Speltips: MuSa - FC HAKA - Dags igen för finska cupen

FC Haka 2/14

Det har igen blivit dags för en del matcher i finska cupen denna kommande helg. Nu under fredagen spelas det dock bara en match som går mellan två lag från Ykkönen och vilken jag tänkte ta en närmare blick på.

MuSa

Musan Salama från Björneborg tog efter förra säsongen steget upp till Ykkönen efter att i kvalet ha vunnit över GBK på straffar. Detta betyder att vi igen efter några års frånvaro får se ett lag från Björneborg på den näst högsta serienivån i Finland.

MuSa har för tillfället kontrakt med 23 spelare och intressant är att är enbart finska spelare som man har i truppen varav majoriteten av spelarna kommer från Björneborgs regionen. Fint att se att man vill och vågar ge chansen åt lokala spelare för att istället plocka in ett flertal utländska förstärkningar som många andra lag har haft för vana att göra i Finland. Från förra säsongens trupp som tog steget upp till Ykkönen har man lyckats hålla stommen intakt och fått in totalt 5 nya spelare till denna säsongen i:

  • Samuli Virtanen (FC Jazz)
  • Matias Sallila (AC Kajaani)
  • Janne Järnstedt (Toejoen Veikot)
  • Aleksi Pöntinen (SJK/2)
  • Waltteri Riihimäki (FC Jazz)

MuSa har hunnit med att spela 2 matcher i årets finska cup. Man inledde sitt cupäventyr med att spela 1-1 hemma mot FF Jaro i en match var man spelmässig låg ibland steget efter Jaro men lyckades kvittera i andra halvlek till 1-1. I den andra matchen som spelades förra helgen vann man, något överraskande, med hela 4-1 borta mot MyPa efter att ha gjort dom två sista målen i 90+. Tack vare dessa två resultat har man ännu allt i egna händer när det kommer till ett eventuellt avancemang från gruppen.

FC HAKA

Legendariska finska klubben FC HAKA från Valkeakoski som i år firar 85 års jubileum har i ett tidigt skede gått ut och sagt att årets målsättning för dem är att återigen ta steget tillbaka till Veikkausliiga, en serie som man varit alltför länge borta ifrån. Haka har för tillfället kontrakt med totalt 19 spelare och man söker ännu aktivt efter en målvakt, några förstärkningar till defensiven samt en anfallare som kan hjälpa den i målsättningen att ta steget tillbaka till Veikkausliiga. För tillfället har man inför denna säsong gjort klart med 5 nya spelare när följande förstärkningar har plockats in

  • Niklas Friberg (TPS)
  • Jacob Bushue (Ekenäs IF)
  • Elias Ahde (SJK)
  • Tino Purme (NJS)
  • Akseli Lehtojuuri (HJK)

Av dessa nyförvärv är framförallt Fribberg, Bushue och Ahde spelaer som bör gå in i laget och förstärka laget, medan Purme mera är en utfyllnadsspelare och Lehtojuuri är en 17-årig lovande anfallsspelare. Överlag så tycker jag att truppläget hos FC HAKA för tillfället ser helt bra ut och lyckas man med dom sista nyförvärven så skall man ha en fullgod möjlighet att vara med och slåss om topplaceringarna i årets Ykkönen.

Liksom MuSa så har FC HAKA hunnit med att spela två matcher i årets Finska Cup. Man inledde sitt cupäventyr med att spela 1-1 hemma mot MyPa vilket får ses som en besvikelse. I den andra matchen som spelades förra helgen så mötte man på hemmaplan AC Oulu, ett annat lag som har som målsättning att ta steget upp till Veikkausliiga efter denna säsong. I den matchen så lyckades FC HAKA vända ett 1-0 underläge i den 80:e minuten till en 2-1 vinst när Joona Tapani kunde avgöra när matchuret visade 90+3.

Till matchen mot MuSa kan FC HAKA komma med en rätt så ordinarie trupp. Man får tillbaka mittfältaren Jean Fridolin Nganbe Nganbe som saknats p.g.a. skada sen förra sommaren, dessutom får man tillbaka anfallaren Salomo Ojala efer skada. På skadelistan återfinns ännu mittfältaren Erkka Helminen och anfallaren Jonni Thusberg.

Speltips och analys

Även om båda lagen för tillfället står på 4 poäng och har en delad ledning in gruppen så håller jag FC HAKA som ett klart starkare lag än vad MuSa är. Enligt mig så har MuSa över presterat och haft marginalerna på rätt sida i sina två första matcher. Jämför vi båda trupperna med varandra så håller jag truppen som FC HAKA har klart starkare än den trupp som MuSa har. Lyckas FC HAKA bara komma upp i någorlunda normal standard i denna match så skall man enligt mig ha en fullgod möjlighet att plocka 3 poäng och ta ett stort steg mot kvartsfinalen i finska cpuen. Mitt spel i denna match kommer att vara FC HAKA vinst till 1.72 med 3/5 u hos bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.