Speltips: Tennis: Melzer/Polasek - Neis/Raja

Challenger 1/19

Så nära. Så nära. I efterhand kan vi konstatera att vi satt på ett fantastiskt odds på Bambridge/O'Mara men tyvärr så slutade det i förlust i tredje set efter 7-5 där. Mycket nöjd med spelet men väldigt missnöjd med att vi inte får med oss något alls härifrån. Vi förtjänade bättre men än så länge är spelguden inte på vår sida.

Melzer/Polasek - Neis/Raja (1) @ 1.72

Turnering: Challenger Koblenz

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 13:30

Vi får väl helt enkelt bege oss bort från grand slamen eftersom vi inte får med oss mycket därifrån. Vad kan då passa bättre i ett speltips än en snabb inomhusbana i Tyskland? Sådana banor som får en att älska tennis och livet lite mer under dessa vinterperioder.

Superklass

Det råder nog inget snack om att dessa kan spela, Melzer och Polasek. De börjar bli till åren nu men trots en rad skadebekymmer så verkar man inte vilja ge upp sina karriärer riktigt än. Inget emot mig då det är två spelare jag ser upp till något oerhört. Melzer har varit en favorit i dubbeln under många år för mig och hans partnerskap med Petzschner är en av mina favorit konstellationer.

Det är inga tvivel på att Melzer var bland de tio bästa dubbelspelarna i världen när det gick som bäst och värdigt nog kunde han kröna sig som topp 6 rankingmässigt i alla fall. Det är en spelare som är duktig på allt, servar bra, fantastiskt volleyspel, rör sig bra och grym i returspelet. Det han tappat på senare år är kraften i serven och rörelsen men det finns så mycket kvaliteter där ändå att det på denna nivå är klass.

Polasek har också en tidigare framgångsrik period. Inte lika utmärkande som Melzer, men en topp 20 notering har det blivit en gång i karriären för slovaken. Han kom tillbaka igen 2018 på touren och visade direkt att han håller bra nivå med ett par futurestitlar och Challengers där med. Som Melzer en oerhört vass spelare framme vid nät men som också servar bra och är helt okej i returspelet. I grunden är det helt enkelt Superklass på dessa två om vi ser till nivån de spelar på just nu. Man har kört över motståndet den här veckan helt planenligt och jag skulle bli förvånad om de inte vinner hela turneringen här faktiskt.

Neis håller inte

Motståndet är inget som skrämmer direkt. Raja är vass, absolut, och han trivs på det här underlaget. Men denna vecka har han verkligen valt en lustig partner att spela med. Neis är i princip en ren grusspelare och har knappt spelat några inomhusmatcher under sin tid. Man såg i första omgången hur mycket problem han hade med underlaget och det är en spelare som kanske inte har den vassaste serven, utan gillar mer att spela från baslinjen än aggressivt framme vid nät. Raja är tvärtemot där och jag tror det inte kommer hålla när de är så olika och spelstilarna inte passar underlaget

Man borde åkt ut redan i första omgången mot ett rätt så svagt par. De blev överkörda i stort sett i gemen men motståndet kunde inte riktigt ta vara på nästan 15 breakbollar och förlorade i ett supertiebreak. Sedan mötte man ett riktigt ojämnt par så det är svårt att säga var de står idag till denna semifinal.

Vad som dock står klart inför detta speltips är att det bara vara ren klasskillnad här. Melzer och Polasek trivs riktigt bra på underlaget och har varit dominanta i sina tidigare matcher. Rutinen är enorm från deras sida och som sagt tror jag inte Neis kommer hålla i tempot i den här matchen. 1.72 är supervärde och mer korrekt är ned mot 1.5. Detta ska dom inte förlora en bra dag, Melzer och Polasek.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt