San Antonio Spurs (25-18) @ Oklahoma City Thunder (25-16)

San Antonio Spurs

Spurs vann senast mot Thunder i Texas i nog den mest episka match denna säsong, matchen gick till dubbel OT och slutade 156-154 till Spurs. Man satt ett rekord för mest treor i följd på 14 stycken i rad som lag och slutade på 16/19 trepoängare. Väldigt imponerande spel och matchen var i allra högsta grad underhållande, 10/10. LaMarcus Aldrigde gjorde förövrigt carrer high i poäng med 56 poäng och var en riktigt jobbig att möta under korgen och i midrange area.

I natt ska Spurs spela mot Thunder ännu en gång men på bortaplan, man är inte alls lika starka på bortaplan och man bör inte dra för stora slutsatser när det gäller matchen i San Antonio. Spurs är ett hemmastarkt lag medans OKC har varit upp och ner på senaste tiden. Men jag en sån här match händer en gång på en säsong för Spurs och i natt tror jag att man inte kommer kunna sätta emot med lika bra offensiv som hände under senaste matchen. En stor anledning till Spurs framgång senast var också point guard Derrick White som var på ett riktigt spelhumör och gjorde 23 poäng. Spurs försvar var...det kanske är konstigt att säga men det var stabilt ändå, mycket tack vare för att man skyddade sin paint på ett riktigt bra sätt. Det var som en mur och ingenting kom lätt för Thunder där man har haft sin främsta framgång senaste åren.

Spurs på bortaplan är nästa som natt och dag då det gäller deras record jämfört med hemmaplan, man är 9-11 på bortaplan och man spelar inte riktigt lika tryggt som på hemmaplan, det finns ingen riktig rytm i spelet. Spurs har förövrigt varit ett ganska dåligt lag på bortaplan, framförallt förra året då man såg större skillnad än denna säsong. I natt möter man ett starkt och revanschsuget hemmalag som kommer komma ut med full fart redan från början och tyvärr är Spurs svagheter väldigt stora inside och på guardpositionerna defensivt. Även om Derozan har gjort det bättre än tidigare med försvarspelet så är han inte någon som kan stoppa Paul George.

Oklahoma City Thunder

Thunder kommer in till denna match med en förlust i ryggen senast mot laget man möter i natt, Spurs som sagt. Man gick ut hårt och tufft direkt senast men det finns inget man kan göra när ett lag har en rekordmatch från tre. Man hängde med bra hela matchen och den var jämn för det mesta under matchens gång. Russell Westbrook spelade som han alltid borde göra, han var en true point guard. Han styrde tempot fint, assisterade till sina lagkamrater på ett minst sagt perfekt sätt och han tvingande inte fram något som inte fanns offensivt. Russell var MVP kaliber denna match från början till slut tycker jag och han kommer ha en stor revanschlusta precis som de andra i laget. När man förlorar så snöpligt som man gjorde vill man bara gå ut igen och visa alla att man verkligen kan vinna.

Inför nattens möte har man haft det tufft och väldigt mycket har varit upp och ner sen december månad, innan dess var man nog topp 3 bästa lagen i ligan om inte det bästa. Försvaret klickar på alla plan, det är mest offensiven som inte klickar, man har det svårt ofta att få till runs och lämna lag bakom sig, det har ofta varit jämna matcher här på slutet som tyvärr oftast Westbrook kastar bort då han gör saker som han inte är bra på, som att skjuta från tre. Revansch är dock nyckelordet i natt och jag tror att man kommer ge 100% och mer redan från start och försöka döda den här matchen tidigt, nu kommer det såklart inte vara det lättaste men Thunder är ett av ligans bättre hemmalag med ett publikstöd likt Spurs. Man kommer få så mycket energi från hemmapubliken och stjärnorna för OKC kommer ha eld i blicken. Jag kommer inte bli förvånad över om Paul George går off mot detta Spurs som inte riktigt har den defensiva styrka att hålla undan en stjärna som PG13 två matcher i rad.

Speltips&Slutsats

Med tanke på att Thunder förlorade senast kommer man vilja vinna den här matchen, detta kan vara bland dem viktigaste motståndarna att vinna mot om man ser framåt mot mars-april då slutspelsplatser ska fastställas. West är ett bålgetingsbo just nu och om man förlorar för många matcher i rad kan man åka ner från 3:e seed til 7-8 seed på knappt en vecka. Thunder är ett starkt hemmalag och revanschen kommer lysa i ögonen på dessa spelare. Spurs är inte ett lika bra bortalag som hemma och jag tror inte man kommer finna intensiteten man hade när man spelade senast på hemmaplan. Även om dessa lag spelade nyss och det var jämnt tror jag inte historien kommer att upprepa sig, Thunders defensiv kommer att shutdown allt under korgen och Adams på Aldrigde kommer visa sig för tufft denna gång för LaMarcus. Därför tycker jag att OKC Thunder -6 @ 1.91 hos Unibet är väldigt lockande.

Alla rekar
OKC Thunder -6
2019-01-13 02:00
SA Spurs @ OKC Thunder
8.00 u
7.28 u
Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00
Ett inlägg av
Jalsjalley Jalsjalley