Speltips: OKC Thunder @ SA Spurs - Texas bjuder på grind!

NBA

Oklahoma City Thunder (25-15) @ San Antonio Spurs (24-18)

Oklahoma City Thunder

Russell Westbrook, Terrance Ferguson, Paul George, Jerami Grant, Steven Adams

Thunder har förlorat sina senaste två matcher, Wizards och Timberwolves, man har varit stora favoriter i båda matcher men inte kunnat leva ut till förvätningarna, mot Wizards hade bänken det väldigt svårt att leverera, bara 22 poäng från bänken medans stjärnorna Westbrook och George gjorde 22 samt 20 poäng på 16/41 skott sammanlagt. Mycket kan läggas på stjärnorna i denna match men jag tycker bänken bör kunna producera på en bättre nivå. Mot Timberwolves var det jämnt mest hela matchen igenom och där var det faktiskt en oväntad hjälte som fick T-Wolves över tröskeln, Andrew Wiggins lämnade sina contested midrange jumpers på sidan av och vågade kliva in mot korgen mycket mer och skrapade ihop imponerande 40 poäng på 11/24 FG 2/4 3P. I denna match kastade Russell Westbrook bort matchen i slutminutrarna då han, som blivit alltmer vanligt, skjuter en trepoängare med en eller flera händer i ansiktet och Thunder går på pumpen mot ett lag man borde vunnit mot men förra säsongen hänger kvar lite i den aspekten att man inte når hela vägen fram och försvårar situtationen för sig själv.

I nattens matchup möter man Spurs som kommer från en back-to-back situation, Thunder som sagt har två förluster i ryggen och i tidigare möten har man haft det svårt att spela på en hög nivå mot San Antonio som är hemmastarka. Men man ska inte ta bort någonting från Thunders säsong hittills även om saker kan bli bättre så går en säsong ofta upp och ner och Thunder har stött på ett väggupp här i december-januari månad då man varit ojämna. Mot Spurs förväntar jag mig att man får det fortsatt tufft även fast Spurs är back-to-back. Man har som sagt haft det tufft egentligen hela säsongen med att skjuta bollen på en hög procent då man har två spelare som kräver mycket boll och många skott, nu har man också haft ett tätt matchen fram till slutet av januari och man kommer nog välja sina matcher att gå all in eller vara konservativa under vissa matcher och i denna kamp bör man vara väldigt fokuserad då Spurs mycket väl kan bli ett lag man slåss med om seeds, dock tror jag att man få det tufft ännu en gång i San Antonio då jag tycker att matchupen är bra för Spurs. Det finns brister i båda lagen och då Thunder har en av ligans bättre försvar och man möter ett lag som gillar att låta skottklockan gå och ha långa anfall, detta kommer vara en fördel för försvaret då man kan vara samlat och man har matchups på vitala positioner så som Adams på Aldrigde och Paul George på Demar Derozan. Detta gör det svårt för Spurs att kunna göra någonting framåt och det krävs att bänken exempelvis visar framfötterna. Om Russell Westbrook visar vad han verkligen går för i natt så har Thunder möjligheter att vinna stort då han har en av de bättre matchups på planen mot Derrick White.

OKC bör kunna hålla denna match nära men om fortsätter att skjuta som man gjort och produktionen från bänken inte levererar blir detta en grind it out match och då tror jag att ett mer behärskat Spurs kommer ut med vinsten.

San Antonio Spurs

Derrick White, Bryn Forbes, Demar Derozan, Lamarcus Aldrigde, Jakob Poelt

Spurs kommer också från förlust då man åkte till Memphis och hade det svårt framåt. I natt möter man ett annat lag som är kraftfulla i sitt försvar tror jag man kommer få det tufft att få i bollen i korgen än en gång. Dock såg vi att Thunders kanondefense i paint kan vackla något när det blir fokus på att anfall i paint mot Timberwolves härom natten, då Wiggins och KAT visade vad man gick för. Spurs anfallsspel är inriktigt på midrange och paint och här kan man leva bra med Derozan och LaMarcus Aldrigde, dessa två spelare har en hög kvalitet när det gäller att skjuta från midrange och om LaMarcus kan få ut Adams ur paint eller få honom i foulproblem kan det bli en feast inside för Spurs då Nerlens Noel, Thunders backup center är skadad.

Även om Spurs är back-to-back tror jag inte detta kommer göra någonting för dem, Popovich är känd för att ha bra koll på sina spelaras minuter och det hade han även igårnatt. Aldrigde och Derozan spelade runt 30 minuter och bänken fick många minuter ute på golvet då Popovich kommer fokusera på denna här matchen i natt. Dock tror jag att båda lagen kommer få det tufft att göra poäng mot varandra då bådas försvar är bra men också mycket för att offensiven inte funkar så ofta som man vill att den ska göra, mina tankar är att många av spelarna kommer neutralisera varandra då lagen har spelare som är bra i båda ändarna av planen. Tempot kommer vara långsamt och ytorna kommer inte finnas då försvaret är samlat och lagen gillar att fokusera på att göra poäng nära korgen, utom Paul George.

Spurs matchup är ganska lik den man hade igårnatt, stark defense och lågt tempo, poängen kommer i andra hand och man kommer vilja vinna denna hemmatch på alla sätt för att kunna ha övertaget i en stundande slutspelsupplopp här i mars-april.

Speltips & Analys

Medans Thunder har varit lite ojämna på senaste tiden har man fortfarande haft en stabil defensiv, detta gör att man inte behöver vara ett ledande lag framåt man har också haft svårt på den offensiva fronten hela säsongen och jag tror att det kommer bli en grind match för att ta vinsten för båda lagen. Spurs kommer med sin första förlust i ryggen efter 5 matcher med vinst, man är hemma och där är man otroligt starka medans Thunders bortaspel kan svaja i mellanåt. Jag tror på en tuff kamp för båda lagen och en riktig grind it out matchen alá Memphis/Utah.

  • Under 223 poäng
  • 1,90
  • bet365
  • 02:30





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.