Speltips: IND Pacers @ PHI 76ers - Understreak --> Över?

Indiana Pacers (18-10) @ Philadelphia 76ers (19-10)

Indiana Pacers

Pacers har varit ett stabilt lag under Victor Oladipos skadeperiod, han kom tillbaka senaste matchen mot Bucks och såg ganska bra ut. Laget överlag har varit bra försvarsmässigt och i samma veva har man spelat ett lågt tempo vilket man klarar av helt okej. Den stora svagheten förra året var inside defense även om man tittar på stats så ligger Pacers topp 4 på att inte släppa in i paint, dock tycker jag att i just detta läge talar inte statistiken ett tydligt språk. Man har ingen rim protector alls och i natt kommer man möta ett problem i Joel Embiid. Samtidigt har man en Domantas Sabonis som kan skapa problem framåt för Pacers mot ett lag som borde ha en bättre defensiv än vad man har med tanke på att Embiid roamar paint men där är 76ers ett lag som släpper in mediokra 45.2 poäng och ligger på en 19:e plats i denna kategorin. Dessa två lag har ungefär samma problem bakåt men Pacers framåt har en plan, vilket 76ers inte riktigt har. Pacers vill spela ett lagorieterat spel där man får det bästa skottet möjligt, Oladipo är oftast i slutänden av dessa försök men spelare som Bojan Bogdanovic, Tyreke Evans och Sabonis får också sina lägen framåt. Man är flexibla i sitt anfallsspel och det finns ett riktigt go i laget och det finns faktiskt inga divafasoner i detta lagbygge. Alla vet vilken roll man spelar, alla vet vad man ska göra och om Vic inte får bollen t ex finns det inga sura miner från honom vilket är otroligt positivt.

Man möter alltså Phillie i natt och även om Pacers har en understreak så tycker jag att man bör ha goda chanser att kunna gå all out i anfallet denna matchup. Pacers spelar topp 5 långsamast i ligan och det har gett frukt på den defensiva sidan då man lyckas fånga in motståndets anfallsspel i sitt spindelnät och låsa motståndet på ett effektivt sätt, nu kommer man dock möta en center som varit i sitt esse hela säsongen lång och senast hade Embiid 23p och 12 reb i första halvlek! Det kommer bli problem i post för Turner/Sabonis då dessa är en bra matchup för Embiid, han är starkare och längre än båda och kommer vara ett problem under korgen både med sina postmoves och den offensiva returtagnigen. Pacers har inte visat upp en bra rotation när det gäller helpdefense och man har inte etablerat en rotation så som Celtics och Warriors har när det gäller att försvara missmatches. Detta kommer göra det svårt att försvara sig mot Embiid i post och när Simmons och Embiid screenar för varandra i high post för att få lägen djupt under korgen. Även om Pacers har svaga punkter i defensiven har man bra guards i sitt försvar, Oladipo t ex är en spelare som jobbar intensivt för att hålla sig framför sin motståndare, Darren Collison är en annan som kan vara tuff i defensiven också.

Vad Pacers kommer att utnyttja framåt är insidespelet när Sabonis kommer in annars har ett dödligt trepoängsskytte från Bogdanovic och Co, detta är Pacers stora vapen medans 76ers är mediokra i försvaret även här. Jag tror att båda lagen kommer vilja gå ut och springa och höja tempot i matchen, båda lagen har kapacitet till detta och detta kommer gynna båda lagen.

Philadelphia 76ers

76ers har haft problem i sitt försvar en längre tid nu, även med Robert Covington, nu har man fått i Jimmy Butler som är en bra one on one spelare men lagmässigt är man lite av ett hål, Embiid kan inte göra allting själv i paint och man har ingen annan att luta sig mot försvarsmässigt än han och Butler. Som tur är finns ju ett anfallsspel dock, 76ers har inte haft problem att sätta bollen i korgen i år men man får fortfarande problem i halfcourt sets då Ben Simmons är ett problem för dem. Hans guard kan sjunka ner djupt till frikastlinjen och stänga av paint för Simmons och då blir man stillastående oftast, man har försökt att få Embiid/Simmons i pick and roll lägen runt the elbow för att få en switch och en lättare läge fram till korgen, det är en lösning i vilket fall, dock funkar inte detta jätteofta. JJ Redick har haft en svår säsong hittills och det är för att han få springa runt screens alldeles för ofta, även om det är hans jobb så blir för förutsägbart dock har t ex TJ McConnell, Wilson Chandler och nu Jimmy Butler vart ett stort stöd i anfallsspelet när dessa varit inne och det har inte varit för "uppenbart" att Phillie har problem med spacing.

Att lösa denna situation är svårt, Simmons kommer inte helt plösligt att börja skjuta bra och man måste helt enkelt ute och springa i denna matchup mot Pacers. Pacers som sagt spelar ett långsamt spel och om 76ers bestämmer sig för att gå in i det tempot kommer man inte vinna. Simmons är ett djur i det öppna golvet, han kan visa upp så mycket mer av sitt spel i dessa situationer och hans courtvision är perfekt, det är därför Brett Brown kommer ge sina gubbar grön ljus att springa och höja tempot så mycket det bara går. På detta sätt kommer en sån som Redick att må bra också då han kommer få öppna lägen i kontringsspelet eller en snabb screens som han crular runt för ett snabbt skott. 76ers har bra spelare framåt, Pacers har svagheter där 76ers är bra på och tvärtom. Vad man måste koncentrerar sig på är att inte spela i ett lågt tempo där Pacers kan låsa spelet.

Speltips

Båda lagen är slarviga på att hålla i bollen dessutom, lagen är i topp 10 båda två på att kasta iväg bollen till motståndet och detta kommer bli en faktor i poängtotalen. Med tanke på att 76ers's Embiid kommer ha en primematchup och att Ben Simmons också kommer få sitt i paint. Båda lag har hög kaliber när det gäller trepoängsskyttet medans försvarspelet inte riktgit finns där för 76ers, bör denna match kunna gå över dagens lina på 218,5.

  • Över 218.5 poäng
  • 1,90
  • bet365
  • 01:30





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.