Speltips: ORL Magic @ POR Trail Blazers - Bricks!

Orlando Magic (10-11) @ Portland Trail Blazers (12-8)

Orlando Magic

Magic har varit upp och ner under säsongen, inga förväntningar direkt på laget och man kan spela utan press i princip. Laget allmänt är inget speciellt när man tittar på papperet men det finns "medioker kvalitet" i Mo Bamba, DJ Augustin och Nikola Vucevic. Även om Vucevic har 20ppg och 11 reb hittills är han ingen som man lutar sig mot som en stjärna i laget, DJ Augustin har styrt offensiven på ett helt okej sätt men det finns fortfarande mycket att jobba med, Fournier exempelvis har varit dålig, 28% från tre, skjuter 14 skott per match och 6.3 treor, detta är för mycket boll till en spelare som inte kan leverera. Detta är en minus på coach Clifford, han måste visa att han inte accepterar detta och lämna över ansvaret till någon annan, men vem? I mitt tycke finns det inte riktigt någon som kan kliva fram från bänken när det gäller Magic. Mo Bamba får inte lägena, han är mer en defensiv big i detta system, Terrance Ross kan go off men inte särskillt ofta. Man kommer in i denna matchup mot Trail Blazers efter en tuff match mot Golden State Warriors där man verkligen gav allt. Nu möter man ett Portland som jag tycker matchup bra mot Magic, Portland ser ungefär ut som Magic men med mer kvalitet på guardpositionen, nivåer bättre.

Magic har det väldigt tufft offensivt såhär långt, man gör 105,9 poäng framåt och det är Vucevic som gör sin grej inför FA i sommar, andra spelare har rollspelar nummer. Man spelar ett långsamt spel på 98.9 possessions per match och om man inte har ett lagorienterat spel när man har så många halfcourt possessions som det blir kommer man inte långt. Andra lag som är långsamma är t ex Grizzlies och Spurs och dessa två lag ska Magic se upp till då dessa har hittat ett lagspel som funkar emot både långsamma och snabbt spelande lag. Nu har inte Magic kvalitet som övriga lag dock har man vunnit tuffa matcher mot Lakers, Celtics och 76ers och här kommer deras defensiven in. Man släpper in 108 poäng per match och det ger jag cred åt coach Cliffords defensiva schemes, rotationerna i paint är bra och han har ett väldigt långt lag och att göra poäng i paint är inte det lättaste mot Magic. Isaac, Bamba och Vucevic har varit stabila i försvaret och 2/3 av dessa har bland NBAs största wingspans.

Matchupen i natt kommer bli en långsamma kamp då dessa två lag gillar att spela i halfcourt och Magic kommer ha det svårt att försvara skott från tre, vilket man har haft under säsongens gång. Orlandos bänkspel kommer också vara viktig för Magics framgång, man är topp 15 på att göra poäng från bänken men man är botten 3 att släppa in från bänken. Vad jag ser i denna match är att Magic kommer få det svårt i paint mot Nurkic, Al-Faraouq Aminu kommer ta bort wingspelarna och Lillard/Mccollum kommer göra det svårt för Augustin/Fournier.

Aaron Gordon är doubtful under skrivandets stund. Om han är borta kommer Magic få det ännu tuffare

Portland Trail Blazers

Inför denna matchup hos Blazers kommer man ut med usel form, 3 raka förluster med 2/3 matcher som slutar med storförlust mot Bucks och Warriors. Nu vill man komma ut med eld i blicken för att vända den negativen trenden. Försvarspelet kommer vara stenhårt och man kommer inte ge någonting gratis varken i paint eller från tre. Man möter ett Magic som kämpade till slutet mot Warriors och självförtroendet kommer troligen fått sig en törn på sin västkust roadtrip. Portland spelar ett ganska långsamt spel som sagt och det gör Magic med som sagt och med sin halfcourt defense kommer man inte ge Magic ytor att komma någon vart. Nu om Aaron Gordon är out kommer mycket fokus gå igenom Nikola Vucevic eller Evan Fouriner och om Vucevic kan göra skada inside möter han sin Balkan broder Jusuf Nurkic som är en stabil försvarare, topp 10 i centerförsvar, släpper in 21 poäng per match från centerpositonen. Båda lagen är bra på att försvara paint och det är där Magic är bäst offensivt vilket troligen kommer leda till att Magic kommer få det kämpigt.

Lillard och Mccollum kommer styra anfallet i Portland men dessa två är väldigt upp och ner när det gäller poängskörden, spelarna skjuter 43% och 46% (Lillard/Mccollum) vilket är helt okej men inte mer. Dessa två kommer ha en primematchup inatt och Lillard hade 41 poäng senast medans Mccollum faktiskt inte riktigt varvat upp i inledning av säsongen och jag tror inte han kommer göra ett stort intryck inatt heller.

Båda lagen är lag som gör få poäng medans defensiven är helt okej och jag tror faktiskt lagen kommer ha det svårt att bryta ner defensiven hos båda lag. Nurkic/Vucevic kommer neutralisera varandra, Lillard är en volume shooter tillsammans med CJ och variansen i deras skott är hög. Magics guards är inte några som kommer ta över matchen.

Speltips

  • Under 214 poäng
  • 1,90
  • bet365





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.