Speltips: Skellefteå AIK-Mora IK - Klasskillnad?

Skellefteå 29/11

SHL lunkar på nu igen efter uppehållet. Matcherna denna vecka lite utspridda med matcher både under tisdagen och onsdagen följt av fyra matcher som ska spelas under torsdagen. Tänker i det här inlägget blicka norrut och matchen i SkellefteåKraft Arena där SAIK gästas av jumbon Mora.

Skellefteå AK-Mora IK, 29/11, 19:00.

Nian i tabellen, Skellefteå, ställs här emot Mora som alltså är placerade på den fjortonde tabellplaceringen vilket innebär att man också ligger sist i SHL. Svår bortamatch för Mora. Ska man ha chansen att ta en poäng här och i och med det rycka upp sig lite i tabellen, för det behöver man verkligen göra nu när man är inne i en riktigt svag period.

Skellefteå AIK - Ett lag som siktar högt

Ett lag som siktar högt ja, så är det verkligen och inledningen på säsongen var oroväckande svag med tanke på vilket lag man har på pappret, och hur svaga resultat man uppvisade trots det. Nu har man fått igång på både mål- och poängproduktion och det har lett till att man avancerat i tabellen men inte avsevärt mycket, utan man placerar sig som sagt på en niondeplats i tabellen vilket är mycket lägre än vad man förväntar sig.

SHL är riktigt jämn just nu och det skiljer endast åtta poäng mellan serieledande Luleå och tiondeplacerade Brynäs. Räcker med ett par segrar för Skellefteå så är man uppe på topp sex vilket innebär en direktplats till kvartsfinalerna.

Har varit bra på slutet och hade vunnit fyra raka innan man förlorade nere i Växjö under lördagen, med 4-2. Växjö som också hade en svagare inledning på säsongen än väntat men som går riktigt starkt just nu. För Skellefteå blev det, innan Växjö-matchen och efter uppehållet, fyra rakar segrar. Det blev seger borta mot Timrå med 5-3, seger hemma mot HV, på straffar med 4-3, seger hemma mot Malmö med sanslösa 9-0 och seger på Scandinavium mot Frölunda med 3-2, i första matchen efter uppehållet. Fått till spelet och resultaten bättre och det är framförallt genom offensiven som man lyckats vinna sina matcher på sista tiden.

Med tanke på en stark resultatrad på sistone så ska man ha goda chanser till att ännu en gång plocka en trepoängare. Motståndet man ställs emot här ska man kunna bryta ned bara man kommer upp i en relativt hög nivå, som jag tycker att man visat den senaste tiden.

Mora IK - Tung trend för jumbon

Fyra raka förluster kliver dalalaget in med till den här matchen. Inte direkt så spelet sitter där det ska heller, utan man har det riktigt tufft just nu helt enkelt. Mats Lusth är en av de tränare som just nu ryktas få sparken från sitt tränarjobb i Mora, och ser man till hur det ser ut just nu på isen så skulle det inte förundra mig om han var näste man att få lämna. Dock ska inte all vikt läggas på tränaren här. Med spelarmaterialet som han har till sitt förfogande är inte direkt av toppklass och då är det svårt att komma upp i nivå med de andra lagen i alla matcher.

Med fyra raka förluster och fem raka förluster på bortais gör inte direkt så att man tror själva att man kommer kunna välta Skellefteå AIK uppe i Västerbotten.

De senaste förlusterna som man råkat ut för på bortaplan är tunga sådana. Senast först:

Rögle 4-1

Timrå 4-3

Växjö 6-1

Brynäs 5-3

Luleå 2-1

Nja det ser ju långt ifrån bra ut. Med den defensiven man visat upp, speciellt på bortaplan, har lett till att man nu är det lag som släppt in näst flest mål av samtliga lag i ligan. Tajmingen då att åka upp till Kraft Arena och möta en av seriens bästa offensiver…kan bli en tuff afton för Mora.

Slutsats och speltips

Med ovan nämnda förutsättningar, att Skellefteå är i form och besitter en av seriens bästa uppställning när det gäller att vara kvalitativa chanser, ska ta emot ett av seriens sämsta bortalag, som dessutom ser riktigt risiga ut och där defensiven är erkänt svag - det gör att jag tror Skellefteå kommer att vara det lag som tar tag i taktpinnen här och kommer straffa Mora flera gånger om. Mycket bra chans för Skellefteå att komma tillbaka i vinnarspåret sedan förlusten senast, och tror att de vinner med minst två mål här.

Skellefteå AIK -1.5 Asian Handicap - 2.00 - Pinnacle - 5/10 Units






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.