Speltips: Speltips Tennis: Oerhört skeva underdogs

Tennis 12/9

Ny vecka och nya tag som det heter, vi är inne på den sista veckan i november där det fortfarande är ett par turneringar att ändå se fram emot. Förra veckan var bra på den här sidan, trots att vi bara satte tre av nio spel blev det en ROI på drygt 121 procent och nästan tio units plus. Det får ses som ett godkänt betyg och visar på att det gäller att sätta rätt spel och inte alla spel allt som oftast.

Ghilea/Kelly - Kirchheimer/Thomas (2) @ 2.62

Turnering: ITF USA F34

Spelbolag: bet365

Värdering: 5/10U

Spelstopp: 21:30

Intressant spel det här, på förhand trodde jag verkligen inte att oddsen skulle se ut så här. Efter att ha tittat lite närmare ser jag också att oddsutvecklingen gått åt helt fel håll med. För mig känns det bara som att tacka och ta emot, det finns inte en chans i min bok att oddsen ska vara så här.

Mycket bättre spelare

Den enda anledningen jag ser till att man spelat ned Ghilea/Kelly till 1.44 är om någon tittat på deras individuella statistik i dubbeln. Den ser väldigt mycket bättre ut än den egentligen är och i min bok är det två spelare som inte riktigt är på samma nivå som varken Kirchheimer eller Thomas.

Kirchheimer spelar inte så ofta dubbel, när han gör det byter han partners vid många tillfällen, och det är inte alltid det enklaste att då prestera. I grunden en singelspelare också, så det förvånar mig inte att hans resultat blandar och ger. Är ofta tajta förluster om man tittar lite närmare, så jag vet inte riktigt om man kan dra några växlar därifrån. I singel däremot är det en spelare som är i toppen av futurestouren. Dubbla finaler de senaste veckorna bland annat och han har i år tagit sig till en toppranking runt 500 i världen. Väldigt mångsidig amerikan, som rör sig väldigt bra, kraftig forehand och en rätt så okej serve. Det är vapen som ofta funkar bra även i dubbeln på den här nivån.

Danny Thomas är hans partner för denna veckan och det är utan tvekan den starkaste dubbelspelaren i fältet. Har tappat en hel del i dubbelrankingen på sistonde, men har inte spelat så mycket i år heller. Väldigt ung fortfarande Thomas och det är en spelare jag tror vi kommer få se bland de 200 bästa i världen i dubbel inom en snar framtid. Har bara spelat drygt 40 dubbelmatcher på tre år, där han redan hunnit med två futurestitlar och en Challenger titel. Har en bra serve, är väldigt atletisk för sin ålder och spelar bra volleyspel. Det tror jag kan bli en bra kombination denna vecka mellan dom.

Skillnad på underlag och prestation

Motståndet idag har bra veckor bakom sig, de har aldrig spelat tillsammans, men går man igenom de senaste veckorna har bland annat Ghilea två raka dubbeltitlar från slutet av oktober månad. Sedan valde han att ta klivet från gruset och komma hit till USA och avsluta året där det inte blivit någon ytterligare titel. En ren och skär dubbelspelare Ghilea, som gärna står vid baslinjen och spelar även i dubbeln. Vi hade Ghilea med i bloggen förra veckan där vi spelade emot honom till över 5 gånger pengarna. Det märktes att inomhusgolvet inte alls är det han är anpassad för och det finns många anledningar varför han i stort sett hela sin karriär spelat grustennis.

Kelly hade ett par bra veckor i september när han spelat ihop sig riktigt bra med Lovett och bland annat tog hem en titel. Har väl varit lite upp och ner i hans spel de senaste veckorna, men resultaten har fortsatt varit bra, vilket gjort att han fått en bra ranking trots få turneringar. Kelly till skillnad mot Ghilea trivs lite bättre på Snabbare underlag, det är en klassisk amerikansk spelare med tung forehand, men jag tror det kan vara till en nackdel att man är så olika i spelstilarna, Ghilea och Kelly.

De kommer behöva anpassa sig väldigt mycket till varandras styrkor, där Ghilea är otroligt bollsäker från linjen och Kelly stabilare framme vid nät, Det kommer bli tufft att behöva anpassa sig till varandra och så även mot två aggressiva amerikaner i form av Kirchheimer/Thomas. De kommer tuffa på bra, med serven och med sina kvicka rörelser mot nät. Där tror jag man har ett stort övertag och trots att Thomas är så ung som han är, så har han väldigt stor rutin i dubbeln vilket nog kan passa Kirchheimer väldigt bra. I duellerna tror jag också att Kelly får det lite svårare där både Kirchheimer och Thomas är snäppet vassare.

Hur man värderar Kirchheimer/Thomas till 2.62 vet jag inte riktigt, jag tycker inte det finns mycket alls som talar för det. I min bok är det bättre spelarna individuellt och möjligen ligger väl det lite i att Kirchheimer inte har de starkaste resultaten i dubbeln som trissar priset uppåt. Annars tror jag på dom väldigt mycket idag, går de in för fullt direkt, så ska detta vara en riktigt bra chans att vinna matchen.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.