OV Helsingborg - Kungälv

Börjar med att hämta ett spel från Allsvenskan herrar. OV är stor, stor favorit till att vinna Allsvenskan denna säsong. Det finns några andra lag som säkert kommer att vara med och utmana under säsongen men i min värld finns inga tvivel om att det är OV Helsingborg som kommer att ta hem seriesegern och därmed direktplatsen upp till Handbollsligan för nästa säsong.

OV har en handbollslige-mässig organisation, något man i och för sig haft i några säsonger men har på planen underpresterat en aning. Med allsvenskt mått har man denna säsong ett riktigt bra lag och kommer som sagt var att infria allas profetior och ta hem seriesegern.

Kungälv som är dagens motstånd har inlett säsongen relativt bra. Efter fem omgångar har man skrapat ihop fyra poäng och man ligger just nu i mitten av tabellen. Om det är så att Kungälv slutar serien på den plats man innehar just nu har man gjort en riktigt stark säsong och jag skulle bli mäkta överraskad. Min gissning är nog att man hamnar på negativt kval till slut, men gällande det så går vi efter devisen ”den som lever får se”.

Sammanfattning:

I dagens match hemma i arenan så kommer OV att trumma på och jag väljer att gå ganska hårt på hcp-linan -5,5 här. Om det nu är så att man trycker på hela vägen kommer detta att skuta med en seger på +10 mål tror jag, men som alltid gällande hcp-spel, det beror lite på hur gnistan är i slutet av matcherna hos lagen i redan avgjorda matcher.

Speltips:

Jag tror hårt på att OV Helsingborg enkelt löser biffen och lirar laget med handicap -5,5 till oddset 1,75 hos bet365, insats 4 units (skala 1-5).

Danska ligan

Skanderborg - Ribe Esbjerg

Idag plockar jag även två lir från danska ligan. Det första plockar jag från matchen Skanderborg – Ribe Esbjerg.

Esbjerg är laget jag backar i denna match. Man har inför denna säsong gjort en rejäl satsning men inledningsvis av säsongen har man haft det mycket motigare än förväntat. Internt hade, och fortfarande har, man förhoppningar om att vara med i toppen och kriga. Tittar man i tabellen just nu så ligger man trea från slutet och man kan konstatera att laget har en del att bevisa…

Till eftermiddagens match ställs man mot ett lämpligt motstånd i Skanderborg. Det är ett lag som man definitivt ska ha efter sig i tabellen och när man som i dagens match får ett kraftigt överodds på Esbjerg som måste jag in och kladda på bortaoddset! Lukas Karlsson får se till att lira hem vinst till sitt lag och oss i denna fight!

Speltips:

Jag spelar Ribe Esbjerg rak tvåa till oddset 2,60 hos bet365, insats 3 units (skala 1-5)

Aalborg - Tvis Holstebro

Det andra spelet från danska ligan idag plockar jag i förväntade toppmötet mellan Aalborg – Tvis Holstebro.

Två lag som kommer att vara i absoluta toppen av tabellen hela säsongen i den jämna danska ligan. Aalborg med en ruskigt stark målvaktsbesättning i Saeverås (Malmö förra säsongen) och Mikael Aggefors är ett riktigt starkt lag och min favorit till det danska guldet framåt vårkanten. Atlason & Möllgård är två andra riktigt viktiga spelare som hittills varit och framöver kommer att vara än viktigare för lagets förmodade framgångar.

Holstebro är också ett bra lag men på bortaplan mot ett defensivt ramstarkt hemmalag går jag hårt på att man kommer få svårt att hålla ihop helheten för att kunna ta poäng här. Lyckas man få hål på Aalborgs försvarsspel så tror jag att det blir en än tuffare utmaning att stänga butiken bakåt.

Speltips:

Ett hårt spel på Aalborg rak seger till oddset 1,85 hos Coolbet, insats 4 units (skala 1-5)

Alla rekar

OV hcp -5,5

OV Helsingborg - Kungälv

bet365 1.75
4.00 u
  • -4.00 u
    Resultat

Ribe Esbjerg

Skanderborg - Ribe Esbjerg

bet365 2.60
3.00 u
  • -3.00 u
    Resultat

Aalborg

Aalborg - Holstebro

Coolbet 1.85
4.00 u
  • 3.40 u
    Resultat

Ett inlägg av