Speltips: Sex speltips plockade till andra omgången av NHL

NHL 3/10

Morgonen börjar med att Coolbet gick ut med sina odds idag och jag tycker om mycket här och tänker ta position i många spel och även refilla två stycken där jag ser möjligheten. Men alla spel ser man längst ner i inlägget helt enkelt och fokus ligger mest på den ena av matcherna här närmare bestämt en av de som kommer bli absolut roligast att se.

  • Buffalo Sabres - Boston Bruins
  • 5 Oktober 01:00
  • Sabres (Moneyline) @ 2.25 (2.10+)
  • Coolbet
Buffalo Sabres

Ser man till Sabres outright odds och vad som sägs av journalister och experter så kommer vi få se ett lyft av Sabres i år men nästan alla är kluvna i hur stort lyftet kommer bli. För man har egentligen inte så himla bättre trupp utan mycket fokus ligger kring Dahlin men han kommer inte komma över 35 poäng den här säsongen som en offensiv back. Tränaren vore en idioit om Dahlin matchas hårt så vi kommer inte alls få se honom på mycket speltid i blörjan och då står deras svaga defensiv kvar, men det visste vi ju.

Positiva är att man fick in Jeff Skinner som är tänkt som en kedjekamrat åt Eichel med kanske Reinhart på högerkanten. Man hade en väldigt svag 2nd Ceneter förra året och nu har man tagit in Berglund som säkert kommer bilda en mer defensiv linje tillsammans med Pominville och Sobotka sen låter man Mittelstadit ta plats med Conor Sheary och kanske Okposo. Framåt ser det alltså helt okej ut för Sabres och det stora frågetecknet är ju såklart målvakterna, visst har Carter Hutton en rätt hög peak när han vill men hur gäna vill han och ska han få spela 45 matcher+ utan att Ullmark får chansen. Jag tror laget har möjlighet i år att ta sig upp över 80 poäng men utöver det blir det nog svårt och jag skulle i princip sätta Sabres på samma nivå som Coyotes där Coyotes har bättre defensiv och målvakt medans Sabres har en mera offensiv spetskraft att använda. Så ska laget ses som mycket bättre än förra året? Nej men det är små steg i rätt riktning som troligtvis inte löser sig utan bättre försvar och målvakt.

Boston Bruins

En av de stora favoriterna i år igen och har fortsatt maxad trupp med bra försvar, målvakt och anfallet ser superb ut och man kommer få börja säsongen med superkedjan Marchand, Bergeron och Pastrnak som annars inte brukar kunna då Bergeron varit skadad. Jag ser Bruins som ett top5 lag i år så att försöka motivera att Sabres spelmässigt ska vara bättre än Bruins blir riktigt svårt här. I sommar plockade man inte Halak som andrakepper vilket är ett mycket dåligt pick då jag tycker Halak är gräslig och om Rask får en dålig period som han nästan alltid får så kommer det inte bli så roligt när Halak måste kliva fram och stänga ner kassen.

Kollar vi på defensiven så har man just nu Krug skadad och jag or osäker på hur länge han blir borta då klubbarna nästan enbart kör med day-to-day numera. Är han skadad vid inledningen så tycker jag det ser ganska tunnt ut bakom Chara och McAvoy faktiskt och där s er jag en svaghet. Jag ser även en svaghet i spelare som Backes, Heinen och Debrusk som måste ett år igen vara på en högre nivå en förväntat för att Bruinns ska kunna få maximal utdelning. Man tappade ju Nash och har egentligen ingen bra ersättare utan tanken är väl att Donato får börja spela högre upp med Krejci sen slänger man in DeBrusk där också.

Speltipset

Som jag sa ovan är det svårt att motivera ett spel på Sabres efter spelmässiga faktorer så jag har lagt värderingen på Sabres såhär istället. Sabres spelar på hemmaplan mot ett Bruins som är B2B dvs Bruins spelade natten innan i en tuff bortamatch mot Capitals där man borde ställa Tukka Rask, och tveksamt om man väljer att ge Rask en dubbelmatch här utan smartast vore att ge matchen åt Halak här och där bör Sabres ha en bra chans att göra en del mål för det är en stor skillnad mellan just Rask och Halak. Sen tror jag faktiskt inte att Coolbet tagit hänsyn till att det är en B2B för Bruins för om vi kollar andra bolag så har tex Unibet 1.94 ML på Sabres och Betsson och Bethard runt 2.10 oddset.

Coolbet hatar i stort sett underdogs sett till sin oddssättning och detta var bara en av matcherna där jag kommer plocka. Om inte Bruins hade haft en B2B och varit helt utvilade och en Rask 100% confirmed hade nog Sabres odds varit på 2.40 tror jag om vi pratar ML. Jag brukar ofta gå emot B2B lag speciellt när lagen är på bortaplan och möter utvilade lag.

Samtliga spel finns nedan





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt