Speltips till matcher i SHE 20/9!

Under torsdagskvällen spelas tre intressanta matcher i damernas högsta liga i Sverige, SHE. Vi är inne i andra omgången av säsongen och inför säsongen så handlar det om tre topplag som inbördes gör upp om de tre topplaceringarna.

De tre topplagen är H65 Höör, Skuru och Sävehof. I mina ögon handlar det om precis den rangordningen också. Efter de tre är det väldigt jämnt men jag har ett par lag som känns givna på övre halvan och tre-fyra lag som kommer att slåss i absoluta botten, men som sagt var – det kommer att vara riktigt jämnt!

Sävehof – Skuru, två av de av ”ALLA” tre tippade topplagen möts under torsdagen. I lagens premiärmatcher var det definitivt helt skilda världar, vilket jag tackar för idag oddsmässigt…

Sävehof inledde med en 18-målsseger på bortaplan mot Kristianstad! Precis som siffrorna visar så var det en ren och skär överkörning. Men, jag tolkar både de delar av matchen som jag såg samt de rapporter jag läst om den efter på olika ställen som att den absolut största anledningen till utklassningen var en rejält dålig insats av hemmalaget snarare än att Sävehof var grymt bra.

Sävehof som tydligt dominerat svensk damhandboll senaste decenniet, har ju de två senaste säsongerna haft ett klart sämre lag än tidigare vilket gjort att man ”bara” varit jämnbördiga med övriga topplag och följaktligen också råkat missa ett SM-guld. Det tog man dock lite överraskande tillbaka förra säsongen.

Laget som Sävehof har nu är absolut ett topp 3-lag och med sin nya danska tränare har man ändrat en del i spelfilosofin i framförallt försvarsspelet. De förändringarna kommer man att ha stor nytta av när man möter de lagen som kommer att hamna i mitten eller botten av tabellen. Men som jag ser det så kommer man att få lite bekymmer när man möter de två andra topplagen som av naturliga skäl kommer att vara bättre på att hitta motdrag.

Skuru, förlorade sin premiär hemma mot H65 med uddamålet i en riktigt bra dammatch! Min övertygelse är att H65 & Skuru kommer att mötas i SM-finalen i vår. Skuru har kryddat det redan förra säsongen imponerande bygget med några unga stora talanger med u-landslagserfarenhet. Det breddar truppen rejält och det kommer bli riktigt bra under säsongen.

Med en titt på liggande oddsen så är det i min bok helt givet att spela tvåan i denna toppmatch till det riktigt höga oddset 2,80 på bet365. Oddsen bör vara minst helt jämna imo…

Sävehof – Skuru 2, odds 2,80, bolag bet365. Insats 3 (skala 1-5)


Boden – VästeråsIrsta är nästa match. Dessa båda lagen inledde med varsin jämn match. Boden spelade oavgjort mot HEID medan VI hemmaslog Skara med en boll. Jag har i min på förhand tippade tabell Boden några placeringar före VI och på hemmaplan är Boden svårslagna. VI kommer tror jag få det tufft under säsongen och jag tycker att raka ettan i denna matchen ska stå i cirka 1,40-1,45… så när jag får 1,77 nyper jag direkt!

Boden – VästeråsIrsta 1, odds 1,77, bolag Bethard. Insats 4 (skala 1-5)


Skara – Önnered. Skara med stora förändringar i sitt lag från förra säsongen då man fått en massa nytt från Skövde HF kommer att göra en bättre säsong än den förra. Man inledde dock med en förlust och det borta mot VästeråsIrsta. Inte helt oväntat med tanke på att det ändå var en bortamatch. Skara kommer att, vad jag tror, hamna på undre halvan men absolut fixa ett nytt kontrakt.

Önnered är ett lag som satsat lite grann, bland annat har dom plockat hem ett Spanienproffs i Tilda Matthijs som om hon hade varit lite längre nog nosat på landslaget… En riktigt bra säsong i Granollers förra året. Önnered gick på en sjukt oväntad mina i premiären då man torskade mot Kungälv.

Jag vill tro att det kommer att spruta revanschlusta ur öronen ikväll och man kommer att visa att man vill vara med och hugga på fjärdeplatsen i serien till slut. Man ska bara slå Skara!

Oddset 1,96 är riktigt bra! Men precis som i ovan nämnda matcher så sjunker min värdeing av spelen ett hack i och med att vi är så tidigt in i säsongen än och det inte riktigt har hunnit sätta sig.

Skara – Önnered 2, odds 1,96, bolag Unibet. Insats 3 (skala 1-5)

Alla rekar

Skuru

Sävehof - Skuru

bet365 2.80
3.00 u
  • 5.40 u
    Resultat

Boden

Boden handboll - VästeråsIrsta

Bethard 1.77
4.00 u
  • -4.00 u
    Resultat

Önnered

Skara - Önnered

Unibet 1.96
3.00 u
  • 2.88 u
    Resultat

Ett inlägg av