Speltips: Avangard Omsk - Neftekhimik Nizhnekamsk

Ishockey 10/9

Förra spelet i vår blogg gick inge vidare. Amurs målvakt gjorde sin tredje usla match och fick en räddningsprocent på under 85% igen. Mitt mål var att gå emot trenden där och det föll lite platt. Har kikat lite på Amurs nästa matcher men tycker verkligen inte man har värde på något odds där och jag kan för lite om laget man möter så vågar inte göra några egna värderingar där. Istället har jag riktat in mig på första matchen imorgon och nu börjar vi röra oss lite uppåt i tabellen och får ta i kanske hetaste laget i KHL just nu som gått över förväntningarna.

Omsk kommer direkt från en stark 4-1 vinst borta mot Cherepovets i en match som till statsen visade sig vara väldigt jämn men där hemmalagets målvakt gjorde bort sig totalt med en räddningsprocent på 82% och inget powerplaymål där. Spelmässigt hade Omsk absolut inget övertag utan man satte helt enkelt sina lägen bara, men att göra det på bortaplan är ändå något man ska ta med sig. Innan det slog man tunga Dyn Moscow och jag säger tunga för man var till och med underdog här. Samma visa här när hemmalagets målvakt underpresterar och Omsk kan göra hela 5 mål i 5v5. Omsk målvakt glödhet även här och stänger ner fullständigt och man kunde koppla ett 2-0 grepp redan efter 15min och totalt stänga matchen som ett 2-0 i KHL alltid innebär. 2 dagar innan matchen mot Dyn Moscow så hade man en bortamatch mot Yaroslavl där man även där var underdog och lyckades vinna stort utan ett enda powerplaymål och målvakten i Omsk kunde hålla nollan och spela brutalt bra igen.

Vad har då alla dessa tre vinster gemensamt? Jo Omsk är väldigt svaga i powerplay och står helt utan powerplay mål dessa matcher och man hade spelmässigt inget stort övertag på sitt motstånd och mycket man levde på var att man hade en otroligt bra målvakt i alla dessa matcher som presterade på en väldigt hög nivå. Ska man då förvänta sig att laget gör det en fjärde match och vad tar för det? Egentligen inget då man spelmässigt inte har varit överlägsna i sina matcher så jag har svårt att se ett Omsk halka ner på ett FT odds runt 1.60ish mot ett normalt sett bra mittenlag i Niznekamsk. Och om vi ska vända historien lite och titta lite på just Niznekamsk så kommer man direkt från en vinst mot Din Misk där man i min mening gjorde en dålig match trots att man vann med 2-1. Minsk är verkligen inte ett bra lag jämfört med just Niznekamsk och man borde hållt nollan här om inte Volgin tagit onödig utvisning i slutet av matchen. Innan den matchen så hade man en hemmamatch mot Barys Astana som är ett väldigt savgt lag för mig och i den matchen ska Niznekamsk vara stora favoriter och ha spelmässigt övertag

Ändå stängde linan på 1.76 -0.5 och man förlorade med 1-6 trots spelövertag. Anledningen? Man släppte in 3st powerplaymål och hade en dålig målvakt och en svag offfensiv framåt. En slump skulle jag säga då Barys Astana verkligen är sämre än förut. Detta har i sin tur dragit ner förväntningarna på Niznekamsk som förväntas få det oerhört svårt borta mot Omsk pga deras senaste matcher där man stortorskat mot Barys och haft det svårt mot Minsk. Jag gör inte mina matchbedömningar utfrån målresultaten i matchen och vet om att dom speglar in i preoddsen som sattes av asien för någon dag sedan.

Som vanligt lär vi också se Omsk spelas ner i odds framåt lunchtid som alla favs innan vi på eftermiddagen får se en slutgiltig rörelse. Oavsett vad tror jag oddsen är rätt satta nu om inga skaderapporter kommer senare. Niznekamsk ska kunna hålla bort Omsk bättre än vad man gjort i sina tidigare matcher och vi såg mot Minsk hur enkelt man kunde stänga ner det laget om man slutade ta utvisningar. Omsk är iskalla i powerplay och deras 5v5 produktion bör avta något? Jag tar position på två stycken spel här

U 4.5 @ 1.90+ och Niznekamsk +0 @ 3.60+

Följ mig gärna på twitter under namnet @PLUSNHL där jag delar speltips

Info: Ni som kommer från min twitter som sett min andra spelbok där jag kör en strikt 1-3 skala på mina spel får tänka om lite här då jag på mina inlägg och ishockeyspelbok kör 1-5u skala men där mesta spelen är flat dvs att det är samma insats på alla spel och skrivs ofta medel då. Så ryggar du så ska du använda samma insats hela tiden om inte jag gapar om maxspel.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt