Speltips: Hammarby - IFK Skövde

Patrik Fahlgren skjuter

Premiäromgången av Handbollsligan 2018 / 2019 rullar vidare under fredagskvällen med match i Eriksdalshallen där Hammarby tar emot IFK Skövde.

Hammarby har en del förändringar i truppen till denna säsong. Nytt tränarpar där Erik Larholm tagit klivet in i herrhandbollen efter att ha varit på damsidan ett tag. Larholm kommer att kompletteras av en spelande hjälptränare som inte är helt okänd… Förra årets skyttekung i Handbollsligan, Patrik Fahlgren, ska nu ge sig på att vara spelande tränare.

”Falle” kommer säkert att lösa det fint på sikt men jag tror ändå att det inledningsvis kommer att ge lite indirekta bekymmer i beslutsfattandet tränarna emellan. Visst, det är uttalat att vid matcher så är det Larholm som sköter coachandet men det kan vara lättare sagt än gjort.

Hammarby har till denna säsong också tappat några viktiga kantspelare och dessutom är Martin Dolk skadad igen!

I premiären ställs man mot IFK Skövde som till denna säsong gjort en minst sagt rejäl satsning! Ett gäng pengastinna sponsorer har klivit in och sett till att förändra förutsättningarna för det som i stort sett var konkurshotat för bara något år sen.

Rickard Hanisch, Helt & Rex Blom med flera ger detta lag en helt annan sportslig förutsättning än vad som varit fallet de senaste åren! Det har också gjort att det rutinerade gardet Wremer/Svensson fått en nytändning.

Med hjälp av en helt annan nivå på medspelare så tror jag också att H9 Jack Thurin kommer att bli Handbollsligans stora genombrott. Ny spännande tränare som enligt uppgift jobbat hårt med att skapa ett lag och som vill tillbaka till det som tidigare varit Skövdes signum, nämligen kontringsspelet. Frågetecken finns för försvar & målvakt, men jag tror att den medvind som nu skall börja blåsa rejält i Skövde igen ger två poäng i premiären.

De senaste säsongernas inbördes möten värderar jag inte speciellt högt i denna match med tanke på de stora förändringarna i trupperna. Men man kan sammanfatta det som att de ”slagit varandra” lite från och till de senast inbördes mötena.

I min på förhand tippade tabell skiljer det en hel del placeringar mellan de båda. En premiär är en premiär med allt vad det innebär men jag är helt säker på att Skövde är före Hammarby när tabellen summeras i vår och jag är förvånad att Hammarby ens är favoriter i matchen.

Oddset som jag har hittat på Unibet är 2,65 och jag investerar 3 units (skala 1-5) på en rak bortaseger!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt