Fortsättning från tidigare blogginägg...

 1. Redbergslid (Odds som vinnare på NordicBet = 35 ggr) – För andra säsongen i rad så skall Redbergslids IK ersätta den från föregående säsong helt överlägset bäste spelare. Senaste säsongen var det Linus Arnesson som skulle ersättas, vilket gjordes med ett fenomenalt spel från Jonathan Carlsbogård.

Nu har Carlsbogård lämnat för Bundesliga och jag har en bestämd uppfattning om att detta kommer att bli en riktigt jobbig säsong för RIK. Visst, de har en målvakt som hyllas av många handbollskännare i Tobias Thulin, jag är en av de som inte är riktigt så imponerad av honom…

En annan detalj som jag tror kan tala emot RIK är allt den energi som läggs på arenaproblemet. Det i sig är en ren politisk katastrof men det bör stanna där och jag tror att de på alla olika håll i föreningen lagt för mycket energi på saken. Nej, jag tror på en riktigt tuff RIK-säsong!

 1. Eskilstuna GUIF (Odds som vinnare på Nordicbet = 65 ggr) – Tränare Janne Ekman lär få fortsätta kriga med sitt Eskilstinagäng om en slutspelsplats, något som feelingen är att man gjort ”för alltid”. Ett tungt tapp i Sjöbrink gör att man håller på och spela in ett nytt mittförsvar. Kommer enligt sig själva att fortsätta variera sitt försvarsspel mellan 5-1 & 6-0.

Inledningen av säsongen är man utan nyopererade Robin Andersson Dickfors, synd för laget då han är en riktigt viktig pjäs.

Jag tror inte att man löser en slutspelsplats i år.

 1. Alingsås HK (Odds som vinnare på Nordicbet = 16 ggr) – Här tror jag att vi har säsongens flopp, möjligen i konkurrans med RIK. Man är av tradition starka hemma i Estrad och kommer så klart att ta en del poäng i hemmahallen inför fanatiska, ibland dumma, fans/sponsorer…

En hel del spelartapp och det krävs storspel av Moberg Andersson för att man ska kunna hota på övre halvan. Som jag ser på saken nu på förhand ska man vara nöjda om man håller sig före GUIF och kniper en plats i slutspelet!

 1. IFK Ystad (Odds som vinnare på Nordicbet = 500 ggr) – De flesta tippar IFK Ystad i botten av tabellen och det är väl kanske helt logiskt med tanke på att man är nykomling. Jag tror på en riktigt rolig handbollssäsong i Ystad där IFK kommer vara med och överraska och ta många fler poäng än vad många andra tror.

I Fredrik Petersen har man fått in en riktig profil, sportsligt är det dock inte han som jag är mest imponerad av i laget. Mittnian Knudsen kommer att driva anfallsspelet på bästa sätt och längst bak i kassen har man en av ligans absolut bästa målvakter, Marcus Cleverly!

 1. Sävehof (Odds som vinnare på Nordicbet = 22 ggr) – Andreas Stockenberg som klivit in redan från start denna säsongen kommer att jobba in ännu mer tufft och ibland till och med fult spel. Man kommer, främst hemma i Partille Arena, kriga hem en hel del poäng. Bogojevic har varit grym under försäsongen och kommer att ta rejäla kliv, landslaget efter mästerskapet under säsongen?

Sävehof ser jag som ett av mittenlagen men jag tippar dom högst upp av de jag placerat i mittens rike.

 1. Sävehof
 2. IFK Ystad
 3. Alingsås

 4. Eskilstuna GUIF
 5. Redbergslid

 6. Hammarby
 7. Önnered
 8. AIK

 9. Karlskrona

Ett inlägg av