Speltips: Speltips West Bromwich - Stoke Kan Stoke rubba ett hemmastarkt WBA?

Masen,

Stoke 31/8

Två lag som huserade i Premier League ifjol. Två lag som har som målsättning att spela i Premier League nästa säsong. Två lag som båda måste bättra sig om det ska bli verklighet. Vilket som är det en riktig intressant fajt mellan Stoke och WBA vi bjuds på under lördagseftermiddagen.

WBA, är av många kallad ett ritkigt brunkargäng, och ja, till viss del har man förtjänat detta. Dock har man sedan Moore ersatte Pardew ifjol spelat en roligare fotboll och man har tagit sina poäng. Jag tycker dock när man ser WBA att man är för svag på många positioner. Framförallt saknar man styrka på det centrala mittfältet. Brunt och Livermore är inte starka nog och kan knappt slå en passning rätt. Många WBA fans hade nog hoppats man kunnat behålla Chadli, men att den Belgiske ladslagsmitfältaren skulle ta ett år i Championship var det nog få som trodde. Mycket ritkigt så lämnade han i veckan för Monaco och jag tror det centrala mittfältet kommer bli en akilles för WBA denna säsong.

WBA har hållt sig ganska passiva i slutet av Sillyfönstret, men när högerbacken Nyom lite oväntat lånades ut till Leganes så var man tvungen att agera. In tog man Tyrone Mears på ett korttidskontrakt. Nu är jag inte rätt person att bedöma denna 35 åring då jag inte sett han på flera år. Men efter några säsonger i MLS så avslutar han nu (förmodligen) karriären i WBA. Han känner tränare Moore privat och många är skeptiska till honom. Själv tycker jag iaf det säger lite om WBAs ambitioner denna säsong. Man snackar Premier League, men då krävs bättre spelare än detta..

Wba huserar just nu på en elfte plats. Många pratar om en bra start, men jag tror det beror på utskåpningen av QPR där man satt allt.I övrigt har man faktiskt bara en seger till och det är dags att börja klättra nu för att inte ge lagen allt för stort försprång.

Stoke då? Man kommer med största sannolikhet sakna Tom Ince. Nyförvävet dras med skada, är på väg tillbaka, men man vill inte jäkta in honom. Annars har snacket inför denna match handlat om Sadio Berahino. Anfallaren som för några år sedan slog igenom i just WBA, ryktades till flera toppklubbar. En konflikt uppstod och Stoke värvade honom något år senare och sedan dess har han inte vart sig lik. I veckan gjorde han efter 3 års måltorka äntligen mål igen i Carabaoo Cup, och nu tror många att han kommer få starta emot sina gamla lagkompisar. Han lär inte tas emot med öppna armar och Moore har gått ut sagt att man ska behandla honom med respekt, men det lär buas. Vill man ha ytterligare lite extra kryda skall man komma ihåg att Stoke även inför denna säsong värvat James McClean från Wba, så fler kära återseenden i denna match.

Stoke har öppnat säsongen knackigt. 17e plats med endast 5 inspelade poäng. Man inkasserade dock sin första trea i förra matchen emot Hull och i veckan slog man ut PL laget Huddersfield i cupen, så vi får nog sätta en lite grön pil uppåt på deras form trots allt.

Jag tror detta kommer bli en tajt match. Wba är favoriter pga av hemmaplan, men lagmässigt så sätter jag Stoke betydlgt hötr, och ska någon av dessa lag gå upp är min gissning att det är Stoke. Jag tror denna amtch dessutom passar Stoke. En viktig pusselbit blir hur mittfältskampen slutar. Stoke bytte i senaste matchen ut Fletcher och gav istället Etebo chansen bredvid Allan. Detta gav resultat och man vann betydluigt mera både första och andra bollar. Kan man vara lika bra på mitten även i denna match kommer Livermore och Brunt få problem.

Jag tror Stoke har bra chans att minst knipa en poäng i denna mach och hade personligen satt +0,5 oddset två tiondelar lägre än de 1,82 vi nu får på Stoke så det är ett givet spel för mig

Lycka till

//Masen

Alla rekar
Stoke City +0.50
2018-09-01 16:00
West Bromwich Albion - Stoke City
5.00 u
-5.00 u
Ett inlägg av
Masen Masen

Senaste speltips från Championship

Alla speltips från Championship
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord