Speltips: Paris St. Germain - Monaco

PSG - Monaco

Efter ett mindre uppehåll i bloggen är det nu dags att accelerera upp aktiviteten med det kommande intåget utav både Bundesliga och Serie A under augusti's senare del och den fortgående Allsvenskan, samt allt annat fotbollsrelaterat som ploppar upp nu i början utav den åttonde månaden i året. Det blir ingenting utav de nämnda ligorna just här utan jag tänkte ta mig en titt på det stundande Trophée des Champions-mötet, eller snarare den Franska supercupen, som spelas under lördagen emellan PSG och Monaco. Observera att redan klockan 14:00 är det avspark i Shenzhen, Kina.

PSG som tidigt under sommaren gjorde klart med Thomas Tuchel har spelat en hel del Internationals Champions Cup och det med varierade resultat. Man har dock varit i princip utan hela sin A-lagstrupp utom några få spelare, Rabiot och Diarra exempelvis och jag tycker utifrån dessa förutsättningar att Tuchel åtminstone fått ihop en stabil ram kring försvarsspelet, även om man sista kvarten emot Arsenal släppte in 4 mål. Mot Bayern Munchen, som hade ett mycket bättre lag på banan, gjorde man det utmärkt under matchens första 60.

När man senast mötte Atletico Madrid var Verratti och Kurzawa tillbaka från småskavanker och även VM-spelarna Di Maria samt Lo Celso fick speltid. Draxler är även han med i laget nu tillsammans med den Brasilianska trion utav Marquinhos, Silva och förstårs Neymar. Däremot lär inte den sistnämnde starta utan förväntas enbart spela en bråkdel utav matchen, om det blir något framträdande överhuvudtaget, medans de båda mittbackarna inte heller kommer att stressas in. Marquinhos som inte spelade en minut för Brasilien är troligen mest aktuell för att starta. De övriga spelarna som anlänt tidigare ska vara redo och man kan ställa ett slagkraftigt lag på banan.

Monaco som man ställs emot har haft en rätt så kass försäsong, förluster mot både Paderborn och Hamburg imponerar inte med tanke på de spelare man kunnat ställa ut, ett 2-2 resultat emot Bochum var inte heller bra. Framförallt har man släppt in massvis med mål, trots att Glik och Jemersson (ord. mittbackar) spelat en majoritet utav tiden.

Under sommaren har man dock slitits itur på mitten, deras tre grundpelare på lagets mittfält har sålts (Fabinho, Moutinho, Lemar) och självklart är det inte konstigt att man läcker med ett bristande lås på mittfältet som fallerar i att skydda sin backlinje. Man har tagit in, samt förväntas att starta med, Pele från Rio Ave samt Aholou från Strausbourg som tillsammans med Tielemans ska agera som en grund. Det kommer att ta sin att bli samspelta, de båda nyförvärven har enbart spelat 65 minuter i hop under matchen emot Hamburg.

En intressant aspekt är att Monacos tränare Jardim verkar vilja hitta en lösning på det läckande försvarsspelet och förväntas att helt stuva om i spelsystemet inför morgondagens match. Ett 3-5-2 kommer enligt L'equipe att användas, något som snarare lär bli ett 5-3-2. Det är ingenting som luktar trygghet i grundspelet och känslan är att Monaco har en bit kvar med att integrera sina nya spelare och forma en ny grundbult i laget. Visst är det så att PSG har en ny tränare och ett någolunda nytt speltänk i och med Tuchels intåg, men hittills har de signalerna sänt en mer homogen transformering.

PSG -1.25 blir mitt objekt till den här matchen, oddset är just nu är 2.26 och spelas hos Pinnacle. Lycka till!


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 500 kr
9.7
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.3
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.