Speltips: HJK inleder årets Champions League kval med en vinst

Senaste bloggspelet som spelades i söndags slutade i en fin vinst när RoPS 2 körde över PS Kemi Academy och vann med hela 7-1 i Kolmonen. Inte många matcher här i Finland idag, när vi bara har 3 matcher från Kolmonen. Har av den orsaken valt att tillfälligt lämna Finland och ta fokus på kvalet till årets Champions League som inleds idag.

Vikingur Gota – HJK Helsinki spelstopp 10.07.2018 kl. 20:00

Dags för den första matchen i första kvalomgången av årets Champions League. Finska mästarna HJK som gör comeback i Champions League kvalet efter en tvåårig frånvaro fick en, åtminstone på pappret set, lätt lottning när man ställs mot mästarna från Färöarna Vikingur Gota.

HJK åker över till Färöarna med en bra form när man leder Veikkausliiga med 7 poäng före serietvån RoPS, man har spelat bra den senaste tiden då man från sina 11 senaste matcher har bara 1 förlust. En av HJK:s styrkor denna säsong har varit i det offensiva spelet när man har gjort 36 mål på 19 matcher. Lagets bäste målskytt är för tillfället brasilianske João Klauss med 13 mål, total i år har 11 olika spelare lyckats med att göra mål för HJK i Veikkausliiga. HJK har i sina matcher i år varit framförallt starka under andra halvlek var man har gjort 75 % av sina mål och under matchens sista 15 minuter har man gjort 13 mål. Lagets spelsätt är att man försöker hålla bollen inom laget och spela sig fram till målchanserna, endast en fjärdedel av målen som HJK har gjort i år har kommit från specialsituationer. Defensivt har man också sett bra ut under säsongen, framförallt med tanke på att man gick in i säsongen med två unga och orutinerade målvakter. Man har för tillfället släppt in bara 14 mål under säsongen och en intressant sak är att inget av målen som man släppt in kommit utanför straffområdet. Ser vi på HJK:s facit på bortaplan i årets Veikkausliiga så har man från 10 spelade matcher 6 vinster, 3 oavgjorda och 1 förlust med målskillnaden 12-7. Lite oroväckande kanske med tanke på dagens match är att man just på bortaplan i Veikkausliiga nu har spelat 3 matcher i rad utan vinst (1 förlust och 2 oavgjorda).

Färöiska Vikingur Göta är en ung klubb som bildades så sent som 2008 är GI Göta och Leirvik IF gick ihop. Under sin korta existens har Vikingur hunnit med att bli mästare två gånger, säsongen 2016 och 2017. Man har också vunnit färöiska cupen och supercupen 5 gånger, så trots sin unga ålder har man snabbt lyckats bli ett av dom stora lagen på Färöarna. Vikingur har hunnit med att samla på sig en hel del med erfarenhet från spel ute i Europa när detta blir sjunde året i rad som man ställer upp i kvalet ut till Europa. Man har en gång tidigare mött ett finländskt lag i Europa, när man säsongen 2013 slog ut FC Inter Turku med 2-1. I den matchen så fick man se fotbollens tråkiga sida nämligen match fixing när huvuddomaren Andranik Arsenyan och assisterande domaren Hovhannes Avagtan, bägge från Armenien, erkände efter matchen att man hade försökt manipulera matchresultatet genom att döma två straffar för att få in BTTS.

Efter förra säsongens mästerskap så skedde det en stor förändring hos Vikingur när lagets huvudtränare Sámal erik Hentze tackade för sig och in kom i stället skotske Maurice Ross som ny huvudtränare. Vikingurs trupp består till stora delar av inhemska spelare förstärkt med ett fåtal utländska spelare. En spelare som är ny i truppen inför denna säsong är moldaviske försvararen Adrian Cascaval som samtidigt är lagets bäste målgörare med 6 mål. Förra säsongens starka anfallsduo Adeshina Lawal & Solvi Vatnhamar som då gjorde totalt 28 mål i serien har i år haft det klart tyngre med bara 9 gjorda mål såhär långt in på säsongen. Denna säsong har överlag varit tung för Vikingur när man efter 16 spelade matcher finns på en 3:e plats i tabellen och har 11 poäng upp till ledande HB Torshavn. Man har från sina 16 spelade matcher 9 vinster, 2 oavgjorda och 5 förluster med målskillnaden 26-19. Framförallt oroväckande är det att formen på hemmaplan i år har varit allt annat än bra när man från 8 matcher har 4 vinster, 1 oavgjord och 3 förluster med målskillnaden 12-10.

Även om jag inte kan titulera mig som någon större expert av färöisk fotboll så skall HJK i min bok vara klara favoriter att gå vidare till nästa kvalomgång från detta par. HJK har under hela säsongen sett starka ut i Veikkausliiga, en serie som skall vara och är högre i standard än den färöiska högsta ligan. Från vad jag har fått höra av finska domare som varit och döma matcher till Färöarna så håller deras högsta serie ungefär samma nivå finska division ett eller två. Förväntar mig att HJK skall klara av att ta med sig ett bra resultat från Färöarna och mitt spel i dagens match kommer att vara HJK -0.75 AH till oddset 1.66 med 4/5 u hos Unibet.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
200% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 2500 kr

+200 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.