Speltips: Kan EsPa rädda Toni från att bli totalt idiotförklarad?

Senaste bloggspelet, FC PohU X2, slutade i en förlust när HIFK 3 gjorde sina första mål för denna säsong och vann med 2-0 i bottenmötet. Håller mig kvar i #kolmonen och tar fokus på en förväntad toppmatch som spelas under lördagen och var jag tycker att bet365 är ordentligt ute och seglar i sin oddssättning.

VJS Vantaa – EsPa spelstopp 19.05.2018 kl. 15:30

Serienykomlingen VJS Vantaa som efter förra säsongen tog steget upp till Kolmonen har börjat årets serie på ett minst sagt övertygande sätt. Från fyra spelade matcher har man vunnit 4 stycken och har en målskillnad på 22 gjorda och 3 insläppta. Av dom 22 målen så gjorde man 11 i en och samma match när man vann med hela 11-2 mot SibboV som med all rätt får räknas som ett av seriens svagare, om inte det svagaste laget. Lägger man till ännu att VJS har också hunnit med att spela en match i Regions’ Cup som man vann med 2-0 mot Toukolan Teräs så är formen på laget minst sagt imponerande.

Ser vi på laget som VJS har till sitt förfogande så har man ett slagkraftigt lag som skall vara med och slåss om avancemang en serie upp. En av dom mest rutinerade spelarna som man har i laget är 33-årige Marko Kolsi, som i sin ungdom var rankad som en av dom mest lovande unga spelarna i Finland. Kolsi har hunnit med att vara proffs i både Holland för bl.a. Willem II och i Slovenien för NK Maribor. I början av 2000-talet var Kolsi mer eller mindre given i Finska U16 – U21 juniorlandslagen. Tyvärr så fick Kolsi stora delar av sin karriär förstörd av skador. Om och när han hålls frisk är han en alltför bra spelare för Kolmonen. För ca. en månad sen gjorde man klart med ett annat bra nyförvärv när egna produkten och 22-årige Matias Pyysalo återvände till laget efter en tids vistelse i USA. Pyysalo som trivs bäst i en offensiv roll på mittfältet, spelade före flytten till USA med HJK och fick speltid bl.a. i finska cupen med första laget, Pyysalo har dessutom liksom Kolsi erfarenhet från finska juniorlandslagen. I anfallet har man igen en av seriens bättre anfallare i Kristian Lehtonen som i år har hunnit göra hela 11 mål på 4 seriematcher.

EsPa, som också är nykomlingar i Kolmonen, när man efter förra säsongen fick ta steget ner från Kakkonen, har haft en klart tyngre start på årets Kolmonen än vad VJS haft. Man inledde säsongen med att åka på en chockförlust med hela 5-2 hemma mot FC PohU, i den matchen så hade man större fokus i andra halvlek på domaren än på själva spelet. Efter förlusten mot FC PohU vann man med 1-0 borta mot HPS, i en match var bet365 återigen var helt ute och seglade i sin oddssättning och vi kunde rätta EsPa DNB till 4.50 och HT/FT till 9.50 i odds. Efter HPS matchen tog man sin andra raka vinst när man vann med 1-0 hemma mot HIFK 3 (halvförlust på maxspelet EsPa -1.25 AH). Dags då för den fjärde matchen när man mötte TiPS på bortaplan, skulle man klara av att fortsätta med den fina trenden som man visat upp i dom två föregående matcherna? Svar, nej! Man stod återigen för ett bottennapp när man förlorade matchen med hela 6-2, efter att man låtit TiPS göra hela 6 mål i första halvlek.

Ser vi på laget som EsPa har till sitt förfogande så är man inte i mitt tycke så dåliga som inledningen på säsongen har visat. Före säsongen rankades man som en av favoriterna till att få ta steget upp tillbaka till Kakkonen. Efter förra säsongen tappade man en del viktiga spelare, som valde att fortsätta sin karriär i Kakkonen hos andra lag. Men i det stora hela har man ett lag som skall klara av att göra bättre ifrån sig än vad man såhär långt in på säsongen har lyckats med.

Ser vi på förutsättningar inför matchen så har vi ett hemmalag som har övertygat i varje match under denna säsongen med en bra offensiv, vilket 22 gjorda mål på 4 matcher talar sitt tydliga språk om. På andra sidan har vi bortalaget igen som har minst sagt blandat och gett såhär långt in på säsongen och defensiven har inte heller varit den bästa med 11 insläppta mål på 4 matcher, eller alla 11 på dom två förlustmatcherna som man har. Sett till dessa förutsättningar skall VJS helt klart vara favoriter i matchen och rätt så klara också. Oddsätningen då? Bet365 ger 1.05 för en VJS vinst?!? Medan oavgjort ger 12.00 och en vinst för EsPa ger hela 17.00 i odds. Detta betyder omvandlat i procent att enligt bet365 skall EsPa ha en 5.88 % chans att vinna inkommande match, vilket jag i min tur tycker är helt , ursäkta uttrycket, åt helvetets fel. Ser vi på X2 oddset igen så ger bet365 8.50 i oddsen på den kombinationen, vilket betyder att enligt dom har EsPa 11.76% chans att ta poäng mot VJS.

I min värld skall EsPa lyckas vinna minst 1 av 5 matcher mot VJS, vilket skulle ge en 20% vinstchans och 5.00 i odds. Detta betyder att 17.00 oddset på EsPa, som bet365 erbjuder, är minst 1200 punkter fel. Tar vi sen X2 alternativet så anser jag att av t.ex. 10 matcher skulle EsPa lyckas med att ta poäng mot VJS minst 3 gånger vilket ger en 30% chans och 3.33 i odds. Nu har vi 8.50 vilket betyder att oddset är enligt den värderingen minst 515 punkter för högt. Dessa två värderingar är ändå snälla och snabba värderingar som ännu är i underkant i min mening.

Vad är det smarta eller säkra valet i denna matchen då? Vill man ha störst chans att inte gå på minus så råder jag att man skippar alla spel som jag kommer att föreslå. Vill man igen ha störst chans att plussa från matchen så trycker man in sina pengar på VJS att vinna till 1.05 eller 1X till oddset 1.005.

Enligt mig så har matchen ändå en större sannolikhet att få en lycklig utgång ur EsPa synvinkel än vad bet365 anser i dagsläget. Så även om det finns en uppenbar risk att jag blir idiotförklarad och EsPa förlorar matchen med 5-0 så kommer jag att trycka in en maxinsats (totalt 5 u) på matchen, som jag delar upp på tre olika spel.

Huvudspelet blir EsPa X2 till oddset 8.50 med 2.5/5 u

Sidospel 1 blir EsPa att vinna till oddset 17.00 med 1.5/5 u

Sidospel 2 blir EsPa HT/HT till oddset 29.00 med 1/5 u

Summa summarum, sannolikheten till att man får rätt något av dessa spel grönt är inte så värst stor, men anser ändå att den är större än vad oddset visar och därför ser jag ett värde i spelen. Ser man det från en positiv vinkel så kan det ju i alla fall inte gå sämre än vad det gick för det finska hockeylandslaget igår i VM kvartsfinalen mot Schweiz.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.