Tänkte gå igenom de båda semifinalerna idag lite kort innan Djurgården - Bajen börjar, så med lite tidspress så blir det inte historiens längsta inlägg.

Handbollsligan

Alingsås HK - HK Malmö, spelstopp 29/4 17:30

Malmö hade länge ledningen och såg ut att gå mot 2-1 i matcher senast men lyckades återigen att slarva bort vinsten och Alingsås gick i kapp och förbi de sista 10 minuterna och vann med 21-24 vilket ger dagens hemmalag en rejäl matchboll.

Det är helt klart något som gör att det knyter sig för Malmö och om inte tränare Stian Tönnessen har listat ut hur dessa kollapser ska åtgärdas så blir det svårt att ta sig till final. Något man dock inte kan frångå är att Malmö varit klart bättre i merparten av dessa 3 semifinaler men ändå ligger under med 2-1 i matcher vilket gör att jag kommer med en dåres envishet välja att spela HK Malmö återigen här då det inte skulle förvåna mig om man vinner ikväll men lyckas förlora den avgörande senare på hemmaplan.

3/5 units på HK Malmö -0.5 @ 2.45 hos Mr Green.

-----------

Handbollsligan

Lugi HF - IFK Kristianstad, spelstopp 29/4 17:30

Efter att Lugi kvitterade matchserien hemma i Biblioteket så visade de regerande mästarna IFK Kristianstad varför man är favoriter och fullkomligt krossade Lugi på hemmaplan med 31-23. Jag har en känsla av att Kristianstad avslutar den här matchserien idag även om det kommer bli väldigt tufft, vinst i förlängning kanske?

En sak som jag dock tycker är oerhört spelvärt och återigen är en no-brainer är underspelet. Linan är 1½ boll högre än senast Lugi spelade på hemmaplan och då blev det just 51 mål vilket innebär att vi har ett gäng matcher nu som inte når högre när Lugi möter Kristianstad på hemmaplan. Lägger man därtill faktorn att det idag är en match där Lugi kan bli eliminerade så kommer ännu mer fokus läggas på försvar och målvaktsspel vilket gör att ett underspel i min värld är ännu bättre.

4/5 units på Under 52.5 @ 1.82 hos Pinnacle.

Lycka till vid rygg!

/AndreasB1897

Alla rekar

HK Malmö -0.5

Alingsås HK - HK Malmö

MrGreen 2.45
3.00 u
  • 4.35 u
    Resultat

Under 52.5

Lugi HF - IFK Kristianstad

Pinnacle 1.82
4.00 u
  • 3.28 u
    Resultat

Ett inlägg av