Det är en härlig vecka vi har framför oss med veckoomgångar i både Premier League och Serie A, och eftersom jag skriver om den sistnämnda ligan ska vi bege oss rätt in i smeten och omgångens första match där Cagliari rest till Milano för möte med Inter på San Siro.

Det är ett Inter som kammat hem hela två poäng av nio möjliga och nu börjar det lukta rök om Pazza Inter ännu en gång, men vi ska ha med oss att man inte spelat så dåligt (som jag nämnde inför mötet med Atalanta) utan man har haft lite oflyt mot både Torino och Milan. Men så skulle man revanschera sig i helgen borta i Bergamo och jag vet inte vad tränare Spaletti fick för sig när han började mixtra med en trebackslinje och en allmänt halvkonstig uppställning. 

Tji fick han, då Atalanta fullkomligt pressade sönder Inter och man var nog otroligt lättade över att ha 0-0 i paus. Man ändrade om och fick ett lite bättre grepp om matchen och med det berömda flytet hade man nog till och med kunnat sno alla tre poäng. Men det slutade 0-0 och Inter är nu mållösa i tre raka matcher(!). Tur då att åtminstone försvarsduon Miranda och Skriniar fortsätt håller extrem hög nivå tillsammans med Handanovic som stod för nån riktigt svettig räddning. Till matchen mot Cagliari får man nu tillbaka formstarke Brozovic och även Vecino som varit skadad och man har en skadefri trupp att välja emellan. 

I Cagliari så är formen blandad och man lyckades i helgen bryta förlustraden på tre genom att vinna hemma över Udinese, detta efter att man tidigt hamnat i underläge och sedan avgjort sent. Cagliari har 5 poäng ned till 18e placerade Crotone och således ett litet andrum i den otroligt tighta bottenstriden där hela sju lag är inblandade (Räknar ej med Benevento). 

Man har inte optimala förutsättningar inför fighten då båda nyckelspelarna och troligtvis topp 3 bästa spelare i truppen, Cigarini och Barella, båda är avstängda här vilket är ett otroligt stort tapp på mittfältet. Utöver det är Farias, Joao Pedro och Dessena borta vilket dem varit ett tag och man förväntas starta med ett innermittfält innehållandes Cossu, Ionita samt Padion. 

Men ännu viktigare är att man i helgen har en hemmamatch mot Bologna, en match jag absolut tror man har i åtanke inför tisdagens möte. Att man på ett klassiskt maner väljer att rotera lite extra med den i åtanke skulle inte förvåna mig, men framförallt så ser jag det verkligen inte som en omöjlighet att man helt enkelt väljer att lägga upp det som så att man vaskar denna tuffa bortamatch och väljer att helhjärtat gå för tre poäng mot Bologna.

Man lär dessutom ställa sig rätt lågt i hopp om att försvara till sig en poäng där Inter numera har fler sätt att luckra upp motståndarförsvar med Rafinha in som en tydlig nr10, som har egenskaperna att binda ihop anfallen. Inter är revanschsuget och kommer att gå ut i full fart och det skulle förvåna mig väldigt mycket om man inte fick den efterlängtade utdelningen samtidigt som att bortalaget inte står pall. Det är en hög lina på "choke"-laget nummer 1 men jag tycker verkligen att förutsättningarna är i så stor favör för Inter att det finns spelvärde att hämta här där en befriande utskåpning ligger nära till hands. 

Inter Milan -1.75 spelas till 1.95 hos SBObet, lycka till!

Alla rekar
Inter Milan -1.75
2018-04-17 20:45
Inter Milan - Cagliari Calcio
6.00 u
5.70 u
Ett inlägg av
Redlineer Redlineer

Senaste speltips från Serie A

Alla speltips från Serie A
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord