Speltips: Pyeongchang: Sverige-Tyskland

Härligt att OS-hockeyn är igång på riktigt nu. Sverige startade starkt och vann med 4-0 mot grannlandet Norge, men tycker man blandade och gav under matchens gång. Man började riktigt bra och vann första perioden med 2-0 och hade ett skottövertag med 14-1 i perioden. Lekande lätt tänkte man, men Sverige gick ner sig ju längre matchen led. Man förlorade totalt de två sista perioderna med skotten 16-12, och hade Norge fått sitt 1-2 mål godkänt då hade nog matchen kunnat få en annan utgång än vad 4-0 indikerar på. Åtminstone kunde de ha blivit betydligt skakigare.

Tyskarna startade premiäromgången med att förlora mot Finland med 5-2. Ett Finland som gjorde 5 mål på 20 skott, vilket få ses som effektivt varav 3 av målen kom i powerplay. Totalt vann tyskarna skotten med 24-20, så det var inte direkt någon överkörning! Visserligen får Sverige ses som ett bättre lag än Finland, men samtidigt tycker jag tyskarna besitter större potential än norrmännen.

Tyska laget består enbart av spelare från den inhemskaligan. En liga som bara blir bättre o bättre. Som det sett ut senaste tid så tycker jag glappen mellan samtliga nationer bara krymper och krymper. Inte minst då de vanliga toppnationerna inte besitter de absolut bästa spelarna, för då har de mindre nationerna inte haft samma chans med bredden på den nivån. Men nu då världens absolut bästa spelare inte är med, ja då sjunker såklart de bästa lagens absoluta högsta nivå också. Men trots det håller fortfarande bolagen toppnationerna som lika stora favoriter med eller utan den fördelen. Och här tycker jag att man underskattar de sämre nationerna. Vi har ju sett tidigare under turneringen att lag som USA och Ryssland fått stryk mot på pappret betydligt svagare motstånd i Slovenien och Slovakien.

Jag tycker att pluslinan är givmild och jag testar den. Faktumet är att finnarna stod i en -1.5 lina, men nu helt plötsligt står Sverige i en -2.5 lina, trots dagens insats. De större nationerna brukar normalt sett växa in i turneringen ju längre turneringen går och lagen brukar kunna starta lite trevande då man inte är ihopspelade fullt ut och motivationen kanske inte finns där till 100%, åtminstone inte mot de sämre lagen. Man brukar kunna testa på lite olika saker i spelet som ska förhoppningsvis ge utdelning senare i turneringen. Ett bevis på trög start va tjeckierna idag mot Korea. Korea låg på bra på slutet och de var inte överdrivet långt ifrån att det lika gärna skulle kunna slutat 2-2. Undra vad hockeytjeckien hade sagt då?

Jag skulle nog vilja påstå att det här skulle varit en -2 lina för tror Tyskland kan bli en svårare nöt att knäcka än vad många kan tro.

Spelar Tyskland +2.5 @ 1.85 hos bet365, 5/10 units!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt