Speltips: North - Vega Squadron

Om det är ett lag som alltid kan skrälla till det ordentligt så är det Vega Squadron. Just i denna matchen tycker jag inte det är alltför mycket till skräll om de faktiskt plockar på sig en map eller kanske hela matchen i sig.

North har, om man inte hängt med i svängarna, gjort sig av med två av sina mer tongivande spelare kallade k0nfig och Cajunb. K0nfig sades sluta av personliga skäl medans Cajun**b fick kicken men det dröjde verkligen inte länge när dessa herrar skrev på för Optic. North i sin tur har dragit till sig KJAERBYE från Astralis och Mertz** från deras egna academy lag.

Deras nya lina är rätt intressant. Kan säkerligen visa ett och annat i framtiden, även nu i början egentligen när de är på smekmånad, men överlag lär dom inte vara en contender om stora turneringsvinster. Man har fortfarande aizy, MSL och valde som alla är bra spelare men som inte har någon direkt erfarenhet av att vinna mycket.

Där är mycket talang i laget men desto mindre mental stabilitet och erfarenhet av att faktiskt vinna något stort. Danska lag är som många gånger nämnt, lag som chokar. De kommer en bit in i turneringar men sen tar det stopp. En mental block, de klarar inte av pressen. Det kommer inte vara någon som helst skillnad med detta laget. Danska lag klarar inte av pressen.

Just skicklighet finns där dock gott om som sagt. Vi har valde som var Heroic's superstar. Där finns även KJAERBYE som tidigare spelat med MSL i exempelvis Dignitas och gjorde rundor med allt och alla. Där finns också Aizy som spelat i allt från FaZe till Dignitas och tillbaka med olika linor från alla världens hörn och sist men inte minst så finns där Mertz, killen som kommer från North's egna academy lag och som är riktigt duktig.

Men i CSGO räcker det inte bara att vara individuellt duktig eller att ha en del kemi som lag eller för den delen att ha bra kommunikation pga att alla pratar samma språk. Det krävs mer. Det krävs konstant vilja, mod och mental styrka att klara sig till toppen och att stanna där. Detta laget har inte de sista delarna och det kommer visa sig i framtiden.

När man har MSL som IGL så blir det inte alltid bättre heller för den delen. Han är en väldigt duktig ledare i spelet, men utanför, när det gäller att få ihop grabbarna och skapa en harmoni som skriker vinnare, så fallerar han. Det hjälper inte att byta spelare så fort det inte fungerar, problemet ligger djupare än så och det är något danska lag överlag borde lära sig.

Vega Squadron är ett väldigt intressant lag, återigen. Man har en del rutin och en del erfarenhet. Laget har definitivt kemi, speciellt pga att de spelat ihop ett bra tag. Spelarna i laget är inte lika individuellt skickliga som North, absolut inte, men det som detta laget vinner på är deras outhärdliga aggressivitet och ständiga taktiska förmågor. Visst, ibland blir aggressiviteten för mycket, men ofta lönar det sig.

Man har inte allt som ett topplag behöver men man ska heller inte ses som en altlför stor underdog. De har visat gång på gång att de är ett lag som kan gå långt och visa att de minsann har förtjänat sin plats. De spelar väldigt intressant, väldigt strukturerat och väldigt professionellt. Kommunikationen, kemin och den taktiska biten är något som gör detta laget livsfarligt, och till en perfekt skrällchans.

Laget i sig trivs väldigt bra på LAN också, väldigt mycket bättre än online. De trivs mot bra lag och bättre lag och de trivs att vara underdogs och uträknade. Det är nästan lite av det som driver dom framåt kan man säga.

Sett till kartor är laget väldigt intressant. Har en del bra maps och brukar spela mer eller mindre alla, ja förutom Cobblestone då. Men det är egentligen bra då North alltid varit ett lag som gillat just den kartan. Vega Squadron är ett lag som ofta gillar att spela de mer taktiska banorna som Overpass och Inferno men kan även dra sig till att spela Cache och Train om det behövs.

Tittar man på lagen som möts och inte bara spelarna så finns där en klar möjlighet att Vega Squadron kniper en map. Förvånar mig inte om de faktiskt vinner, men det bör vara svårare. Bra är dom och de ska helt enkelt inte underskattas så mycket som dom gör. Tittar man på kartor också så finns där en fin möjlighet att ta övertaget på flertalet av mapparna.

Ett map handikapp på Vega Squadron spelas.

Speltips: Vega Squadron +1.5

Liga: CS Summit

Bolag: Betsson

Units: 2/5

Odds: 1.67

Tid: TORSDAG 21:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt