Speltips: Puel tillbaka på St Marys

Onsdag och Lucia. Onsdag och veckomatcher. Premier League är inne i sin intensivaste period för säsongen och livet är underbart. Spelen går fortsatt okej tycker jag. Igår vann Burnley till fina 2,3 och i helgen satt samtliga tre bloggspel.

Idag tänkte jag ta tillfället att skriva lite om mitt favoritlag Southampton. Jag brukar försöka passa mig för att spela på Soton, då det är svårt att väga in sina känslor i spelen, men i detta fall tycker jag mig funnit värde och då passar jag på att skriva några rader också. Dock får ni väl filtrera reken då det som sagt finns sympatier för ena sidan här.

Bortalaget Leicester öppnade säsongen svagt. Man bytte coach och anställde Sotons förra tränare Puel. Detta blir första mötet sedan han fick kicken mellan Puel och sitt gamla lag. Jag upplever dock inte relationen alltför spänt. Puel var väl egentligen aldrig varken omtyckt eller hatad av Sotonfansen. Jag skulle mer beskriva honom som likgiltig. Fransmannen förespråkar en klassisk 442 uppställning gärna med defensiv prägel. Rent taktiskt känns Leicester som ett perfekt lag för Puel. Laget är sedan Ranieritiden van med ett 442. Man gillar en lågt sittande backlinje, där man har speediga anfallare som ligger på kontring. Precis det vi såg i Southampton i fjol. Probelemet hos oss var väl att fans, styrelese och framförallt inte spelare riktigt anammade metoden och det vart väl hans fall hos oss.

I Leicester däremot verkar det fungera bättre, och sedan han kom till klubben har Leicester åkt uppåt i ligan. Sedan Puel kom till klubben har man spelat sju matcher och bara förlorat en av dessa. Detta emot Machester City så inte mycket att orda om där egentligen. Man har nu tre raka segrar och kommer till Southamption med fullt självförtroende. På skadelistan finns sedan tidigare Huth och James. Okazaki var ej med i segern emot Newcastle pga av lättare skada och kan vara med idag.

Southampton då? Skall direkt säga att det sett bättre ut sista veckorna. Dock har vi forsatt haft svårt att få in bollen. Jag tycker att vi hade chans på flera bollar mot Arsenal och City och med lite medstuds fanns möjligheten till 3 poäng i båda de matcherna (Självklart hade vi ej spelet, men vi var väldigt giftiga i omställniongsspelet och på fasta situationer) i dessa matcher har vi av naturliga skäl ställt upp mer defensivt än vi tidigare gjort. Mot Manchester City hade vi bland annat 5 backar och 3 sittande centralamittfältare, där vi egentligen bara hade Long och Redmond som offensiva pjäser och det var nog ingen slump att det var våra speedigaste anfallalsvapen som spelade den matchen. Normalt gillar Pellegrino en mer offensiv fotboll och spelar gärna ett fotboll där vi har mycket boll och där vi för matcherna och just så har det sett ut i de flesta matcher utanför top 6. Vi har dock haft väldigt svårt att göra mål, och som supporter har det vart väldigt svårt att förstå att han spelat Gabbiadini och Long framför Austin.

I matchen mot Everton fick Austin äntligen chansen och ja visst hade han hjälp av ett tafatt försvar, men det vart två mål direkt. Sedan petades han mot City som sagt, för att efter det vara tillbaka och har gjort mål i de båda nästkommande matcherna. Nu både hoppas och tror jag att han är tillbaka i startelvan för att stanna för att han är den målgarantin vi saknat senaste året.

I övrigt har det hänt mycket positiva saker i Soton. I takt med att att exempelvis vår bästa spelare under hösten Lemina vart skadad fick Höjbjerg chansen. Den unge dansken som ifjol värvades in från Bayern München har haft svårt att ta plats, men han har varit fullkommligt lysande de senaste matcherna. Så bra att han hållt Lemina utanför startelvan. Svårt att veta hur Pellegrino tänker nu. Det är ett tätt matchande och att vi har fyra så pass bra centrala mittfältare känns riktigt bra (Lemina, Höjbjerg, Davies och Romeu) Rotation är att vänta.

Med en defensiv trupp emot Arsenal i söndags förväntar jag mig mer offensivt lag idag. En spelare som Boufal som vart väldigt bra sista månaden startade på bänken senast och bör ta plats idag. Tadic har sett betydligt bättre ut och Redmond är visserligen oslipad men ständigt ett orosmoln.

Southampton saknar Long. Cecric var out sist, men kan vara tillbaka denna match. Jag tror dock han börjar på bänken.

Två lag som huserar i mitten och två lag som brukar vara med i målglada matcher. Jag förväntar mig att vi har mest boll och att Leicester kommer ligga på omställningar. Southamptons defensiv har vart svajig. Vi har bara hållt nollan tre ggr denna säsong och samtidigt har Leicester gjort mål i 9 av de senaste 10 matcherna.

Jag vågar inte ta någon sida. Oddsen säger att vi är favoriter, men jag tycker det luktar kryss lång väg. Därmot tror jag på en offensiv tillsällning och har hittat spelet Båda Lagen Gör Mål - Ja till oddset 1,91 vilket känns alldeles för högt.

Lycka till vid rygg!

Tid 2017-12-13 klockan 20:45
Match Southamtpon - Leicester
Spel BTTS - YES
Odds 1,91
Bookie William Hill
Insats flat (5u)






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.