Speltips: Astralis - Liquid

Vilken fullständigt galen match det var igår mellan Gambit - FaZe! Herrejösses! Inte haft så mycket energi och glädje från en och samma match på väldigt länge. Fullständigt kaos i nästan tre timmar bjöds det på. Detta var dock kaos av den bättre sorten. Gambit började med att fullständigt krossa FaZe som CTTrain och gå upp 12-3 för att sedan tappa till 15-15 av en lika galen CT-sida från FaZe. Lyckligtvis, för oss, så visade Gambit att de är ett bättre lag på Train och kunde vinna på övertiden med 19-16 vilket bäddade för spelet på att Gambit skulle plocka en karta. Mycket trevligt!

Idag är det dags för EPICENTER igen. Idag är det runda två, där vi har utslagsmatcher och vinnarmatcher. Riktigt intressanta matcher på förhand och jag tycker mig faktiskt ha hittat ett godkänt spel i matchen mellan Astralis - Liquid där jag tycker oddsen är alldeles för svängda till danskarnas fördel. Förstå mig dock rätt. Danskarna ska givetvis vara favoriter, men i skrivande stund är dom inte i den formen de faktiskt brukar vara i - och kan vara. Detta gör att ett spel på dom inte är lika attraktivt som det annars skulle vara. Det motsatta kan man säga om Liquid. Där går det framåt för fulla muggar och detta lagbygget som de satsat rejält på sedan månader tillbaka börjar redan betala av sig.

Liquid är verkligen ett lag för sig. Från att inte vara något, till att vara något litet, till att vara störst i NA och nära nog i världen. Det har inte gått speciellt lång tid sedan s1mple lirade där och satte namnet på kartan. Det har heller inte gått speciellt lång tid sedan stanislaw joinade och banade vägen för en fantastisk resa för detta Liquid. Det har helt enkelt inte gått speciellt lång tid från att detta laget inte finnas på någons läppar till att finnas på allas läppar.

Vad är det egentligen som har hänt då? Well, det är en rätt komplicerad fråga i sig. Men kombinationen mellan Zews, Stanislaw och resten av laget har visat sig vara fenomenal om man gav dom tid, vilket Liquid har gjort. Det finns få lag därute som har denna sortens kemi och funktion som Liquid i nuvarande form har. Det är så grymt roligt att se ett lag från ett helt annat ställe, en helt annan region, göra så här mycket oväsen, på ett positivt sätt. De gör ett så oerhört intressant avtryck i CSGO världen just nu att man knappt kan tro det.

Det var nog inte alltför många från början som trodde att det kunde gå så pass bra som det kan gå. Man har inte världens bästa spelare, man har inte världens bästa coach, man har inte världens bästa IGL men man har fanimej något helt annat. Man har världens, eller iallafall en av världens, bästa mentalitet, som lag och som individer. De vet att de inte är bäst och därför måste de jobba sig till att vara så nära bäst som möjligt, så ofta som möjligt, för att kunna ta ner de lag som är bättre.

Man har gjort ett gediget jobb. Man har filat ihop en oerhört attraktiv map pool, man har styrt upp ett sjuhelvetes intressant gameplay och man har bankat in i huvudet på varje spelare och medlem att dom minsann är lika viktiga allihopa för att detta lagbygget ska fungera. Detta har i sin tur gjort att tilliten aldrig varit bättre, de individuella prestationerna har aldrig stigit så högt som de gör nu och laget i sig har aldrig haft större framgång. De har visat, och visar, att de hör hemma i toppen och minsann kan vara där och utmana - gång på gång.

Det kvittar för detta laget om en spelare har en dålig dag, då finns alla andra fyra där och ställer upp och gör jobbet. Man har en kemi och en tillit till varandra som man inte ser i många andra lag. Man ställer upp, man hjälper till och man gör jobbet - tillsammans. Alltid.

Visst fan finns där stjärnor i laget också, som i alla riktigt duktiga lag. ELiGE är förmodligen i början på toppen av sin karriär just nu, han blir fasiken bara bättre. Han är en så sjukt intressant spelare som kan öppna upp precis allt möjligt med bara lite finess. Kvittar om han har en dålig dag, han gör ändå en väldigt stor impact för laget och i matchen. Man får inte glömma bort Twistzz heller. Denna unga men ack så makabra talang har nog NA inte skådat sedan swag eller stewie2k dök upp till ytan. Vill påstå att han är i nivå som dessa två herrar. Han är dock inte lika gammal och har inte samma erfarenhet, men man märker hur pass villig han är att anpassa sig och hur pass mycket tid han lägger ner på att ständigt bli bättre. Det är precis det en spelare som han och ett lag som Liquid behöver.

Bäst av allt är dock mentaliteten i detta lag. De vet att de kan och de ger sig aldrig. De fortsätter kämpa, försöka och underhålla sig själva hela tiden för att kunna nå nya höjder. Detta är precis det som gör att de kommer så långt. De har mött motstånd av Astralis kaliber förut. De har faktiskt mött Astralis själva förut också. De vet att de kan besegra dom så länge de håller sig till sin egna gameplan och aldrig ger upp.

Det bästa med Liquid är väl att det är precis det de aldrig gör.

Astralis känner nog själva att de fått lite av en drömlottning. Att spela en elimineringsmatch mot Liquid är nog precis vad de skulle vilja. Att få ha mött North här hade nog inte varit lika roligt även om Astralis generellt sätt trivs väldigt bra mot inhemska lag. Formen i sig på laget är inte den bästa man skådat. Det sägs att det svåraste som finns när du är bäst i världen är att stanna där och det stämmer nog rätt bra in på detta laget. De själva tycker det också.

Detta är faktiskt, i mina ögon, och i många andras, det bästa laget som existerar i dagens CSGO. Problemet är bara att de sällan visar det fullt ut. De visar väldigt ofta varför dom är bäst genom att ta sig till de största turneringarna, utmana de bästa och vinna. Iallafall framtill det faktiskt betyder något, som finalen. Innan den, i semifinalen, brukar de vika ner sig och förlora. Detta har varit ett kännetecken för dansk CSGO och detta laget specifikt men det fick sig en liten vändning i slutet på förra året.

Man gick nämligen ut och skaffa sig en mental coach och började helt plötsligt vinna något som var anmärkningsvärt. Det största som hänt detta laget är väl vinsten av ELEAGUE Major som var i Januari i år. Det var då man fick se provet och resultatet av detta lagets hårda arbete med sitt mentala problem. Man gick ut, fullständigt dominerade, och vann skiten. Det tråkiga i detta sammanhanget är att det är det mest anmärkningsvärda. För efter det har man fan inte vunnit något som är intressant att nämna ens. Faktum är, att förutom ELEAGUE Clash for Cash, som var något jippo av ELEAGUE där man tog vinnaren av Säsong 1 mot Majorvinnaren, typ och satte dom i en final mot varandra om $250.000 och IEM Katowice så har Astralis inte vunnit någonting överhuvudtaget. Det är väldigt anmärkningsvärt om man är världens bästa lag.

Mentalt, är man nog inte världen bästa lag trots allt. Man viker ner sig rätt lätt när det dyker upp press på laget. Man trivs inte riktigt som favoriter när det verkligen gäller. Man har inte anammat denna känslan och gjort den till något positivt för sig själva. Istället har man tillåtit sig själva att inte vara tillräckligt bra, fast än man faktiskt är helt fantastiskt bra. Både som individer och lag.

Man har definitivt fem av världens bästa spelare i sitt lag dock. Man har också världens bästa IGL sett till firepower, förutom FalleN dvs. Gla1ve är riktigt duktig oavsett vad man vill säga. Han har ofta tillräckligt bra med impact i sina matcher för att Astralis ska gå vinnande ur dom. Han har också en hjärna utöver det vanliga. Han påminner en om pronax i hans storhetstid med Fnatic, dock är pronax en helt annan individ i hjärnan för detta spelet. Man har även device, som inte haft en bra tid på sistone, men som är en så sjukt viktig spelare för att detta laget ska fungera. Det är han som ska ordna killsen, det är han som ska ordna entrys och det är han som ska ordna rundvinsterna för laget. När inte han fungerar fullt ut, fungerar inte heller laget. Han är deras stora stjärna.

Som att dessa två inte vore nog har man en av världens bästa entryfraggers kallad dupreeh. Man nöjer sig alltså inte med device. När denna man är i form är han fullständigt galen. Det positiva för detta laget är att precis i denna stund så har han börjat hitta tillbaka dit. Man har även KJAERBYE och Xyp9x som båda två är otroligt viktiga individer för detta laget. KJAERBYE är en av Danmarks större talanger. Han fick också möjligheten att spela för Danmarks bästa lag och som han tagit det med storm. Han är väldigt bra och fortsätter att vara på det viset vilket är imponerande. Sist men inte minst så har dom Xyp9x, deras ankare. Stommen i laget kan man väl säga. Det är han som håller siterna klara från motståndarna. Det är han som ser till att motståndarna inte löper inte på siten han håller och på så sätt vinner rundor åt Astralis. Väldigt viktig med andra ord.

Men dessvärre kvittar det ju att du har alla dessa spelarna om de inte fungerar ihop när det gäller som mest. Om ett lag som detta, viker sig, under press, varje gång det faktiskt sätts press på laget, kan man då kalla dom världens bästa lag? Både ja och nej. Ser man bortom den mentala biten så är detta laget fruktansvärt bra som knappast går att slå. Räknar man med den så är det ett lag som går att slå. Man är inte starkare som lag än sin svagaste länk. I detta fallet är den svaga länken den mentala biten. En länk som har varit väldigt irriterande för detta laget, väldigt länge. En länk, som de ännu inte blivit av med.

Just där kommer Liquid in. De vet om detta och de vet om att de kan störa detta laget. De vet också om att de absolut har möjligheten att slå Astralis. Speciellt, en dag, när de inte är i sin bästa form eller när spelarna är i sin prime. Liquid vet om att de har sin absolut största och bästa chans att ta ner världens bästa lag idag.

Jag tycker dock vi kan nöja oss med att Liquid tar en karta. Jag tycker inte alls det är så omöjligt som oddsen vill få det att se ut som. De har en bra map pool, en map pool som är stadigt lik Astralis och en map pool som de övet in, dag efter dag, vecka in och vecka ut. Det bästa i det hela är att de har studerat och mött Astralis ett par gånger förut och lyckats med precis detta som vi ska spela på nu. Nämligen att ta en karta.

Speltips: Liquid +1.5

Liga: EPICENTER

Bolag: Betway

Units: 2/5

Odds: 1.70

Spelstopp: ONSDAG 13:00






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt