Dags för World League cirkusen att inta anrika Azadi Stadium med Iran som hemmalag. Förutom Iran kommer även att Belgien, Serbien och Argentina närvara och som vanligt möter alla lagen varandra.

Om vi backar tillbaka ca en vecka i tiden och sammanfattar föregående omgång ur bettingvinkel så slutade hela helgen med -5,5U. Lite besviken är jag över resultatet då jag anser att 2-3 av spelen var riktigt dåliga och jag borde ha undvikit de. Men det är alltid lätt och vara efterklok.

 När det gäller långtidsspelen så startade alla tre lagen bra, viktigaste var ändå att Slovenien vann alla sina matcher i Sydkorea följt av att Tyskland med ett reservbetonat lag också vann sina matcher. Brasilien tog sju poäng på sina tre matcher efter att ha tappat ledning mot Polen. Sistnämnda Brasilien är värdnation i slutspelet och hur de sköter sig under gruppspelet är egentligen av mindre betydelse.

 Som ni förstår så blir det extra fokus på Irans matcher under kommande helg. Man spelade mindre bra mot Italien i premiären, höjde sig mot Brasilien i andra matchen och var förtjänta av minst en poäng men stryk med 3-1 i set till slut. Helgens bragd gjorde man dock i avslutningsmatchen mot Polen och lyckades vinna den till slut. Vinsten i sig var ingen bragd(lagen rätt så jämna i standard) men sättet man gör det på var bragdartad. Detta efter att passaren(som är en av världens bästa och smartaste passare) fått feber på matchdagen samt att starkaste offensiva spelaren fått en boll på ögat och blivit utbytt redan i första i ett för övrigt reservbetonat lag som kunde kriga till sig vinsten till slut.

Detta är något som stärker laget och med världens tokigaste volleybollpublik i ryggen, samt drömmen om slutspel bör hemmaspelet generera i minst 7p under helgen. Lagen man möter är dessutom lag som man normalt slår och ska ha bakom sig när tabellen sammanfattas efter gruppspelet.

Smakprov på vad bortalagen har att vänta sig:
https://www.youtube.com/watch?v=tvAABXL0XMo

Dagens pre-spel blir som följer:

Alla rekar
Iran
2017-06-09 18:30
Iran - Belgien
5.00 u
2.20 u
Estland -1,5 set
2017-06-09 18:00
Estland - Qatar
5.00 u
3.60 u
Polen
2017-06-09 18:00
Bulgarien - Polen
5.00 u
-5.00 u
U 179,5p
2017-06-09 08:40
Slovenien - Sydkorea
5.00 u
-5.00 u
Ett inlägg av
Abay Abay