Till helgen är dags för World league i volleyboll att köra igång. Lagen är indelade i tre olika grupper. 12 högst rankade i grupp1, nästföljande 12 i grupp 2 och sista 12 i grupp 3. Lagen i respektive grupp spelar 3 matcher/helg, där grupp 1+2 spelar i tre helger medan grupp 3 spelar under två helger.

Efter respektive gruppspel är det dags för slutspel där Brasilien, Australien och Mexico står som värdar. Detta innebär även att dessa tre lag blir per automatik kvalificerade till respektive slutspel. 

Grupp1 har slutspel med sex lag, där man först möts i två grupper om tre lag för att därefter spela semifinal och final.Regerande WL-vinnare är Serbien som överraskande nog slog först Italien i semin och sedan självaste Brasilien i finalen under slutspelet -16. Detta berodde sannolikt på att det var OS-år och att man inte var kvalificerad dit och hade full fokus på WL, medan övriga topplag hade mer fokus på OS, som vanns av Brasilien efter att Italien körts över med 3-0 i finalen.

Med tanke på att Brasilien får hemmaplansfördel, att man kan spara sig och rotera i truppen samt att man faktiskt är just nu världens bästa lag, blir första spelet som följer:

World league vinnare: Brasilien @ 2.0

Enligt mig har grupp 2 inte många kandidater till slutsegern.  Slovenien och  Holland kommer att vara topp två lagen, medan övriga får slåss om sista semifinalplatsen. Till skillnad från grupp 1 så går topp 4 lagen direkt till semifinal och utslagsmatcher under slutspelet. Australien som är värd för finalspelet håller inte alls samma nivå som övriga lagen som kommer att ta sig dit och kan räknas bort direkt. Visserligen tänkte jag på samma sätt förra gången man arrangerade slutspel och då slog man självaste Frankrike men blixten slår inte ner på samma plats två gånger!

Jag tror att Slovenien som överraskade alla i föregående EM kommer att dra längsta strået och ta hem grupp 2, med Holland som outsiders.

World league grupp 2 vinnare: Slovenien @ 4.0

Den som vill sprida riskerna lite mer rekommenderas Holland som andra spel.

Grupp 3 är den grupp med flest ”blåbär” och många lag som är mindre bra och finalspelets värdar Mexico går under en av dessa mindre bra nationer. Här finns det en solklar favorit i form av Tyskland. De hör hemma i andra grupper än denna men tack vare eller pga att man drog sig ur WL för något år sedan för att satsa allt på OS-kval, samt att bygga nytt lag så har man fått börja om från början. Möjligtvis skulle Estland eller Österrike kunna störa de litegrann men aldrig hela vägen till slutseger och avancemang till grupp 2. Kan även tillägga att gruppen innehåller Qatar vars lag mer eller mindre består av naturaliserade spelare från andra länder. Inget nytt där iaf……

World league grupp 3 vinnare: Tyskland @ 1.8

För er som vill slippa se matcherna via bet365 eller andra bolags mediokra sändningar rekomenderas www.laola.tv. De sänder samtliga matcher och ni kommer kunna se volleyboll mer eller mindre dygnet runt under kommande månaden!

Alla rekar
Grupp 1 vinnare: Brasilien
2017-06-02 12:00
World League, Volleyboll
5.00 u
-5.00 u
Grupp 2 vinnare: Slovenien
2017-06-02 12:00
World league, Volleyboll
5.00 u
15.0 u
Grupp 3 vinnare: Tyskland
2017-06-02 12:00
World league, Volleyboll
5.00 u
-5.00 u
Ett inlägg av
Abay Abay
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord