Speltips: Klasskillnad trots final

Sport Recife - Salgueiro - Campeonato Pernambucano Brasilien

Avspark: 7 Maj 21:00

Spelveckan går fortsatt bra och på gårdagens 2 bloggrekar blev resultatet 1 vinst och 1 push. Idag ligger jag ute med en hel del spel som det finns fina motiveringar bakom, men pga tidsbrist så håller jag detta inlägg till enbart ett utav spelen. Väldigt kortfattad info kring dem andra spelen lär twittras ut under dagen efter att jag fått min skönhetssömn =)

Då var det för ovanlighetens skull dags att reka brasseboll.
Lagen i regionen Pernambuco har ofta ett väldigt fullspäckat schema under den perioden som regionsmästerskapen spelas. Copa do Brasil, Copa Nordeste och Campeonato Pernambucano spelas alla parallelt. Det skiljer en del mellan dessa turneringars status, ungefär i den ordningen som de skrevs precis här ovanför. Trots det så är alla titlar viktiga då det alltid är trevligt att knäppa dem lokala rivalerna på näsan när det väl kommer till kritan.

I Pernambucanon spelar det en del bra lag, såsom exempelvis Serie A och B klubbarna Sport Recife, Santa Cruz och Nautico, men där huserar även rena bondgäng som inte ens håller till i det brasilianska seriesystemet.
Det innebär att många av dem bättre klubbarna roterar rätt friskt under turneringens gång för att ha sina bästa spelare fräscha under dem andra två turneringana som pågår parallelt.

Serie A klubben Sport Recife är turneringens starkaste lag och har en högkvalitativ trupp med bland annat chilenske landslagsbacken Mena, Brasilianske landslagsmittfältare Diego Souza m.fl. Det är med andra ord en klubb av relativt hög status som också har ekonomin att knyta till sig väldigt kompetenta spelare. De har lattjat sig igenom hela pernambucanon där de väldigt ofta mönstrat rena reservelvor vilket givetvis avspeglats i deras resultat, som åtminstone inte får mig att höja på ögonbrynen. Men likväl har segrarna plockats och en finalplats säkrats.

Inför ikväll är det mer relevant att kika på deras resultat från övriga tävlingar som smäller högre. I Copa Nordeste har man bortsett från förlusten mot Santa Cruz, som man matchen senare slog på bortaplan, gått rent på hemmaplan och har även där tagit sig hela vägen till final.
De lever också vidare i Copa do Brasil och i Copa Sudamericanan har de hittills vunnit sin enda match (3-0 mot Uruguayanska Danubio). De har alltså kommit så långt som det är möjligt fram till dagens datum i samtliga turneringar, strongt!

Salgueiro är en klubb som ligger precis under dem allra bästa i regionen och som kommer att spela i Serie C den kommande säsongen. Då de till skillnad från övriga "bättre" lag endast medverkat i Pernambucanon så har de kunnat mönstra det starkaste de har igenom hela turneringen. Därför blir deras fina resultat en aning missvisande om man ska ställa det i paritet med övriga dugliga lag. Trots gruppsegern och finalplatsen så vill jag påstå att Salgueiro endast kan titulera sig som fjärde bäst i regionen på sin höjd.

Detta blev ganska tydligt när Salgueiro mötte just Sport Recife i den sista gruppspelsmatchen den fjärde april. I det mötet ställde Sport Recife ut sitt u20-lag då bägge lagen hade avancemanget säkrat och då matchen låg inklämd mitt emellan Copa Nordeste kvartsfinalen mot Campinense och Copa Sudamericana matchen mot Danubio. Jag såg den matchen, faktum är att jag rekade hårt emot Sport Recife då jag utgick ifrån att Salgueiro, som mönstrade starkast möjliga elva, skulle åtminstone ha kvalité nog att avfärda ett rent juniorlag. Ack så fel jag hade. Matchen svängde en del och slutresultatet skrevs till 2-2, vilket var fullt rättvist.

Med det i minnet och det faktum att det räcker med att slänga ett öga på bägge lagens spel och trupper så har jag väldigt svårt att se hur Salgueiro över huvudtaget skall kunna hota Sport Recife, trots att hemmalaget saknar sin stora stjärna Diego Souza pga skada. Även om Pernambucano ej är turneringen som smäller högst så är det ändå en final vi pratar om nu och allt pekar på att Sport Recife kommer att mönstra det starkaste de har tillgängligt. Bollen är rund, men en vanlig dag skall Sport Recife slå Salgueiro på sin hemmaplan utan att behöva förta sig allt för mycket.

Sport Recife -0.75 är taget till 1.77 hos Unibet med 3u.


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
200% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 2500 kr

+200 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.