Speltips: Semifinal på menyn i DFB-Pokal!

Det är lite lugnare schema under veckodagarna denna vecka men det finns givetvis godbitar att hitta ändå, den match jag tänkte fokusera på idag är semifinalmötet i DFB-Pokal (Tyska cupen) emellan Borussia Mönchengladbach och Eintracht Frankfurt.

Först och främst så är det singelmöten i cupen i Tyskland, så det är här det gäller. 'Gladbach kommer in till denna match med två raka förluster i ligan men framförallt har man släppt in otroligt mycket mål. Det har varit high chaparal när 'Gladbach entrat banan på sistone, man är för tillfället väldigt virriga där bak. Hela tio mål har man släppt in på de tre senaste matcherna men man har även gjort sju. Om jag går till matchen emot Dortmund så var det misstag på misstag, Dahoud hade en sämre dag med flera misslyckade passningar och kollegan på centralmittfältet Strobl hängde inte med. Christensen och Elvedi vat helt chanslösa på sin högerkant, och just högerkanten hade stora problem även emot Hoffenheim.

Nu har man mött väldigt skickliga offensiver men det jag reagerar på är snarare hur man släppt in målen, och hur motståndarna så enkelt lyckas skapa sina chanser. Jag är inget större fan av deras tränare Hecking som tog över runt årsskiftet och där det började bra, så känns det snarare som att ju mer hans prägel landar på laget, ju sämre har det gått. Att sätta ett försvarsspel är inte hans grej och det är inte konstigt att han flyttar runt från klubb till klubb i Tyskland då hans brinntid historiskt sätt varit väldigt kort.

Hecking har fler problem än så i afton, hela 5 startspelare saknas och även potientella ersättaren Drmic är även han och härjar i sjukstugan. Spelarna som saknas är Kramer, Fabian Johnson, Jantschke, Raffael och Thorgan Hazard. Även för någon som inte följer Bundesliga så känns en hel del namn igen här och det är verkligen nyckelspelare och således tunga avbräck.

Frankfurt har en tung vårsäsong, efter att man imponerat väldigt och legat i toppskiktet så har man efter årsskiftet börjat tappa mer mark och man sjunker som en sten. Numera är man i ingenmansland men kontraktet är trots allt ändå säkrat, inte matematiskt då men det är för många lag under dom för att det skulle oroa ändå. Så cupen är det man här faktiskt kan kröna säsongens imponerande spel med genom att ta sig till finalen, som någon sorts bekräftelse för det jobbet man ändå gjort.

Ett problem man stundtals har är att man inte får in bollen trots att man skapar sina chanser, mot Augsburg senast blev det nästan löjligt. Men man vände tillslut ett 0-1 underläge och fick en ketchupeffekt där man gjorde tre mål under matchens sista kvart. Hyllade Kovac's lag spelar en väldigt fin fotboll och har ett grundspel som står ut ur mängden. Man är väldigt tighta defensivt, men ofta då Real Madrid-lånet Vallejo är med och styr i den bakre trean.

Här saknas han, vilket är ett avbräck. Man saknar även lagkaptenen och strikern Meier samt offensiva Hasebe.

Däremot tycker jag att man ska kunna stå upp mot ett nästan halvt reservlag från hemmalaget. Jag hade kunnat tänka mig att blicka åt övern men dels betyder denna match för mycket för båda lagen att det skulle tokköras här och dels så är överspel och Tyska Cupen en dålig kombination om jag utgår utifrån egna erfarenheter. Båda mötena i ligan har dessutom varit mållösa. 'Gladbach har fördelen med hemmaplan, men där det nu ryktas om en protest ifrån egna ultrasfansen då stadens städare "råkat" slänga hela deras koregrafi inför matchen. Hur mycket det faktiskt påverkar nere på plan är jag osäker på, men givetvis tråkigt om stämningen uteblir. Däremot värderar jag såklart inte in det i mitt val av spel.

Även om Vallejo framförallt är superviktig för Frankfurt så landar jag ändå i att avbräcken i 'Gladbach givetvis är tyngre, i tränarduellen vinner Kovac för mig, han är en mycket mer kompetent tränare och har förmågan att agera under matchen och inte reagera såsom Hecking. Jag tror på en jämn fight här och tycker att hemmalaget står alldeles för lågt ikväll.

Därför kommer jag att investera i Frankfurt här och jag väljer att spela Frankfurt +0.5 till 1.89 hos Unibet. Här har Pinnacle 1.87 om man föredrar dem. Lycka till!


Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+ Endast nya kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se Spelpaus
100% riskfritt upp till 500 kr
9.6
+18 Min insättning 200kr | Regler & villkor gäller | Vinster från Free Bet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | stodlinjen.se | spelpaus.se
100% upp till 500 kr
9.5
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.
200% upp till 1000 kr
7.9
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Snabbare

100% upp till 2500 kr

+200 spinn i casinot

Hämta bonus
18+ Endast nya insättande kunder. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: spelpaus.se.
MrGreen

100% upp till 500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
+18 | Endast giltigt för nya spelare med första insättning på min. 100kr, max. 500kr | Omsätt första insättning 1 gång till min. odds 2,00 för att erhålla Freebet | Bonus-Regler och Villkor gäller | stodlinjen.se | spelpaus.se | Ev. vinster från Freebet är Omsättningsfria | Spela Ansvarsfullt | Giltigt i 60 dagar.