Speltips: Kan Dortmund hämta upp underläget mot ett välorganiserat Benfica?

Tjena!

En trevlig kväll igår resultatmässigt även om man åter igen föll på målsnöret på ett maxspel. Underspelet i Charlton - Scunthorpe dog i den 90:e minuten och även den här gången var det ett straffmål som avgjorde. Förargligt men går inte att vara allt för missnöjd ändå med tanke på att resultaten i övrigt till mestadels utföll till ens fördel. Även travspelen fick en fin start med vinst på två av fyra spel och där båda hästarna dessutom levererade riktigt gedigna insatser. De två andra hästarna galopperade tyvärr i starten och gjorde bort sig direkt.

Jag har ett litet specialspel till en av kvällens Champions League-matcher och åter igen är det ett bollinnehavsspel som tas. I matchen mellan Dortmund och Benfica tas över 56,5 % bollinnehav för hemmalaget, vilket är en helt felsatt lina i mina ögon. Dortmund, som alltså är ett kraftigt possessioninspirerat lag, ligger under med 1-0 från det första mötet och måste förväntas ha en stor del av bollinnehavet i den här matchen. Benfica är dessutom ett lag som förvisso är väldigt välorganiserade och bra på att försvara sig men som inte vanligtvis har ett stort bollinnehav i den här typen av matcher.

När lagen möttes för bara några veckor sedan hade Dortmund 64 % av bollinnehavet. På bortaplan. Jag tycker egentligen det säger det mesta om det här spelet. I den här matchen ligger de dessutom under från minut 1, till skillnad från härom veckan då det stod 0-0 fram till den 60:e minuten. Som jämförelse kan jag också säga att linan låg på 61,5 % när Dortmund mötte Sporting Lissabon på hemmaplan i höstas. Och då är Sporting ett betydligt med passningsinriktat lag än Benfica. Jag har tagit bollinnehavsspel en gång tidigare och då beskrev jag deras spelstil så här:

Dortmund spelar en väldigt annorlunda fotboll under Thomas Tuchel än vad de gjorde under Jürgen Klopp. Jag tror de flesta känner till Klopps högintensiva spelstil med ett högt, aggressivt presspel utan boll och ett rakt och direkt anfallsspel med boll. Den stora svagheten med spelsättet, som blev särskilt tydligt under Klopps sista år i Dortmund, är att man oftast blir sämre mot lag med lågt sittande, organiserade försvarsspel som backar hem och överlåter bollinnehavet till motståndarna. Precis det spelet som är Klopps svaghet är det som Thomas Tuchel har velat utveckla i Dortmund. Tuchel har alltså skiftat till en mer possessionbaserad fotboll som i stora drag är inspirerad av den ”juego de posición”-fotboll som Pep Guardiolas lag spelar. Under inledningen av den här säsongen i Bundesliga har Dortmund haft över 61,5 % bollinnehav i samtliga matcher utom en, vilket säger det mesta om vilken typ av fotboll de vill spela.

Jag vill inte reka mer än 2 units när det är ett specialspel och en bookmaker som Unibet, men kort och gott är det riktigt bra värde på det här spelet. Över 56,5 % bollinnehav för hemmalaget spelas till 1,86 hos Unibet (finns hos andra sajter med Kambis odds också, typ LeoVegas).






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt