Speltips: Deportivo Alavés - Sevilla

Torino hade stora problem i gårdagens match mot Palermo och låg under med 0-1 under stora delar av matchen. I slutet av den andra halvleken kom dock Belotti till undsättning som så många gånger förut. Han gjorde ett hattrick i slutet av den andra halvleken och inom loppet av mindre än tio minuter hade Torino vänt 0-1 till 3-1. 3-1-segern innebär en vinst på mitt förra bloggspel (Torino -1).

Spel: Sevilla -0,5 @ 2,14

Bookie: Pinnacle

Värdering: 4/5U

Deportivo Alavés

Deportivo Alavés har gjort en fullt godkänd La Liga-säsong hittills. Laget har förmodligen presterat bättre fotboll än vad många hade trott och man är det uppflyttade lag som placerar sig högst upp i tabellen. Jag har dock en stark känsla av att Alavés har överpresterat den här säsongen. Lagets svagheter är väldigt tydliga i vissa matcher och när man mötte Barcelona hemma den 11:e februari spelade man som ett bottenlag. En annan faktor som talar för att Alavés har överpresterat är den svaga truppen. Laget har i ärlighetens namn inte särskilt många stora namn i truppen och inte heller några riktigt bra fotbollsspelare.

Alavés form är bra. Laget har tagit nio poäng med sig från de fem senaste matcherna. Man har dock mött förhållandevis enkelt motstånd. Alavés har inte vunnit mot något bra motståndarlag på mycket länge utan man tar allt som oftast trepoängarna mot de sämsta lagen i ligan. Laget stod för en dålig insats i den senaste matchen där man mötte Granada och fick två spelare utvisade på tilläggstid. Det är mycket möjligt att den (förmodat) goda stämningen i laget har påverkats negativt av det.

Deportivo Alavés' startelva (4-2-3-1): Pacheco - Femenía, Laguardia, Feddal, Hernández - Llorente, García - Toquero, Camarasa, Gómez - Deyverson.

Sevilla

Sevilla har haft en riktigt fin La Liga-säsong och formen är utmärkt. Man har vunnit fyra av de fem senaste matcherna trots att motståndet inte har varit särskilt enkelt. Mycket av lagets framgångar kan förklaras av det fina offensiva spelet man har stått för under säsongen men man får inte glömma bort det stabila försvarsspelet. Sevilla är det lag som, förutom Real Madrid och Barcelona, har gjort flest mål i La Liga den här säsongen. Man är dessutom ett av de lag som släpper in minst mål i ligan. Det är med andra ord inte speciellt konstigt att Sevilla ligger trea i tabellen.

Laget har inte särskilt många stjärnspelare i truppen men spelarna kompletterar varandra på ett väldigt bra sätt. Mittfältet kan tillskrivas det mesta av lagets framgångar. N**'Zonzi, Iborra och Sarabia** m.fl. har gjort en riktigt bra säsong och har varit oumbärliga för detta Sevilla.

Jag tror att Sevilla kommer att spela i CL nästa säsong om man fortsätter att spela lika bra fotboll som man har spelat tidigare under säsongen. Atletico Madrid är visserligen med och fajtas om tredjeplatsen i ligan men Sevilla har sett väldigt starka ut i år.

Sevillas startelva (4-2-3-1): Rico - Mercado, Pareja, Lenglet, Escudero - Kranevitter, N'Zonzi - Sarabia, Iborra, Vitolo - Ben Yedder.

Sevilla har större möjligheter att vinna den här matchen än vad spelbolagen tror. Laget har ett imponerande bortafacit och har haft det väldigt lätt mot mitten-/bottenlagen i ligan på bortaplan. Alavés har i och för sig haft ganska bra resultat på hemmaplan (förutom den pinsamma 0-6-förlusten mot Barcelona) men jag tror att man har överpresterat färdigt den här säsongen. Sevilla har en mycket bättre trupp, mer rutin och ett högre självförtroende och bör vinna den här matchen ganska enkelt.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt