Speltips: Forsätter Ljusdal med sin tighta defensiv ikväll?

Hallå alla kära bandyvänner! Edsbyn gjorde inga misstag igår och vi springer på bra för tillfället. Har förhoppningar om att fortsätta på den inslagna vägen med kvällens speltips!

Tillberga v Ljusdal Spännande match i ABB Arena mellan två lag som efter första omgången har rejäla förhoppningar om att nå elitserien till nästa säsong. Tillberga vände 0-2 underläge i paus till vinst med 6-4 borta mot Nässjö i en match som bjöd på hela 3 mål efter minut 88. Ljusdal slog något överraskande Kalix med 3-2 i den så viktiga matchen hemma på IP. Där lyckades vi dessutom pricka in u8.5 mål med fin marginal.

Inför kvällens match tror jag Ljusdal vill fortsätta på den inslagna defensiva vägen. Jag tycker det är helt rätt taktik att välja i ett kvalspel där varje misstag kan bli förödande. Man ska absolut inte underskatta hur ångestladdade dessa matcher är. Väldigt många matcher är betydligt jämnare än vad oddsen visar. Se bara på Falu BS skräll mot Gripen. Planen i ABB Arena är väldigt stor vilket gör att den gynnar lag som vill hålla i boll och missgynnar lag som bara backar hem. Tillberga kommer med största sannolikhet vilja hålla boll ikväll och se till att man hellre får en 2-0 seger med sig än 6-3 seger. Ljusdal kommer också försöka hålla boll så mycket man kan för att möjligtvis gå på attack i slutet. Det är väldigt ovanligt att bandymatcher ser ut såhär på förhand men i ett kval är ingångsläget annorlunda.

När lagen möttes förra året vart den 9-3 i båda matcherna till Tillbergas fördel. Det är dock två helt andra lag som möts ikväll då Tillberga lagt av med sin Kamikaze-bandy och Ljusdal har fått till en strålande defensiv. Jag tror på en snarlik matchbild som vi fick mellan Ljusdal v Kalix och därför är det underspelet samt hcp linan jag sneglat på. Med tanke på att båda lagen kommer försöka hålla boll för att minska motståndarnas chanser till anfall snarare än att gynna sina egna anfall så känner jag mig väldigt trygg med en 8.5 lina på under/över. Att vi dessutom får en hcp lina på hela 4.5 är bara att tacka och ta emot. Mina spel kommer bli u8.5 mål till 2.00 samt Ljusdal +4.5 mål till 1.65. Båda med 4/5 units vardera och plockade hos Unibet!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt