Speltips: Sista dansen för året på Borussia-Park

Man är väl inte speciellt kaxig just nu. Ursäkter om röda kort etc undanbedes, sådant får man räkna med. Jag fokuserar istället på Bundesliga ikväll.

Det finns en liten risk att detta kan bli en dubbel torsk, i alla fall i min skalle. Jag har som bekant redan ett långtidsspel i rullning sedan Bundesliga starten. Bolagen tyckte att Wolfsburg skulle vara favorit att hamna före Glabach när vi summerade säsongen. Där höll jag inte alls med och maxade insatsen då jag misstänkte ett mellanår för vargarna. So far so good. Men Gladbach har gått sämre än väntat och leder endast med 3 poäng efter helgen. Jag tryckte mycket på att Wolfsburg satt med nyckelspelare som inte ville vara kvar klubben. Dårskap att de inte krängde iväg Draxler redan i somras. Sent insåg också klubben att han inte gör någon nytta som playmaker och har sedmera stått för en rad märkliga uttalanden om denne, i lördags var han dock tillbaka i startelvan. Hur som helst så är det sista gången vi ser Draxler i den gröna tröjan ikväll, även om det känns som han checkat ut för länge sedan. Eftersom Glabach också gått knackigt har det surrats bland fansen att Shubert kanske inte är rätt herre att leda laget. Ett av de hetare alternativen i såfall verkar vara Dieter Hecking. Tränaren som fick kicken av just Wolfsburg under säsongen. Många faktorer som smeker varandra här med andra ord.

Tro det eller ej men Wolfsburg vann i lördags. I grevens tid. Den ständigt kritiserade Bruma var det som satte igång målhymnen "Ramalama ding dong" i högtalarna. Luis Gustavo var sedan nära att bli syndabock då han kom in snett i en situation och ordnade straff åt gästerna. Gamla skyttekungen Meier sköt dock bollen en bra bit över. Nu är det alltså Gustavo som fått agera mittback tillsammans med Bruma. Jag är ett stort fan av brassen men riktigt så långt bak i banan ska ha inte vara. Uppbyggnaden av spelet blir givetvis bättre men spelet utan boll lämna mycket att önska, han såg vilsen ut långa stunder när Frankfurt kom i attack.

Hemmalaget kommer närmast från en uddamålsförlust. Augsburg avgjorde med knappa kvarten kvar med lagets enda avslut på mål. En ganska jämn tillställning där Gladbach hade mycket boll men leveransen blev ofta en tiondel för långsam. Frankfurt hann allt jämt samla sig mellan varven.

Chramer klev av senast och är ett frågetecken inför kvällen. Annars finner vi inga nya avbräck i något läger.

Bägge lagen har stått och stampat efter formen hela hösten. Att Glabach får denna matchup på hemmaplan väger tungt i min värld. Motivationen och revanschlustan är högre än hos gästerna i årets sista match. Och när nu oddset har seglat upp till dryga två gånger finner jag värde.

2.01 betalar Pinnacle. Insatsen blir 1/4 Unit.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt