Speltips: Sverige inte alls så klara som vi vill tro

Det svajjade rejält i Sverige under gårdagen och det vore att dra lite stora växlar att säga att det var enligt plan. Däremot blev utfallet det; 2-0 till Sverige var precis vad jag hoppats på, och när Kanada sedan avverkade sin match med en fullt rättvis seger var gårdagens rek helt i hamn. Nu är det nya matcher både för Sverige och Kanada, men med helt olika förutsättningar. Även idag har jag dock hittat spel i bägge.

Spel: Under 5.5 mål / Nordamerika U23 - Sverige @1.9
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21 sept kl 21:00

Vid en första anblick ser tabellen i grupp B riktigt bra ut inför sista omgången, med Sverige på två segrar och Ryssland och Nordamerika på en seger vardera, medan Finland är utslagna med noll segrar. Låt oss dock leka med scenariet att Nordamerika slår Sverige med två måls marginal. Då räcker det faktiskt med att Ryssland slår Finland med samma marginal. Det känns inte direkt osannolikt som dessa två lag ser ut. Och som Sverige spelade igår känns inte heller scenariot att man faktiskt får stryk av Nordamerika Young Stars ikväll helt orimligt ut heller. Sverige och Nordamerika är gruppens två bästa lag, och jag tycker de ser tämligen jämna ut. Ett något valpigt men mycket offensivt Amerika får, om Sverige får ihop sin disciplin, möta ett sammansatt försvar och ett rutinerad och stabilt men kanske inte blixtrande anfall. Odds på Nordamerikaseger går att hitta till uppåt 2.6, och på Sverige strax därunder. Det räcker inte åt något håll, och inte moneylinespel till de odds som erbjuds heller.

Jag tror dock, precis som i Sveriges tidigare matcher, att Sverige kan hålla tämligen tätt bakåt. En Henrik Lundqvist i samma form som idag, samt ett försvar som förhoppningsvis kan samla ihop sig borde kunna bromsa upp motståndet rejält. Samtidigt ska vi ha i bakhuvudet att Nordamerika i ännu högre grad än Sverige spelar för överlevnad. Tar Ryssland poäng mot Kanada, vilket är högst sannolikt, måste Nordamerika göra minst samma sak mot Sverige.

Betsson ger 1.9 gånger pengarna på att det blir mindre än 5.5 mål i matchen. Det ska slå in lite mer än varannan gång. Ett Sverige på den här nivån ska absolut kunna klara av det över tid.

Spel: Europa +2.5 / Kanada - Europa @1.91
Bolag: bwin
Spelstopp: 22 sept kl 01:00

Kvällens (nattens) andra match har helt andra förutsättningar än den första. Suveränerna och storfavoriterna Kanada möter turneringens skrällag Team Europe. Bägge är klara för avancemang till semi och slåss nu om gruppseger och därmed möjligen ett lättare möte i denna. En liten flagg dock för att lagen faktiskt kan komma att glo lite på resultatet i kvällens första match, vilket kommer ge en mycket stark indikation på vilka alternativ som finns att tillgå i semin. Beroende på utfall kanske man inte direkt har någon morot att gå för 100%.

Nåväl. Sidney Crosbys Kanada möter Europa, och hur bra de sistnämnda än varit hittills, och hur mycket de än överraskat är de med rätta underdogs hos bolagen här. Man kan hitta ända upp till 9 gånger pengarna på Europaseger i ordinarie tid, och det kan mycket väl vara spelbart. Jag gillar det dock inte alls sett till ovanstående förutsättningar. Europa lär nämligen vara mycket mer nöjda än Kanada över semifinalplatsen, och det förvånar mig föga om man redan nu börjar ladda för playoffen. Det ger oss dock en helt annan spelmöjlighet på samma tema. Att spela seger för Team Europe till +2.5 i Asian Handicap betalar 1.91 hos bwin.

Låt oss göra matten här. Om Europa vinner, spelar oavgjort eller förlorar med maximalt två måls marginal är vi hemma. Det måste ske i lite mer än 50% av fallen för att vara försvarbart. Vi har ett Kanada som gärna vill vinna, men de behöver knappast spela som om det inte fanns någon morgondag. När Kanada gjort ett eller två mål lär matchbilden ändras markant, och Europa spelar inte ens då på något sätt med kniven mot strupen. Detta blir ett spel som jag inte hade gjort om dessa två lag mötts i match nummer ett, eller ens två, men givet förutsättningarna tycker jag det är riktigt bra.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt