Speltips: Ikväll slocknar det finska hoppet om avancemang

Vi skriver en ny dag i World Cup, och två matcher på schemat. Jag rekar spel i bägge två efter att ha tittat igenom utbudet och räknat en smula.

Spel: Sverige och under 5.5 mål / Finland - Sverige @2.65
Bolag: Guts
Spelstopp: 20 sept kl 20:00

Ikväll är det dags för Sveriges andra match , och det här är för många turneringens verkliga höjdpunkt. Tre Kronor tar sig an ärerivalerna Finland för första och troligen enda gången. Går allt som jag hoppas och tror slår vi nämligen lejonen. Detta är en uppgörelse mellan ett Sverige som i matchen mot ryssarna var avsevärt bättre än folk vågade hoppas på efter träningsmatcherna, mot ett förväntat blekt blåvitt landslag som inte lyckades peta in mer än en puck mot Team North Americas ändå rätt fladdriga om än talangfulla försvar.

Ikväll möter man turneringens bästa backlinje, och jag har svårt att se att det finska anfallet ska kunna höja sig speciellt mycket. Med reservation för Patrik Laine som verkligen skulle kunna vara en farlig joker. Över tid tror jag ändå på att svensk disciplin slår finsk färglöshet.

Vad vi emellertid ska väga in är att detta är något av en måstematch för bägge lagen. Finland är helt chanslösa till avancemang om man inte slår Sverige, och Sverige vill gärna ta två poäng för att minska pressen på sig mot North America i sista gruppspelsmatchen. Och så det faktum att det just är Sverige mot Finland, och den prestige det medför. Jag tror att det kommer att bli rätt tillknäppt, och inget av de här lagen har gödslat in poäng i uppvärmning eller turneringsinledning, undantaget just mötet i Scandinavium för tio dagar sen då Sverige vann mot Finland med 6-3. Jag har mycket svårt att se såna siffror nu när det står saker på spel.

Både Guts och Betway erbjuder 2.65 på svensk seger och under 5.5 mål totalt. Det spelas.

Spel: Kanada / Kanada - USA @1.57
Bolag: William Hill
Spelstopp: 21 sept kl 01:00

De två transatlantiska jättarna drabbar samman i natt svensk tid, och jag ser ärligt talat ingenting som tyder på att Kanada inte skulle gå komfortabelt vinnande ur det mötet. Visst, man fick stryklaget Tjeckien i premiären, men visade ändå från början att man tänkte gå för fullt i varje minut i den här turneringen. Sidney Crosby bevisade varför han är världens bäste hockeyspelare, och alla lagdelar fungerade. Detta ställs mot ett USA som hittills varit trögt framför allt på backsidan, med ett allt för orörligt förslag. Odds på 1.57 innebär att vi behöver seger i ordinarie två gånger av tre för Kanada, vilket räcker mer än väl för mig.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt