Speltips: World Cup 2016: Grupp B

Det har blivit dags att titta på den andra gruppen i World Cup, efter gårdagens genomgång av grupp A. I min rek för långtidsspel konstaterade jag att denna grupp var klart mer svårtippad och uppvärmningsmatcherna har snarare skapat fler frågor än givit några svar. Nåväl, det här är i alla fall grupp B:s lag i fallande ordning som jag ser dem, kvalitetsmässigt.

1) Sverige

Jag är medveten om att det kan sticka lite i ögonen på folk att placera Sverige så här högt, speciellt med tanke på haveriet mot Team Europe igår. För mig personligen betyder en träningsmatch inte jättemycket, och faktum är att jag ser Tre Kronor som det bäst balanserade laget i gruppen. Det största frågetecknet är den svenska produktionen, där vi saknar utpräglade målskyttar som komplement till flera riktigt bra playmakers. Nicklas Bäckström är i mina ögon vårt anfalls största stjärna. Jag vet också att de svenska skadebortfallen har vållat oro, men jag tror att ersättningarna kan komma att överraska. Redan före sommaren propagerade jag för att jag ville se Patrik Berglund istället för Marcus Kruger i denna trupp. Nu är Berglund här, och han medför en tyngd och en pondus som jag tror behövs.

Backsidan är det inte mycket att orda om. I mina ögon är det turneringens bästa försvar, och jag tror att det kommer att behövas. Henrik Lundqvist är bra, men ärligt talat är jag inte säker på att han ens är topp tre i World Cup.

2. North America Young Stars

Var ska man börja? Det här är turneringens mest spännande och samtidigt mest svårbedömda lag. De kommer att bjuda på både fart och vilja, men frågan är hur mycket brist på rutin kommer att straffa sig? Samtidigt ska vi inte helt räkna ut deras erfarenhet; ett antal av spelarna har flerårig rutin från NHL. Det är väl egentligen bara framtidsnamnet Austin Matthews som är helt oprövad mot sånt här motstånd. Jag är hyggligt säker på att spelare som Connor McDavid, Jack Eichel och Johnny Gaudreau kommer att åka sönder många försvar bitvis i denna turnering.

Bakåt ser det också spännande ut; Aaron Ekblad, Shayne Gostisbehere och Colton Parayko hade alla tre platsat i samtliga lag i turneringen utom Sverige och Kanada. På det har man Pittsburgh Penguins målsvaktsstjärna från Stanley Cup i våras som yttersta utpost: Matt Murray.

3. Ryssland

Om Sverige är gruppens mest balanserade lag så är Ryssland den raka motsatsen. Man har förvisso en riktigt skaplig målvaktsuppställning, men framför dem ser det riktigt blekt ut i backlinjen. Veteranen Andrei Markov från Montreal Canadiens är den ende jag skulle kalla stjärna här, resten är ligautfyllnad som kommer få grava problem mot till exempel Young Stars anfall.

Vad Ryssland måste förlita sig på är att man får igång laget framåt. Där är de nämligen inget annat än ren och skär världsklass. Alexander Ovechkin behöver ingen närmare presentation, men om någon skulle ha missat hur bra han faktiskt är kan vi påpeka att de flesta bedömare är eniga. Han är den bäste ryss som någonsin spelat i NHL. Hans lagkamrater Nikita Kucherov, Evgeni Malkin, Artemi Panarin och Vladimir Tarasenko har alla kapacitet att vända matcher på egen hand. Det finns ett par halvdana namn i anfallet, men i övrigt är det femstjärnigt rakt igenom. Förstalinen lär vara turneringens främsta.

4. Finland

På pappret är detta i mina ögon turneringens svagaste lag. Finland har förvisso genomgått en generationsväxling, och har en blivande superstjärna i Patrik Laine, men över lag känns det inte som att de har så mycket att sätta emot. Framåt finns det några spelare med fina turin, och Alexander Barkov är en ung och mycket bra tvåvägsspelare. Förstakedjan Jussi Jokinen, Barkov och Laine är vass, och andra håller också skaplig klass. Sen blir det sämre. Detsamma gäller backlinjen där egentligen bara paret Olli Määttä och Sami Vatanen imponerar. Finland lär hoppas rejält på sina målvaktsstjärnor Pekka Rinne och Tuukka Rask. Sen finns det en sak till som faktiskt talar för dem: de är Finland, och bör med det aldrig räknas ut från en turnering.

Prognos

En tuff historia, men jag hoppas och tror att North America Young Stars följer Sverige till semi. Väl där är det bara att hoppas på att vi får USA och de Kanada.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.