Speltips: Fullspäckad helg i Serie A

Efter förra helgens premiäromgång kan det omöjligt vara bara jag som suktar efter mer italiensk fotboll nu i helgen. I Italien är det fortfarande varmt och därför spelas de inledande omgångarna på kvällen. Samma upplägg gäller för denna helg. En match 18:00 på lördagen, följt av en match 20:45. På söndagen spelas en match 18:00 och sedan ett sjok av matcher, nämligen resterande sju, med start 20:45.

Vi inleder med den "tidiga" lördagsmatchen mellan Lazio och Juventus.

Lazio vann sin första match för säsongen borta mot Atalanta med 4-3. Mittbacken de Vrij drabbades av en skada förra säsongen och det blev kostsamt för Lazio. Nu är han tillbaka vilket är mycket viktigt. Trots detta släppte man in tre kassar mot Atalanta och jag själv lyfter ett orolighetens finger för Lazios defensiva uppsättning. Romelu Lukakus bror Jordan Lukaku spelade på den vänstra "vingen" i premiären och till höger har man Basta. de Vrij ackompanjeras av Wallace och Hoedt i mittförsvaret och i kassen har man Marchetti som brukar blanda och ge.

Juventus gick på halvfart hemma mot Fiorentina men vann till slut med 2-1. Nyförvärvet Higuain började på bänken men hoppade in och gjorde det avgörande målet. Tillsammans med landsmannen Dybala bildar han givetvis Serie A:s mest fruktade anfallsduo.

Juventus har ju varit otroligt kompakta bakåt de senaste säsongerna och den defensiva kvartetten med Bonucci, Chiellini, Barzagli och Buffon är alltjämnt intakt. På förhand känns en 2-0-seger logisk men med tanke på Lazios fyrverkeri i premiären är jag lite återhållsam. Linan på underspelet ligger också rätt i min mening med tanke på att båda lagen ställer upp med defensivt lagda formationer.

Jag väljer att testa två spel här. Den raka tvåan till 1.80, och Juventus Över 1.5 mål i matchen till 2.0. Juventus tenderar att göra vad som krävs och har en extremt stark offensiv uppsättning i år, trots tappet av Pogba.

Napoli - Milan, lördag 20:45.

Stormatcherna avlöser varandra under lördagskvällen och i den här finns en given lina att rikta in sig på.

Milan vann hemma mot Torino i den första omgången i en otroligt svängig match. Det slutade 3-2 efter en sen straffräddning av Milans talangfulle målvakt Donnarumma. Reken från förra helgen gick därmed in och vill ni läsa mer om mina tankar kring Milan i år kan ni trycka här.

Napoli inledde mot Pescara i en match som slutade 2-2. Försvaret såg skakigt ut och generalen från förra säsongen Koulibaly gick inte att känna igen. Napoli har en del att göra, inte minst på mercaton, med tanke på pengarna man fick för Higuain. Till helgens match får man försöka studsa tillbaka och det med fansens stöd i ryggen. Napolis ambitioner är givetvis klart högre än att spela oavgjort borta mot Pescara.

Just mot Milan tror jag dock att man kommer få det tufft. I synnerhet då Bacca gjorde tre mål senast och Montellas taktik öppnar för ett böljande spel.

Överlinan här känns solklar, och jag väljer att spela den i kombination med att båda lagen gör mål. "Över 2.5 och ja" finns till oddset 2.10 hos bet365.

Cagliari - Roma, söndag 20:45.

Jag pushade ju för Cagliari förra helgen och man var nära på att ta en fin skalp borta mot Genoa. 1-0-målet gjordes av, ja du gissade rätt, Marco Borriello. Spelmässigt lämnade matchen en hel del övrigt att önska för tränare Massimo Rastelli, som nu får leda sitt lag i en hemmamatch i Serie A för första gången i sin tränarkarriär. Cagliari känns fortfarande spännande och har ju en superduo framåt i Sau och Borriello, som präglas av den gamla brittiska "big guy, small guy"-dynamiken. 16 centimeter skiljer spelarna åt och ett plus även för att båda heter Marco i förnamn.

Roma vann sin premiär mot Udinese med 4-0. Spelet knagglade lite inledningsvis men i andra halvlek flög man och bärgade segern. Noterbart är att Roma har spelat Champions League-kval i veckan mot Porto, och det slogs fast att det inte blir något CL för Roma den här säsongen.

I den här matchen väljer jag att lira Över 1.5 mål i den andra halvleken, till oddset 1.90. Det finns en hyfsat rimlig anledning till det. Samtliga fyra mål i respektive lags matcher förra helgen gjordes i andra halvlek. Lägg därtill att Roma släppte in två av sina i just andra halvlek mot Porto i 3-0-förlusten på hemmaplan. Det här kan bli en avvaktande tillställning som mynnar ut i en sprudlande föreställning i slutet av matchen. 1.90 är ett bra odds generellt för över 1.5 mål i andra, oavsett match egentligen. Även överlinan i allmänhet känns intressant.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.