Speltips: Allsvenska nystarten

EM-finalen i all ära, det är den Allsvenska nystarten jag ser mest fram emot den här helgen. Efter ett långt uppehåll är det svårt att veta var lagen står, men jag har gjort mitt bästa för att hitta schyssta speltips till er!

Jag kommer i det här inlägget gå igenom lördagens matcher för att sedan återkomma på söndag morgon med matcherna som spelas då. Speltips inför EM-finalen publiceras under lördagen.

Djurgården - Norrköping, 16:00

Båda klubbarna har haft ett hektiskt uppehåll med stora som små förändringar. Norrköping har bytt tränare, och det ska bli intressant att se hur Jens Gustafsson axlar rollen som Janne Anderssons ersättare. Norrköping har haft en tydlig spelidé de senaste åren och jag tror inte det blir några större förändringar inom den, på kort sikt åtminstone.

Pelle Olsson och hans Djurgården har spelat några träningsmatcher som just känts som träningar snarare än matcher, om ni förstår vad jag menar. Jag var på plats när man mötte Groningen och förlorade med 0-1. Djurgården skapade många lägen men var otroligt ineffektiva, vilket vi ska prata mer om strax. Värt att notera är att Groningen har försäsong inför deras liga som börjar ungefär samtidigt som de övriga stora ligorna i europa.

Hur ser det ut i de båda trupperna? Klubbarna har gjort varsitt nyförvärv. Magnus Eriksson och David Moberg-Karlsson har redan anslutit till Djurgården respektive Norrköping, men är spelklara först 15 juli när det svenska transferfönstret öppnar. Sam Johnson har varit Djurgårdens bästa spelare den här säsongen, men har drabbats av Malaria och är inte tillgänglig imorgon. Testresultaten har sett bra ut och Johnson kommer kunna återgå i full träning de närmaste dagarna, så han borde vara tillbaka till nästa match. Mathias Ranegie har varit på besök hos Apoel Nicosia i Cypern. Han är med i matchtruppen, men har som sagt inte varit med Djurgården inför den här matchen. Vissa kanske ser det som en fördel att Ranegie inte väntas spela, men oavsett vad man tycker om hans prestationer hittills i blårandigt har jag svårt att se fördelen med att Ranegie har varit på annan ort.

Djurgården väntas starta med Jawo och Olunga, och det är nog ingen offensiv duo som skrämmer Norrköping nämnvärt. Både Jawo och Olunga hade många lägen mot Groningen men besitter inte samma effektivitet som Sam Johnson visat upp den här säsongen med sina sju mål.

Matchen spelas som bekant på konstgräs, ett underlag Norrköping behärskar mycket väl. Djurgården har blandat och gett på hemmaplan i år, med några urladdningar (Falkenberg, Östersund & Helsingborg) såväl som riktiga plattmatcher (Kalmar & Hammarby). Norrköping har två förluster på bortaplan i år, varav båda spelades på naturgräs.

Tidigare matcher mellan dessa lag på Tele2 Arena har slutat 1-1, 1-1 och 1-2. Det bör vara en ganska jämn match, men jag håller Norrköping som ganska klara favoriter. Spelbolagen verkar inte hålla med.

Därför lirar jag Norrköping med Asian Handicap 0. 1.90 i odds hos bet365.
Pengarna tillbaka om det blir oavgjort, alltså.

UPDATE: Under morgonen blev det klart att Norrköpings anfallare Emir Kujovic lämnar för den belgiska klubben Gent, som spelade Champions League den gångna säsongen. Han kommer därmed inte spela. Oddsen på Norrköping har gått upp avsevärt som en effekt av detta. Jag backar ändå inte på mitt tips. "Släkten är värst" brukar det ju heta och Sebastian Andersson, tidigare i Djurgården, väntas starta på topp i Peking.

BK Häcken - Hammarby, 16:00

Dessa lag har varit röriga under året, och jag vågar mig inte på något spel såhär precis efter uppehållet. Jag vill se var lagen står innan det blir aktuellt med något speltips.

Peter Gerhardsson har precis sagt upp sig som tränare för Häcken, och det borde rimligtvis ha konsekvenser. Vilka konsekvenser det medför är svårare att veta. Kommer han vara taggad på att göra det bästa av sin sista tid, eller blir hela Häcken melankoliskt?

Priserna är rimliga med Häcken som favoriter, och tydlig tyngd på över. Håll era pengar borta, det är mitt tips!

Gefle - Falkenberg, 16:00

Här har vi två lag som gjort riktigt risiga säsonger så här långt. Hemmalaget har fem inspelade poäng inför mötet, bortalaget Falkenberg fyra. Gefle vill lägga en dyster trend med sju raka förluster bakom sig, och därför kom uppehållet ganska lägligt. Roger Sandberg har ersatts med Thomas Andersson, och det verkar redan ha fått önskvärd effekt. I onsdagens träningsmatch mot IFK Norrköping låg man under med 2-0, men vände och vann med 3-2.

En ny tränare brukar ge kortsiktiga resultat, och det var påtagligt att Gefle behövde göra någonting. Även om det spelmässigt såg bättre ut i de sista matcherna innan uppehållet tror jag att Gefle har mycket mer att ge. Att sikta mot miraklet att hålla sig kvar trots den usla starten borde vara en bra morot.

Hur är läget i Falkenberg då? Inte lika muntert. Inför uppehållet hade man precis som Gefle sju raka förluster. På bortaplan har man tagit en poäng i år, mot Jönköping Södra på naturgräs. På konstgräs har man bara spelat två matcher, och har 1-7 i målskillnad efter matcher mot Djurgården och GIF Sundsvall.

Sedan tidigare har man Gustaf Nilsson, Hampus Svensson, Daniel Johansson och Linus Andersson skadade, och läget i truppen ser inte direkt bättre ut inför den här matchen. Akseli Pelvas "gick sönder på träning i veckan" och Rasmus Sjöstedt "stannar hemma på grund av att han väntar barn", enligt deras oficiella hemsida. Erik Zetterberg är ingen av lagets viktigaste spelare, men även han är otillgänglig på grund av provspel i Belgien. Under sommaren har man dessutom hunnit med att riva kontraktet med en av sina bästa spelare - Alexander Jakobsen. Detta efter bråk i omklädningsrummet, där det rapporteras om att dansken Jakobsen ska ha slagit en lagkamrat med en ispåse så hårt att personen började blöda.

Jag tror på Gefle i den här matchen, och spelar hemmalaget till oddset 1.85.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.