Speltips: World Cup-trupperna

Som bekant släpptes world cup-lagen i hockey sina första uppställningar härom dagen. Sexton av de 23 spelarna i varje trupp är uttagna, och sedan har man fram till 1 juni på sig att scouta fram de 7 sista. HockeySveriges Robert Pettersson var spot on i sin analys om att det är underligt att inte alla lag plockar ut sina tre målvakter direkt. De amerikanska lagen har listat tre målvakter, medan de europeiska bara tagit ut två. För i stort sett alla lag lär det handla om att fylla med en tredjemålvakt, det kommer inte komma en okänd stjärna som slåss om förstapositionen. Därmed är tredjemålvaktspositionen den minst viktiga i hela uppställningen, varför då vänta med att ta ut den och slösa en av de sju scoutingplatserna på den? USA och Kanada har insett detta. Här följer lite av mina tankar i övrigt i punktform:

- Tjeckien och Finlands lag är extremt svaga jämfört med de övriga nationerna, möjligen Team Europe undantaget. Jag har aldrig sett något av dessa landslag så här mediokra på pappret i en turnering där man har de bästa att tillgå. Orsaken är att lagen å andra sidan aldrig haft så lite att ta av; det finns i princip inga finska eller tjeckiska stjärnor i NHL.

- Jaromir Jagr är ett undantag. Nu är han dessutom i fantastisk form, men även en svagare Jagr borde haft en plats i ett så slätstruket Tjeckien, om inte annat i rollen av veteran och stabilisator. Med den form han är i nu skulle han vara en av lagets stora stjärnor även sett till aktuell kapacitet och inte bara namn och meriter.

- Kanadas målvaktsuppställning är science fiction. Trion Braden Holtby, Carey Price och Corey Crawford är, vid sidan av Henrik Lundqvist, världens just nu bästa burväktare. Givet att Price blir frisk lär Crawford bli världens genom tiderna bäste tredjemålvakt i en turnering

- Kanadas backlinje går inte heller av för hackor, och med det i åtanke är det imponerande att Sverige mönstrar en ännu jävligare. Frågan är om vi någonsin haft ett mer komplett försvar? Den håller absolut världsklass både offensivt och defensivt, och vi lär få ett tredje backpar av toppklass oavsett hur Rikard Grönborg matchar sina killar

- Jag hade inga problem med att Grönborg plockade ut Niklas Kronwall. Visst är jag högst medveten om att han inte är vad han har varit, men han skänker rutin och trygghet till laget. Sen kan man alltid argumentera för att det inte skadat att hålla på honom ett tag, men å andra sidan tror jag inte något kommer att komma fram under våren som man inte redan känner till

- Ilskan var stor bland många över att John Klingberg inte togs ut. Jag är måttligt upprörd; jag utgår från att han finns bland de sju man som tas ut under våren

- Den svenska frontlinjen är faktiskt svagaste länken i vår kedja, men håller likväl riktigt bra klass. Möjligen hade jag kunnat önska fler utpräglade målskyttar i uttagningen, men Filip Forsberg, Daniel Sedin och Loui Eriksson håller alla högsta NHL-klass i det avseendet.

- Ryssland alltså. De har motsatt "problem" mot Sverige. Bra backar och målvakter utan att imponera, men har i gengäld ett anfall av Guds nåde. Alexander Ovechkin, Vladimir Tarasenko, Artemi Panarin, Evgeni Malkin, Nikita Kucherov. Det där kommer att bli ren och skär underhållning att titta på. Ska bli riktigt spännande att se hur de matchas.

- De två "plocklagen" Nordamerika U23 och Team Europe ser jag mer som ploj och utfyllnad. Jag stör mig inte speciellt på dem, men tycker å andra sidan inte att de tillför något heller. Vill dock passa på att flagga för skrällvarning på Nordamerika, som har ett gäng riktiga stjärnor i uppställningen. Spelare som Aaron Ekblad, Connor McDavid, Jack Eichel och Dylan Larkin hade tagit plats i vilket lag som helst i den här turneringen.

Jag avslutar med en personlig ranking över lagen så här långt, utifrån 16-mannauttagningarna:

1) Kanada
2) Sverige
3) USA
4) Russia
5) North America
6) Europe
7) Czech Republic
8) Finland






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt