Star icon
9.20

Pinnacle

-
Pinnacle

Vid en första anblick kan Pinnacle bettingsajt känns något ostrukturerad i jämförelse med andra bookmakers hemsidor. Man märker dock snabbt att det finns en tydlig ordning i kaoset och att det som kan ha upplevts som rörigt mest handlar om att man skalat bort onödigt lull-lull och verkligen fokuserat på det som är nödvändigt.

På Pinnacle ligger ett riktigt genuint och mångårigt kunnande om sportsbetting i fokus, och man har drivit spel på internet i snart två decennier. Den europeiska marknaden är licensierad på Malta vilket borgar för både seriositet och att vinster är skattefria för svenska spelare. Utbud, gränssnitt och kampanjer är skräddarsydda för en sportälskande kundbas på ett högst pragmatiskt sätt, och den minimalistiska designen ger både en less-is-more-känsla och en bild av trygghet i att man vet vad man sysslar med. Vidare är Pinnacle en av få aktörer som öppet välkomnar arbitragespelare, det vill säga kunder som letar säkra spel genom att ställa två bookmakers mot varandra.


Exklusiva bonusar från Pinnacle
Pinnacle

--

Star icon
9.20
Pinnacle

Sportbonus

Pinnacle är så trygga i sin position på marknaden och nivån på sina odds att man framhäver just detta som ett erbjudande mot kunderna snarare än att gasa på med en fräsig insättningsbonus av klassiskt snitt. På Pinnacle hittar du därmed i regel inga kampanjer eller bonusar på det sätt du är van vid. Enligt oddsportal.com hade Pinnacle en utbetalningsprocent på hela 97.09% för betting på fotboll. En del i Pinnacles marknadsföringskampanj är också att tydligt markera fördelen med att spela hos bookmakers jämfört med på en oddsbörs. För oss är det en subjektiv åsikt, men tycker att det är roligt att man vågar sticka ut hakan på ett friskt sätt.

Odds

Spelen på Pinnacle är inte lika framhävda som hos många av konkurrenterna, utan grundmenyn är främst indelad i vilka sporter som är spelbara. Samtidigt är det ändå lätt att hitta matcherna, de är inte gömda på något sätt. Utbudet är väldigt späckat, och i stort sett allt man vill spela på finns att tillgå. De stora amerikanska ligorna, europeisk fotboll och angosaxiska publikfavoriter som rugby och kricket. Hockey- och fotbollsutbudet är för övrigt inget annat än briljant. Här är det inga konstigheter att spela på matcher i den engelska tredjeligan till exempel, eller lägga en slant på resultatet i en koreansk basketmatch. Man har även MMA och e-sport i utbudet för de som letar efter modernare instick i branschen. Alla sporter – eller marknader som de heter hos pinnacle – har en pil bredvid namnet som färgkodat signalerar om det finns tillgängliga spel eller ej, samt även alternativet att det inom kort finns spel. Längst upp på sidan kan man välja språk samt om man vill ha oddsen som decimalodds eller enligt amerikanskt snitt.

Liveodds

Livespelen på Pinnacle ligger insprängda under respektive idrottskategori, och inte som en egen sektion. Däremot finns alltid livespelen presenterade överst inom respektive kategori. Om du går in på fotboll ligger pågående spel överst i en egen färg. Allt är lätt att hitta och på klassiskt maner klickar man i vad man vill spela och först när man valt summa och ”placera insats” är oddset låst. Ett extra plus är att man på uppdateraknappen i spelöversikten ser hur lång tid det är kvar till nästa uppdatering av odds, samtidigt som man kan forcera en uppdatering manuellt genom att helt enkelt trycka på knappen.

Support

Pinnacles hemsida finns att tillgå på svenska (och ett tjugotal andra språk). I inställningar kan du skräddarsy din sida själv, utifrån tidzon, vilken oddsmodell du vill se samt vilken defaultsport som ska visas (med mest spelade på som valbart alternativ, vilket generellt ger fotboll som alternativ). Du kan också få matcherna som enkel-, singel- eller dubbelrad, samt om du vill ha klassisk eller asiatisk vy. Allt detta sammantaget gör att pinnacle inte alls är den grötighet man först trodde sig se utan tvärtom en av de mer justerbara bookiesidorna på marknaden. Vad gäller kundtjänsten i sig hade vi gärna sett fler kontaktytor än email och vanlig post. Ett plus dock för en mycket bra fråga- / svarsektion som är helt svenskspråkig.

Cashier

De metoder som finns att tillgå på Pinnacle är tydligt redovisade med logotyper på hemsidan. Man säger själv att man strävar efter att det så långt det är möjligt ska vara avgiftsfritt, men har en brasklapp på att alla insättningar ska omsättas minst fem gånger. I annat fall tas en avgift på 3% ut för insättningen. Detta för att täcka marginaler för odds, och övriga cashierhantering. Om omsättningskravet hålls är kort, banköverföring och de stora eplånböckerna helt avgiftsfria för insättning. Minimiinsättningen är €20 för kort och €10 för övriga metoder. Gör man överföringar via bank finns inget tak och övriga metoder har så höga limits att det inte ska vara några problem för lejonparten av kundbasen. Varje månad har man som kund rätt till ett kostnadsfritt uttag. Därefter tas en relativt hög avgift ut på följande uttag.

Mobil

Till skillnad från den vanliga hemsidan finns det en dedikerad livesektion om du kör Pinnacle på din smartphone eller surfplatta. Du använder dig inte av någon app utan går in på sidan via webläsaren i din Android- eller iOS-enhet, och gör dina spel därifrån. Detta gäller så klart inte bara livespel utan även konventionell sportsbetting. Det finns även möjlighet att göra insättningar via handhållna enheter. Pinnacle är för övrigt en av få bookmakers vars mobila lösning designmässigt är avsevärt snyggare än den vanliga hemsidan.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Återställ lösenord
Avbryt
Logga in
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Registrera dig
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Glömt lösenord