Speltips: Speltips tennis: Polmans - Aragone

Tennis 8/10

De senate två veckorna har varit riktigt fina för egen del, vilket förhoppningsvis kan fortsätta hela Oktober ut. Eller, varför inte hela året ut. Idag är i vanlig ordning en massiv dag för oss tennis-bettare, eftersom att Tisdagen är den dagen på veckan som innehåller flest matcher. Min spelbok är laddad till max, så kika in den för fler spel om ni är sugna!

I den här texten lägger vi fokus på en spelare från Australien, och en från USA. Matchen går mellan Polmans och Aragone i Farfield Challenger, i USA.

JC Aragone

Aragone är en relativt ung Amerikan som under de senaste två åren börjat ta lite mer signifikativa kliv på touren, och numera får räknas som en helt okej challengerspelare. Han har i år nått en hel handfull kvartsfinaler på challenger och vunnit två turneringar på future touren. Förra veckan var dock ett rejält botten-napp, när ovanstående förlorade mot Blumberg efter att ha haft en ledning med 1-0 i set. Han spelade rakt av dåligt, men såg ut att ha stora problem med de kraftiga vindar som under hela veckan påverkade turneringen.

Utöver förra veckans plump i protokollet så har det sett bra ut för Aragone under de senate veckorna. Fina segrar mot Sarkissan, Clarke och Galan Riveros, samt ett mycket fint kval i US Open vittnar om gott slag på Aragone. Att detta dessutom är ännu en hemmaturnering, i USA, är något som gynnar Aragone. Det är på hemmaplan han i princip alltid gör bäst i från sig.

Marc Polmans

Efter en miserabel andra halva av året för Marc Polmans, så lyckades Australiensaren från ingenstans plocka fram mycket fin tennis i stormiga förhållanden, i Stockton Challenger. Så fint spel, att han tog sig hela vägen till final. Vägen var dock allt annat än problemfri och i 2 av 4 matcher till finalen, så tvingades Polmans spela riktigt tuffa 3-setare på långt över 2 timmar. När finalen vär var kommen så såg Polmans sliten ut och Lloyd Harris fullkomligt sopade honom av banan. Ingen titel för Polmans, alltså.

Nu två dagar senare är det spel i en annan del av USA, i andra förhållanden. Polmans slet ruskigt hårt förra veckan, både mentalt och fysiskt för att i slutändan "bara" förlora i en final på Söndagen. Jag tror vi kan få se en reaktion på detta redan idag, vilket vi ofta får av spelare som gått långt den föregående veckan. Polmans har utöver veckan i Stockton haft väldigt svårt efter sommaren och att han skulle lyckas göra en lika bra vecka även i Farfield ser jag som högst otroligt.

Odds och Speltips

Om vi kokar ner ovanstående, så känner jag följande:

Polmans är i grund och botten en bättre spelare än Aragone, men med dessa förutsättningar som vi har idag så minskas gapet markant. TIll och med så mycket att jag tror Aragone har goda chanser att vinna matchen. Polmans lär redan dras med både slitna ben och mental trötthet, vilket är något som bör straffa sig mot Aragone. Aragone är normalt sett en spelare som inte bjuder på speciellt mycket och bryter ned sina motståndare från baslinjen.

Vidare så ska vi vara väldigt klara med att Polmans sedan Wimbledon, fram till förra veckan, knappt slagit en enda bra spelare och dessutom hade Polmans innan förra veckan inte nått en enda kvartsfinal på challenger touren sedan April tidigare i år. Stabiliteten har inte funnits där över huvud taget och jag hävdar att spelbolagens värdering på Polmans i den här matchen enkom grundar sig på att han sprattlade till under förra veckan i extremt blåsiga förhållanden, snarare än hur det sett ut för Polmans i det långa loppet under året.

Aragone är ingen magiker, men han är en spelare som sällan klappar igenom totalt. Jag kan defintivit se Aragone vinna matchen, men kommer välja +hcp games istället. Detta för att jag tror risken är stor att Polmans i något set tappar fokus ordentligt och Aragone kan komma att få games väldigt enkelt. Däremot, om Polmans sedan kämpar och sliter likt förra veckan, så är han en bättre tennisspelare. Det går ej komma ifrån.

Mitt speltips blir följande:

  • Aragone +2.5 games @ 1.900
  • Spelbolag: Pinnacle Sports
  • Turnering: Challenger Farfield





Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.