Speltips: ATP Toronto: Johnson - Fognini

Steve Johnson 7/8

Ny vecka, nya möjligheter, som det så fint heter!

Förra veckan inleddes storslaget och slutade i fullkomlig misär. Misär säger jag för att vi vid FYRA tillfällen lyckades förlora spel som LIVE gick under 1.10. Det händer inte speciellt ofta, och definitivt inte så många gånger på kort tid. Men, igår satt dagens enda spel och därför har vi återigen vind i seglen när vi idag ger oss in i en massiv speldag. Tisdagar är, som många av er säkert vet, den dagen på veckan när det spelas flest tennismatcher och helt naturligt också innebär många spel.

Kika in min spelbok, där det under dagen kan komma upp emot 10 speltips!

Johnson - Fognini Spel: Johnson vinna första set @ 2.00 ATP Toronto bet365

Vi är i Toronto, för en härligt Masters 1000-turnering! Det vill säga, en turnering av det större slaget.

Fognini är en Italienare som är ytterst svår att få grepp om. Han har utan tvekan potential för att vara top 10 i världen, och kanske är han nu påväg att slå sig in där, efter flera år av psykbryt och bortkastade matcher. Han har en bit kvar, men något tycks vara på väg att hända med den galne Italienaren.

Fognini har de senaste veckorna spelat bländande fin tennis. Han vann vår egna turnering ATP Båstad, i den skånska idyllen, innan han drog till Mexico och förra veckan spelade hem ATP Los Cabos också. Starkt, av den lille Italienska magikern. Det ska dock tilläggas att han emellan dessa två turneringar åkte till Gstaad för att förlora mot den oduglige Jurgen Zopp i förstarundan. Just den förlusten är en indikation på varför jag lägger det här spelet.

Steven Johnson är en Amerikan som parkerat innanför top 50 i världen och lär bli kvar där under ett par säsonger. Amerikanen som i USA mest är känd för att ha haft den största vinststreaken på college någonsin, är en stabil gosse med bra serve och fin forehand. Hans akilleshäl är backhanden, vilket också är orosmomentet mot Fognini.

Hur som haver så har även Steve nyligen plockat upp en titel, efter att han spelade hem ATP Newport i slutet på Juli. Det här spelet grundas dock ej på Steves fantastiska tenniskunskaper, utan mer på Fogninis oförmåga att spela taggad från första poäng, i en förstarunda på en turnering.

Tittar vi på Fogninis senaste turneringar, och vad denne åstadkommit i första set i respektive förstarunda av turneringarna, så ser det ut såhär:

Wimbledon: Taro Daniel 6-3 Fognini

ATP Bastad: Mikael Ymer 6-1 Fognini

ATP Gstaad Jurgen Zopp 6-1 Fognini

ATP Los Cabos: Halys 6-2 Fognini

Fyra solklara första-set-torskar i rad alltså, och senast han lyckades vinna första set i förstarundan, var i Franska Öppna för 5 turneringar och snart två månader sedan.

Nu kommer Fognini återigen från en titel, och ett annat land samt klimat för att spela tennis i Toronto där han dessutom aldrig tidigare presterat bra tennis.

Mönstret är glasklart, Fognini är en slowstarter utan dess like och inget indikerar att han skulle flyga ut ur startblocken idag heller. Jag väljer att spela Johnson första set @ 2.00 istället för rak seger av den enkla anledningen att i alla fyra listade matcher ovan, utan mot Zopp, så vänder Fognini och vann matchen enkelt när han väl vaknade till liv.

Ska vi säga 6-3 Johnson och sedan vänder Fogge? Det gör vi.

Lycka till vid rygg!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt