Speltips: Turneringsvinnare i ATP Båstad & Newport

Tungt igår, när Munar vann första set och sedan förlorade ett riktigt tight 2:a set, och sedan skadade sig. Efter skadan hade Munar inte en chans längre och för vår del var det mest otur att han inte valde att ge upp, utan istället bara stod och lät Ruud spela ut matchen.

Upp på hästen igen, när vi synar ett par turneringsvinnare den här veckan.

Schwartzman to win ATP Båstad @ 5.00 (Flat)

Den lille, nästintill dvärgkorta, Schwartzman har de senaste åren haft enorm utväxling och numera räknas han som en av de tuffaste motståndarna när det handlar om grustennis. Året som gått har inte varit fantastiskt för Schwartzman, men ändå acceptabelt. Han vann ATP Rio De Janeiro i Februari, och har dessutom spelat bra i Grand Slam-sammanhang men lyckats åka ut mot Rafael Nadal i både Franska Öppna och Australian Open. NAdal gick sedan till final i bägge de turneringarna, och Schwartzman var en av få som faktiskt lyckades pressa spanjoren. I wimbledon floppade han, men på gräs är Schwartzman bedrövlig.

Nu är vi tillbaka på gruset i Båstad, i en turnering som Schwartzman har superchans att vinna. Han är första-seedad och om han är motiverad trots att turneringen är ganska liten, så kan det mycket väl bli årets andra titel den här veckan. Schwartzmans troliga draw är:

Baenas/Bollelli
Berrettini
Ferrer
Gasquet

De första tre rundorna är rutin-segrar för Schwartzman om han bara är motiverad. Det är verkligen det enda hindret för Schwartzman här. Spelar han sin bästa tennis, så ska det vara tre relativt enkla segrar till final. Väl i final så väntar troligen Gasquet, som är turneringens solklart näst bästa spelare. Det ska dock sägas att Gasquet är usel när det kommer till finaler, och man kan också starkt ifrågasätta hur motiverad Gasquet är denna veckan. Till Båstad kommer många spelare för att fokusera på svenska kvinnor och fest, snarare än tennisen i sig. Gasquet har ett förflutet av glada fester, så man vet aldrig med honom.
Schwartzman brukar för det mesta prestera bra oavsett storlek på turneringen och därför väljer jag att lita på honom den här veckan, i synnherhet då hans lottning är otroligt förmånlig.

Om Schwartzman inte är totalt ointresserad av tennis i Båstad, så har han öppen väg till finalen. Väl där, då sitter vi bra med 5.00 oavsett vem han möter. Är Schwartzman också här för att festa, så kan han åka i runda 1, men jag har väldigt svårt att se honom "tanka" den här veckan. Det är stor titelchans för den lille Argentinaren.

Tomic to win ATP Newport (1/2 flat)

Att spela på turneringsvinnare innebär stor varians, och när du dessutom blandar in Bernard Tomic, så är variansen rekordhög. Detta är dock årets sista grästurnering och Bernard solklart enda chans att vinna en titel i år. Man kan alltid ifrågasätta om han kommer att bry sig, men i och med att han faktiskt valde att kvala in till turneringen och dessutom spelade bra i kvalet, så får vi ändå räkna med att han inte åkt hela vägen till Newport för en liten grästurnering, bara för att slänga iväg matcher åt höger och vänster.

Tomic var för ett par år sedan Australiens stora tennishopp, och han spåddes en framtid i det absolut toppskiktet av rankingen. Det blev inte så, mest på grund av Tomic själv. Han har själv sagt att han inte gillar tennis, utan mest bara spelar för att tjäna pengar. Med den inställningen blir du aldrig bäst.
Hur som haver så har Tomic vaknat till igen, efter ett katastrofalt år. Han tog sig till semifinal i ATP Hertogenbosch och åkte ut i en tight match mot Kei Nishikori senast i Wimbledon. Gräset är Tomics tveklöst starkaste underlag och här kan han mäta sig med de bästa.

Tomic har en tuffare lottning än Schwartzman ovan, men underskattas också kraftigt av spelbolagen. 15.00 på den som har mest gräs-potential i hela fältet, det backar jag inte på även om spelaren i fråga är mer eller mindre dum i huvudet.

Tomic har följande troliga lottning framför sig:

Sela
Karlovic/Minaur
Johnson
Mannarino
Final

Det är en lurig lottning, helt klart. Han kan mycket väl förlora redan i första rundan mot knepige Sela, men samtidigt kan man inte blunda för att en motiverad och bra spelande Tomic är bättre än alla ovanstående spelare på just gräs. Skulle dessutom någon av Johnson/Mannarino förlora innan matchen mot Tomic, så öppnar sig helt plötsligt en guldchans för Australiensaren.

Vill Tomic någonsin ta sig tillbaka till finrummet i tennisen, och vinna en titel på vägen, så finns det inte någon bättre chans att göra det än i just Newport. En grästurnering där ingen av topp-spelarna befinner sig.
Ta chansen, Tomic!

Jag spelar en halv flat på Tomic att vinna ATP Newport @ 15.00.

Bägge vinnarspelen tas på bet365.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt