Speltips: Vinnarspel - Wimbledon 2018

Då var det dags!

Wimbledon 2018 står runt hörnet, och för första gången på mycket länge ser jag fram emot turneringen något helt hejdlöst. Ni som följt mig genom åren vet om att jag har svårt för just Wimbledon, med de gamla anrika och föråldrade sederna, där jag istället älskar Australian Opens ljuvliga, festliga stämning mycket mer!

I år, vita kläder och fisförnämhet till trots, så är jag otroligt hype inför årets tredje Grand Slam-turnering. Varför?

Jo, av den enkla anledningen att den här turneringen känns mer öppen än en Grand Slam-turnering gjort på mycket länge. Sedan Djokovic och Murray signat ut fullkomligt med tappad motivation och skador, så har pensionärerna Nadal och Federer turats om att vinna de stora titlarna utan att förta sig. Jag har en stark känsla av att detta kan komma att ändras under Wimbledon, alltså att någon annan än Federer eller Nadal vinner.

Roger Federer står som storfavorit inför turneringen, och det gör han med rätta. Jag tror dock inte på något vis att det blir såpass enkelt för Federer, som många experter vill hävda. Federer är fantastisk, men jag har definitivt anat en dalande form senaste tiden, och i synnerhet sedan gräs-säsongen startade. Ja, jag vet att han varit i 2 finaler av två möjliga - men vägen till dessa finaler var i måga fall ALLT annat än stabilt. Han hade kunnat förlora 3-4 stycken av dessa matcherna, istället för en.

När Federer i ATP Halles Final stötte på patrull av en Coric i storform, så blev det också en ganska rejäl förlust, med dubbelbreak i sista set, i en match som Coric dominerade rakt igenom. Jag är övertygad om att Federer kommer få svettas i Wimbledon.

Sedan har vi Rafael Nadal. Jag har oerhört svårt att se Nadal som slutsegrare. Han har dels återigen skadeproblem och har inte spelat en match sedan Franska Öppna. Han har dessutom inte vunnit Wimbledon sedan 2010, eller rentav inte ens varit nära att vinna sedan dess. Gräs får räknas som Nadals svagaste underlag, och med skadebekymmer, så tror jag inte ens han själv har några störr förhoppningar.

Murray kommer tillbaka från en långtidsskada och ser inte alls vass ut. Att han ska orka ta sig igenom hela Wimbledon, om han ens ställer upp, och vinna måste vara i det närmsta totalt otroligt. Han spelade genrepsmatch mot landsmannen Kyle Edmund igår och blev totalt överkörd.

Så vem vinner?

Federer ska som sagt vara favorit, men spelvärdet för mig ligger solklart på Novak Djokovic @ 8.00 på Betfair. Djokovic har sedan han vann Franska Öppna fullkomligt försvunnit. Det har varit ruskigt tydligt att Serbens motivation dalat i takt med att han tog sin sista, och mest efterlängtade titel, 2016. I takt med att motivationen droppade, så kom också skadorna och inte minst blev han också Pappa. Fokuset hamnade bortom tennisen och Djokovic har de senaste åren försvunnit, helt och hållet.

Men, så tycks Serben återigen vaknat till. Glöden Novak visat i sina matcher sedan Franska Öppna och framåt har varit något helt annat. Speciellt i Queens för 2 veckor sedan, där han snöpligt förlorade i finalen mot Marin Cilic efter att ha bommat ett helt knippe matchbollar. Han borde vunnit den matchen.
Vinst eller ej, så är det jag mestadels tar med mig att Novaks passion verkligen såg ut att vara tillbaka. Den, och att han rörde sig mycket bättre på banan än på väldigt länge. Novak har en spelstil, som bortsett hans relativt svaga serve, är väldigt anpassad för gräs. Låg tyngdpunkt, väldigt fin variation i slagen och fint rörelsemönster.

Fortsätter Novak på den inslagna vägen, och fortsätter spela passionerat och med vilja, så är han en super-underdog inför Wimbledon. Novak har vunnit Wimbledon vid 3 tidigare tillfällen, där två av finalerna varit mot just Federer. Han vet hur man slår Federer i Wimbledon, och jag kan definitivt se det ske återigen, om en månad.

Annars då? Kan ingen annan vinna?

Bollen är rund, som man brukar säga, och alla har väl en teoretisk chans att vinna. Utöver ovanstående finns det dock inte speciellt många troliga. Jag vill dock höja ett varningens finger för två andra spelare. Marin Cilic och Nick Kyrgios.

Cilic är numera ett etablerat namn i världstoppen och i Grand Slams är han alltid med längst fram och slåss om förstaplatsen. Förra året torskade han exempelvis finalen i Wimbledon mot Federer. Cilic är riktigt bra, och en god kandidat till segern. Cilic står i 8.0 i odds, vilket jag dock tycker är för lågt. JAg ser betydligt mer värde i Djokovic till samma pris.

Däremot, så har vi Nick Kyrgios till runt 20x pengarna, och det är ett värde jag tänker ta med en halv flat. Kyrgios är som de flesta redan vet om, totalt galen. Som tennisspelare rent fysiskt, komplett, men i skallen - totalt galen. Hade man fört in Nadals mentala bit, i Kyrgios skalle så hade den absoluta övermänniskan inom tennisen varit född.

Nu är dessvärre fallet som så att Kyrgios saknar alla mentala bitar, vilket alltid gör det riskfyllt att spela på honom. Det här året har han dock sett oerhört mycket mer samlad ut, och totala tilt-matcher har i stort sett inte dykt upp. Under fjolåret hade han en hjärnsläpps-match i månaden, minst.
Kyrgios har TVEKLÖST potentialen att vinna Wimbledon. Nästan allt handlar om hur han håller ihop den mentala biten. Han har bara förlorat två matcher på gräset hittills, den ena mot Federer 7-6 i tredje set, och mot Cilic 7-6 7-6. Två matcher som alltså förlorades med minsta möjliga marginal, och som han rentav lika gärna kunnat vinna. Han har något på gång, Kyrgios.

Mina speltips blir således:

Novak Djokovic @ 8.00 - flat
Nick Kyrgios @ 21.00 - halvflat

Plockat på Betfair!






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.