Adam Perleroths blogg

Speltips: Svensk underdog på Pekkas jaktmarker!

Förra blogginlägget slutade i 1 vinst och 1 förlust, där vi faktiskt borde dragit jackpot. Tsitsipas var över 2 set den klart bättre spelaren än Isner, men förlorade istället med 6-7 6-7 efter att totalt ha missat 6 setbollar under matchens gång. Ett perfekt spel, som förstördes av en såsig, grekisk hjärna, tyvärr. Överspelet var dock hela tiden ohotat!


Idag beger vi oss mot USA, där jag återigen tänker gästspela på Pekkas jaktmarker, nämligen ITF-touren. Vi sätter en Svensk till ett mycket fint odds i fokus.


Carl Söderlund - Thai-Son Kwiatkowski (1) @ 2.62
Turnering: ITF USA F33
Bookie: bet365
Värdering: 5u Flat

Carl Söderlund kom flygande likt ett spjut under förra året, när han gav Sveriges tennismörker ett litet ljus i tunnelns slut, efter att ha plockat en ITF-titel och nått semifinal i Challenger Båstad via riktigt fint spel. Dessvärre återvände han snart till college i USA och sedan har det inte blivit så mycket mer spel på proffstouren.


Carl har som sagt spelat oerhört sparsamt i år, men när han väl dykt upp så har han gjort det mycket bra. Två ITF-turneringar på HC innan den här turneringen har det blivit, och det har slutat med en final, respektive en semfinal. Utöver det har han haft ett enda botten-napp i en ITF-turnering, men det var på grus.


Kwiatkowski är likt Söderlund en relativt ung kille med okej potential. Jag kan dock inte på något vis se varför Kwiatkowski ska stå i ynka 1.44 här. Han har spelat betydligt tuffare turneringar än Söderlund under året, men inte lyckats speciellt bra. Dessutom kommer han från 5 raka turneringsveckor i challengers, US Open och annat, vilket alltid innebär motivationsproblem när man sedan ska spela tennis för varken någon större ära, pengar eller poäng, som det blir på ITF touren.


Söderlund spelar som sagt sällan proffstennis PGA skolan, så när han väl gör det verkan han fast beslutsam om att göra det bästa av chansen. Han mosade en ung Amerikan igår och bör vara i fint slag. Thai-Son hade problem med att slå Aron Hiltzik, vilket absolut inte är ett styrkebesked, för den brodern Hiltzik är inte bra. 


Söderlund ska ha motivationsfördelen här och i min bok är han inte mycket sämre än Thai-Son i ren spelstyrka heller. Dessutom, som grädde på moset, så möttes dessa tidigare under året. Då vann Söderlund med 7-5 7-5!
Hejja Sverige, Hejja Carl!

Adam Perleroths blogg

Adam Perleroth

Finns på Twitter som baselinebetting

Adam har under de senaste åren huserat på Twitter under sitt alias "Baselinebetting". Han spenderar mer eller mindre all sin tid framför datorskärmen, där han studerar sin älskade tennis. Han vet allt om tourens bästa såväl som sämsta spelare, och mer därtill, när det kommer till sporten med den gula lilla bollen. Adams styrkor ligger främst i de lägre tennistourerna, där matcherna inte sällan spelas utan publik, och där prispengarna i värde motsvarar en meny från McDonald's. Om ni frågor hans vänner vem han är, så uteblir svaret. Vännerna har inte sett honom på fyra år.

Sveriges bästa

Kända profiler