Speltips: Två 6units-spel!

Hallå där!

Efter en fullständigt miserabel vecka i fosterställning, den gångna, så är det nu skönt att vara tillbaka på kontoret och sidan, för att dela lite spel med er läsare igen. Vi ger oss på de inledande omgångarna direkt!

J. Janowicz - M. Mareterer (1) @ 1.51
Turnering: Challenger Bergamo

Bookie: Pinnacle Sports
Värdering: 6/10

Janowicz är ingen jag gillar att spela på, och i synnerhet inte när denne står som favorit av den enkla faktorn att karln är spritt språngande galen. Jag gillar dock förutsättningarna inför den här matchen och kan bara inte backa.

Janowicz var för ett par år sedan namnet på allas läppar. Den långe Polacken flög som en raket över rankinglistan och hade ett par fantastiska framträdanden i Wimbledon och Paris Masters. Efter att han nådde den där semifinalen i Wimbledon 2013, så har det dock vänt för Janowicz. Detta dessutom kraftigt. Han har sedan dess gått från att vara rankad 14 i världen med framtiden för sig, till att nu vara rankad 243 i världen. Ett av de mest bisarra rasen någonsin faktiskt.

Anledningen till raset är dock främst för att Janowicz dragits med orimliga mängder skador de senaste 2-3 åren. Han har spelat till och från men det har varit glasklart att han varit extremt långt under sin normala nivå och när gnistan dessutom började slockna så föll han likt en sten i ett öppet hav.

I mitten på förra året kom Janowicz tillbaka, och faktiskt ganska starkt dessutom. Tidigt plockade han en challengertitel i Italien och kanske är den gode Polacken nu äntligen skadefri och redo att ta sig tillbaka till toppen. Att han når top 15 igen ser jag som fullkomligt orimligt, men top 50 ska han faktiskt vara, såpass bra är han. Det visade han inte minst i ATP Sofia nyligen då han krossade Sela (74a i världen) och därefter föll mot hemmahjälten Dimitrov med 2-1, där 7-5 i 3:e set sannerligen vittnar om att Janowicz fortfarande kan spela tennis.

Marterer rånade oss förra veckan när denne räddade 5 setbollar och från 2-5 ner vände till 7-6 i första set mot Halys, där vi satt på den sistnämnde. I vanlig ordning var matchen över därifrån, när någon på challengern tappar huvudet. Marterer tog sig därefter hela vägen till final. En final som spelades igår och som Marterer förlorade med 0-2. Janowicz har vilat en hel spelvecka inför den här turneringen och är i grund och botten turneringens bästa spelare, hans ranking är således extremt missvisande. Underlaget i Bergamo Challenger är bland det snabbaste på hela touren och det passar Polacken utmärkt.

Att Marterer ska orka fortsätta tugga på, så här kort inpå en finalförlust, och nu slå hela challenger Bergamos bästa spelare direkt i öppningsrundan, det har jag oerhört svårt att se. Janowicz må vara en fullblodsgalning, men jag kan inte passa på det här spelet. Speciellt inte nu, då Janwoicz tycks väldigt målmedveten igen.

-

Harris - Tepavac (1) @ 2.0
Turnering: Challenger Kyoto

Bookie: Ladbrokes
Värdering: 6/10

Tepavac är väl den enskilda spelaren jag förlorat mest på, under det gångna året. Jag tror jag att jag haft 6 stycken +5u bets på honom de gångna månaderna och alla har gått i stöpet. Det är nog, tyvärr, dags att erkänna att man övervärderat dennes potential baserat på hans smått osannolika resultat på ITF touren under 2015 och 2016. På challengern och ATP:n har det gått åt skogen fullkomligt för Serben.

Tepavac hade ett bedrövligt år under 2016, efter att han lämnade ITF-touren. 2017 har inletts på precis samma vis med en seger och fyra förluster. Segern kom dessutom mot en amatör i ett kval. Det är inte bara det att Tepavac spelar dåligt som är oroande för honom, utan det är framförallt att han tycks helt obrydd. Han kämpar inte och skiter i allt vad kämparglöd heter.

Harris är en gosse från Sydafrika som inte går att blunda för längre. Det ska bli mycket intressant att se hur han står sig nu när han kommer få börja spela challengers på daglig basis. I slutet på förra året lyckades Harris med den osannolika bedriften att vinna TRETTIO (30) matcher i rad, och då plocka upp fem raka titlar. Det kan inte vara många som lyckats med innan.

Hittils har han redan plockat upp 7 match-vinster i år och enbart förlorat två. Således kan man iskallt räkna med att den goda formen håller i sig. Harris känns bara rakt av som en oerhört mycket formstarkare spelare, och framförallt en oerhört mycket mer välmående spelare än Tepavac.

Harris har vunnit 37 av sina senaste 40 matcher, att jämföra med Tepavac som förlorat 9 av sina senaste 10 matcher. Den här typen av "formspel" är något jag inte riktar in mig på ofta, men här är det så otroligt tydligt att spelarna är påväg åt olika håll att det bara inte går backa.

Nu har jag som ovan nämnt en fantastisk förmåga av att läsa Tepavacs matcher fruktansvärt fel, men som det ser ut på förhand i mina ögon, så måste det här vara ett bra spel när Harris står som underdog.

I nuläget finns det här spelet bara ute på lite mindre bolag, men har ni ett ganska brett spektrum av bolag, som ni borde ha om ni spelar EU, så ska ni enkelt kunna fördela insatserna till 6u. Vill ni vara kalla och vänta, med risk för oddsdropp, så lär det inte dröja speciellt länge innan bet365&Pinnacle släpper också.

-

Vi hörs imorgon!

/Adam Perleroth
@baselinebetting
@baselineLIVE






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.