Speltips: Häcken-Norrköping - Häcken räddar AIK:s gulddrömmar?

Kan ett mycket hemmastarkt Häcken hjälpa AIK till guld? Jag tror att så blir fallet och indirekt hjälper Andreas Alm sin gamle tränarkollega i Gnaget.

HEMMASTARKA HÄCKEN

Ett av seriens bästa hemmalag heter BK Häcken som tillsammans med guldjagande AIK är det enda laget som inte förlorat på hemmaplan denna säsong. Motivation finns dels i att Häcken fortsatt har chans på den så viktiga 4:e platsen (som via rätt Svenska Cupen-vinnare kan ge en EL-plats). Dessutom jagas målkungen Paulinho av Linus Hallenius och brassen lär således vara sugen på att stänka dit några bollar. Avtackningen av Källqvist och Wahlström tror jag också bara adderar till Häckens möjligheter att faktiskt besegra IFK Norrköping. Förlusten mot Bajen senast sved naturligtvis och med största sannolikhet blev det matchen som avgjorde Häckens öde denna säsong. Men faktum är att formen dessförinnan var oerhört vass med sju segrar och ett kryss på åtta matcher. På söndag kan det också bli sista chansen för hemmapubliken att se Paulinho och Irandust lira boll i BK Häcken då brassen ryktas till Kina och Irandust naturligtvis jagas av många klubbar ute i Europa. Att Andreas Alm nog gärna ger en hjälpnade hand till AIK är ytterligare en faktor som talar för BK Häcken.

NORRKÖPING HAR ALLT ATT VINNA

Att Peking fortfarande är med i guldstriden kanske kan te sig aningen turligt. Borta mot BP hade Norrköping direkt flyt och mot ÖSK senast gjorde laget inte heller någon kanoninsats men räddades av klubbikonen Daniel Sjölunds sena mål. Spelmässigt har Norrköping dippat en aning men en spelare vars formkurva pekat spikrakt uppåt är Moberg-Karlsson som är det klart största hotet för Häcken att se upp med. Här finns inte heller något krut att spara på då trepoängaren måste spelas in samtidigt som AIK måste förlora mot Kalmar FF. Klarar Norrköping av att balansera laget kraftigt framåt samtidigt som Häcken besitter många offensiva vapen? Det är nyckelfrågan för Peking i denna match som alltså kan betyda guld.

SPELTIPS OCH ANALYS

Överspelet har redan rekommenderats här på 1x2.se och det med all rätt. Jag kommer lira över 3.0 mål men också en peng på Häcken -0.75 samt -1 som man kan få till långt över 5 gånger pengarna. I sin guldiver och det faktum att Norrköping inte har något att förlora tror jag hålen bakåt blir alltför stora, något Häcken bör och kan profitera på.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt