Speltips: Juventus-Napoli. Politik, polemik och speltips

Juventus 27/9

Knappt har man hunnit andas ut efter Roma-Lazio innan det är dags för nästa italienska holmgång. Juventus mot Napoli har de senaste säsongerna vuxit fram till en inofficiell Serie A-final. Juventus är vana vid det, Napoli är fortfarande relativt oerfarna när det kommer till titelstrider. I alla fall om man jämför med Juventus.

Den svartvita gamla damen står på 34 ligatitlar. Eller om det är 32? Eller 36? Ingen vet riktigt, men vi kan i alla fall konstatera att man vunnit bra många fler titlar än Napolis ynka två.

Historiskt sett handlar titelstriden ofta om de tre randiga lagen i norr, men när Inter och Milan fortsätter ha det svårt att komma ur den nutida kräftgången har Napoli seglat upp som den seriösa titelutmanaren till Juventus, så ser det ut att fortsätta även denna säsong.

Annars handlar detta möte väldigt mycket om politik. Det är nord mot syd med allt vad det innebär och mellan supportrarna finns en stor antagonism där ordet hat faktiskt går att applicera.

Juventus

Att Juve är överlägsen herre på täppan i Serie A råder det inga störra tvivel om. Sju raka ligatitlar, en värvad Cristiano Ronaldo och så en inledning på säsongen där man gått rent och vunnit samtliga sex matcher. Man har dessutom kostat på sig att rotera laget en aning i ett par viktiga matcher och än så länge finns det sparkapital i form av till exempel Paulo Dybala som ännu inte riktigt hittat sin roll på planen i och med Cristiano Ronaldos intåg.

Dybala fick dock plats bredvid Ronaldo i onsdagens möte med Bologna och visst hittade han också nätet, men frågan är om argentinaren startar här? Formstarka spelare som Federico Bernardeschi och Mario Mandzukic vilades i matchen mot Bologna och troligtvis ska båda dessa in i startelvan...

Skadeläge Juventus

De svartvita tvingas klara sig utan virvelvinden Douglas Costa som både är avstängd och skadad. Avstängd efter hjärnsläppet mot Sassuolo och fotskadad kort därefter. Förutom Costa saknas också de båda ytterbackarna De Sciglio och Spinazzola, samt troligtvis även mittfältsankaret Sami Khedira. Samtliga är uppsatta på skadelistan.

Napoli

Godkänt. Så har Napolis inledning på säsongen. Vill man vara lite mer positiv så går det givetvis att höja betyget till Väl Godkänt. Vinster mot Lazio, Milan och Fiorentina sticker ut i positiv bemärkelse men 0-3 borta mot Sampdoria och 0-0 borta mot Röda Stjärnan var två ganska kraftiga plumpar i Napolis protokoll.

Nya, välmeriterade tränaren, Carlo Ancelotti har snurrat startelvan som om det vore ett pariserhjul och det är mycket ovisst hur Napolis startelva ser ut i detta stormöte. Den enda spelaren som hittills hittat rätt ordentligt och verkligen stuckit ut åt det positiva hållet är Lorenzo Insigne som sprutat in fem mål på de sex första matcherna.

Skadeläge Napoli

De allvarliga knäskadorna avlöser varandra i Napoli. Faouzi Ghoulam har precis återhämtat sig från en, Arek Milik är tillbaka från två, men däremot har mittbacken Vlad Chiriches dragit på sig en allvarlig knäskada och missar resten av säsongen. Sommarvärvningen från Ajax, Amin Younes kommer även han att missa stora delar av denna säsong på grund av en hälsenaskada och målvakten Alex Meret har ännu inte återhämtat sig från en bruten arm.

Summering och speltips

Juventus är klara favoriter, med all rätt. Man är historiskt starka på sin hemmaplan och 12 av de 13 senaste hemmamatcherna i ligan har slutat med seger. Napoli är dock starka på bortaplan och har faktiskt endast två förluster på sina 35 senaste bortamatcher. I våras vann också Napoli borta mot Juventus med 1-0 efter ett sent vinstmål av Kalidou Koulibaly.

Känslan är dock att Juventus är klart längre fram i sin process än vad Napoli är. Laget är mer komplett, innehåller fler vinnare och har en tydligare idé. Napoli har, trots resultaten, inte riktigt hittat rätt i varken spelidé, formation eller vilka spelare som ska spela på vilka positioner. Ställer man ut lagen, spelare för spelare, så ska Juventus vara ett klart bättre lag än Napoli och revanschlustan från vårens förlust mot Napoli på hemmaplan lär vara stor. Dessutom, detta är den första riktiga, riktiga stormatchen för Cristiano Ronaldo. Då brukar han ofta kliva fram. Här är jag tvungen att spela på hemmalaget, framförallt när oddset är runt 1,80.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.