Speltips: Roma-Lazio. Lurigt speltips i eviga stadens derby

Roma 27/9

Vilken superlördag vi har framför oss i den italienska ligan. Roma ska ta sig an Lazio och Juventus ska göra upp med Napoli i två av de absolut hetaste matcherna som går att hitta i Europa. När det kommer till den förstnämnda, den eviga stadens derby, Derby della Capitale, så är allt egentligen som vanligt.

Det pratas enormt mycket fotboll i den här staden i vanliga fall och inför detta så pratas det inte om något annat överhuvudtaget. Att inledningen på säsongen varit tung för Roma och att Lazio fortsätter smyga med i toppen gör detta derby till ett på förhand oerhört ovisst sådant. De senaste säsongerna har båda lagen varit med i toppen vilket gjort att man på förhand inte kunnat hålla något av lagen som favorit. O andra sidan, i detta derby kvittar allt som har med form att göra...

Roma

Roma vann visserligen senast, men det var mot ligans sämsta lag Frosinone i vad som snarare såg ut som en promenad i parken än en ligamatch där tre poäng stod på spel. Innan dess gick dock Roma fem raka matcher utan seger. Bland annat kryssade man mot svaga Chievo, på hemmaplan, i en match som man absolut hade kunnat förlora. Dessutom åkte man på stryk, helt rättvist, borta mot Bologna.

Visst, truppen ser spännande ut nu när sportchef Monchi fått lite friare tyglar, men frågan är om tränare Di Francesco är rätt man att leda laget. En förlust i derbyt mot Lazio kan mycket väl vara det sista han gör i klubben. Där finns en Antonio Conte som står utan jobb och även om Conte har en lång historik med Romas rivaler Juventus så är det ett namn som bör vara intressant för Roma.

Skadeläge Roma

Här ser det mycket bra ut. Det enda namnet som finns uppsatt på listan är Diego Perotti vars lårskada inte är helt 100% ännu. Perotti lär alltså inte finnas med i någon startelvan, men på den positionen finns också gott om alternativ i form av El Shaarawy, Cengiz Ünder, Javier Pastore och Justin Kluivert. Värt att nämna är att anfallsstjärnan Edin Dzeko och fansens favorit Alessandro Florenzi vilades i veckans storseger mot Frosinone, de båda bör finnas med i helgens startelva.

Lazio

Om läget är ovisst i Roma så är det betydligt muntrare miner och glada tongångar hos stadsrivalen Lazio. Fem raka vinster och en tredjeplats i ligan inför denna omgång. Det visar framförallt att laget har ett starkt psyke då man inledde säsongen med klara förluster mot både Napoli och Juventus. Anfallsspelet är visserligen inte lika sprudlande som under förra säsongen och uddamålsvinsterna avlöser varandra. Nyckelspelare som Sergej Milinkovic-Savic, Luis Alberto och Ciro Immobile har dock sett bättre och bättre ut för varje omgång som går.

Skadeläge Lazio

Offensivt är det bara att välja och vraka för tränare Inzaghi. Här finns alla spelare tillgängliga. Defensivt är det dock två namn som inte kommer vara tillgängliga mot Roma. Dels ytterbacken Jordan Lukaku men också centrala tuffingen Stefan Radu. Oavsett om dessa två hade varit tillgängliga så är det dock långt ifrån säkert om de hade tagit en plats i startelvan. Positivt för Lazio var att man i veckans omgång mot Udinese kunde låta Marusic, Milinkovic-Savic och Immobile vila. Denna trio kommer med allra största sannolikhet start i derbyt.

Sammanfattning och speltips

Glöm allt om form, skador och logiska teorier om denna match. Detta derby lever alltid sitt egna liv. Det är också en extremt jämn historia på senare tid. De fem senaste mötena har slutat med två vinster till Roma, två till Lazio och ett kryss. Jag tror det är dags för Roma att vinna här. Trots den svaga starten, det knackiga spelet och alla frågetecken som uppkommit kring tränare Di Francesco. Uttrycket om draken som lyfter i motvind går att applicera på detta möte och vad passar bättre för både Di Francesco, men för all del även för hela Roma, att vinna derbyt och på så sätt räta ut dessa frågetecken?

Tittar man på startelvorna, spelare för spelare, så tycker jag att Roma har ett bättre lag än Lazio och när, om inte nu, passar det bättre att visa det? För Lazio skulle en förlust här givetvis svida, men man har samlat på sig 12 poäng på de inledande matcherna och skaffat sig en behaglig tabellplacering. På så sätt skulle inte en förlust här vara fruktansvärd, även om en förlust mot ärkerivalen Roma alltid svider.

Roma har kvaliteten som krävs för att vinna detta. Man bör ha en större motivation och spelarna bör känna att det är dags att bevisa sitt värde. Till ett odds på runt 2,40 så tycker jag att Roma-seger är ett bra spel här.






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.