Speltips: Inför Liverpool-PSG. Två outsiders och en joker.

Liverpool 18/9

Jürgen Klopp och hans framtunga Liverpool charmade en hel fotbollsvärld förra säsongen när han förde Liverpool hela vägen till final i Champions League. Nu siktar man givetvis på att återupprepa den bedriften och visst går det att argumentera för att chansen bör vara större. 2017/18 var det i stort sett "bara" en offensiv trio i världsklass och en Salah i högform som tog laget till finalen.

Nu har man spetsat laget med Naby Keita, Fabinho, Xherdan Shaqiri - men framförallt en målvakt av världsklass i Alisson Becker. Att inte ha en målvakt på den högsta nivån kan kosta titlar, det fick Liverpool bittert erfara i finalen mot Real Madrid ifjol. Nu står man klart bättre rustade på samtliga fronter, men samtidigt har man hamnat i en grupp där man på pappret faktiskt kan åka ut. Paris Saint Germain, Napoli och Röda Stjärnan är övriga lag i gruppen och visst bör vi hålla detta som den allra bästa och svåraste gruppen i hela turneringen?

Liverpool har dock inlett säsongen magnifikt med idel vinster i Premier League. Nyförvärven Naby Keita och Alisson har glänst, samtidigt som Fabinho lyser med sin frånvaro. Inför detta möte PSG saknas Adam Lallana, Dejan Lovren och Alex Oxlade-Chamberlain som alla är skadade. Det finns dessutom frågetecken Divock Origi, Dominic Solanke men framförallt Roberto Firmino efter att han fick ett finger i ögat mot Tottenham - en skada som på stillbild är bland det värsta man sett. Rapporterna från England talar dock om att det är grönt ljus och att Firmino kommer till spel. Den enda ändringen från helgens startelva mot Tottenham rapporteras vara att Jordan Henderson kliver in i startelvan på bekostnad av James Milner.

Hur är läget i Paris Saint Germain då? Den snabba magkänslan säger att satsningen har kommit av sig lite. Sedan tar man en titt på truppen. Neymar, Kylian Mbappé, Edinson Cavani, Marco Verratti, Ángel Di Maria, Thomas Meunier, Thiago Silva, Dani Alves och så vidare. Inför denna säsong har man dessutom plockat in Gianluigi Buffon för att bidra med rutin. Det är givetvis ett lag som fortfarande är sprängfullt av stjärnor.

Inför detta möte har man dock lite problem. De båda italienarna Marco Verratti och Gianluigi Buffon är avstängda och på ytterbackspositionerna så saknas Dani Alves och Layvin Kurzawa som är skadade. Ersättarna är visserligen vassa. Alphonse Areola är en bra målvakt, Bernat och Meunier är fina ytterbackar och på det defensiva mittfältet säger rapporterna att Marquinhos tar plats samtidigt som rutinerade Thiago Silva bildar mittlås med den unga talangen Presnel Kimpembe.

Ska vi förutstpå lite matchbild här bör det bli en ganska böljande historia. Liverpool lär troligtvis ha ett spelmässigt övertag men ett lag med Neymar, Mbappé och Cavani som offensiv trio kommer knappast acceptera en parkerad buss och jag har svårt att se detta Tuchel-ledde PSG gå ut och anse sig vara underlägsna Liverpool. Både PSG och Liverpool är outsiders till att vinna hela turneringen, men båda vet också om att jokern Napoli finns i gruppen så jag tror inte heller att man inleder med att "smått taktiskt" dela på poängen med vetskapen om att man vinner mot de övriga lagen i gruppen och således tar sig vidare.

Jag tror vi får se en öppen match, med många målchanser och jag vill där tro att Liverpool har det bästa läget att vinna matchen. Formen för Liverpool är perfekt, Klopp är en perfekt cuptränare och bästa laget är tillgängligt. PSG har visserligen också inlett med fem raka vinster i Ligue 1, men det går inte att bortse från att kvaliteten är lägre i den franska ligan och det går heller inte att blunda för den ganska tunga frånvaron man har inför detta möte. Varför inte en TV-peng på att Liverpool vinner och att vi får se fler än två mål?






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.4
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt