Speltips: Inför Watford - Man United. Är det inte lika bra att förlora?

Manchester United 12/9

Det finns olika sätt att gå vidare efter en framgångsrik era. Normalt sätt är det knappast någon drömuppgift för efterträdare eller nya generationer när de hela tiden ska jämföras med den tidigare så framgångsrika upplagan. Island är ett färskt exempel. Efter att ha spelat både EM och VM - som bara det är en succé för lilleputtlandet - så var det med ett ordentligt magplask som Island landade på jorden igen.

För 10 år sedan hade 0-6 mot Schweiz och 0-3 mot Belgien knappt varit en notis. Nu är det ett utropstecken och oavsett vad Erik Hamrén gör här så känns det redan lönlöst. Han kommer inte kunna återupprepa succén som Lagerbäck hade med Island.

Vad har detta med mötet Watford - Man United att göra, tänker ni?

Jo, Man United har varit där Island är nu. Den framgångsrika eran var visserligen längre och större, men likheterna finns ändå där. David Moyes skulle ta över efter Sir Alex och känslan man hade då var likvärdig den känsla man har när man tittar på Hamrén och Island. Det kommer inte gå bra.

Det blev heller aldrig bra och in kom istället Van Gaal. Resultatet blev det dock ingen skillnad på. Disharmoni, felbalanserad trupp och frustrerat spel var den röda tråden. Kanske var det medvetet från Uniteds hårt kritiserade ledning att ta ett par mellanår för att sedan lyfta. Det var i alla fall vad man trodde när till slut José Mourinho landade. Det var dags att studsa tillbaka till den världstopp som Sir Alex hade fört laget till. Hur det gått? Sådär. Om det kommer gå? Jag är tveksam.

Miljarder kronor har spenderats på Pogba, Martial, Ibrahimovic, Bailly, Nilsson-Lindelöf, Matic, Sanchez. Men det flyger inte. Visst finns där både en andraplats i Premier League och en Europa League-titel att peka på för att säga emot. Men den som påstår att detta är ett Manchester United som är på rätt spår mot de stora titlarna har enligt mig fel och frågan är om José Mourinho och hans ideologi är rätt melodi för de röda djävlarna.

I helgen väntar Watford och inför mötet så präglas fokus kring Manchester United om negativa rubriker. Säsongsinledningens bästa spelare, Luke Shaw, kommer missa mötet på grund av den smäll han fick i Englands match mot Spanien. Sommarvärvninge Diogo Dalot låter meddela att han är redo att ersätta Shaw, men det troliga är att Ashely Young kliver in till vänster i backlinjen. Storstjärnan Paul Pogba svarar kryptiskt på sin framtid i United-tröjan och frågan om vilka mittbackar som ska spela är fortsatt obesvarad. Dessutom är stortalangen Marcus Rashford avstängd efter en skallning i den senaste vinstmatchen mot Burnley. Positivt? Inte mycket, men det kanske skulle vara att Romelu Lukaku stänkte in två mål i mötet mot... Just det, Island. Lukakus landsman Marouane Fellaini vilades av Belgien under landslagsuppehållet men bör nog vara redo att starta här. Det kommer med största sannolikhet inte trion Rojo, Jones och Romero vara då samtliga fortsatt är uppsatta på skadelistan.

Watford då? Först och främst - sällan har en huvudsponsor gått mer hand i hand med hur klubben sköts. Football Manager är nämligen huvudsponsor till denna svartgula klubb och tar man en titt på truppen så känns det verkligen som att den italienska ägaren Gino Pizzo spelar Football Manager i verkligheten här. Och som han gör det. Watford är i delad serieledning med fyra segrar på de fyra första matcherna. Det största uppropstecknet är den tidigare Udinese- och Juventus-spelaren Roberto Pereyra som tillsammans med Will Hughes, Andre Gray och Troy Deenay leder Watfords offensiv.

Skadeläget i Watford är också positivt. Gerard Deulofeu går en kamp mot klockan, detsamma gör Miguel Britos - men med tanke på hur laget har presterat är dessa spelare i dagsläget inte aktuella för en startelva. På det centrala mittfältet är den tidigare United-talangen Tom Cleverley skadad men Nathaniel Chalobah tillbaka och konkurrerar om en plats. Några ändringar lär vi dock inte få se i Watford då man i omgången innan landslagsuppehållet slog Tottenham med 2-1.

Watford är i fullständig harmoni och av inledningen att döma så ska man nog räkna med att Watford är med och hotar om Europa League-platser denna säsong. Man United däremot... Jag vet inte. Känslan är att det endast är en tidsfråga innan Mourinho får lämna sitt uppdrag och min tanke är att ju tidigare desto bättre. Känslan är också att han vet att den dagen närmar sig. Så frågan är om det inte är lika bra att förlora här och på så sätt dra av plåstret...?






Åldersgräns 18 år. Spela ansvarsfullt. Särskilda villkor kan tillämpas för bonusar. Spelar du för mycket? Besök eller ring stödlinjen.se, 020 - 81 91 00



Veckans bästa sportbonusar

100% upp till 1500 kr
9.9
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
100% upp till 1000 kr
9.1
18+ Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stödlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.5
18+ Endast nya spelare. Min. insättning 200kr. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
100% upp till 500 kr
9.7
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.
100% upp till 1000 kr
9.2
18+ Endast nya spelare. Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt: stodlinjen.se
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Jag har läst och accepterar villkoren
Jag vill ha veckovis nyhetsbrev
Eller anslut via

Genom att logga in, registrera dig eller koppla konto till Facebook, Google eller Twitter bekräftar du att du är myndig.

Privacy policy - Villkor

Återställ lösenord
Avbryt
Stäng

Nya oddsbonusar

Expekt

100% upp till 1500 kr

i ett gratisspel

Hämta bonus
18+. Gäller nya spelare vid första insättningen. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 05.12.23. Regler & villkor här. stodlinjen.se - spelpaus.se. Spela ansvarsfullt.
LeoVegas

100% upp till 500 kr

krediteras som ett gratisspel

Hämta bonus
18+ Gäller nya spelare vid första insättningen. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar. Min. 1,80 odds. Erbjudandet gäller fr.o.m. 2024.01.18 Regler & villkor gäller. Spela ansvarsfullt :stodlinjen.se | spelpaus.se.
Coolbet

100% upp till 500 kr

Hämta bonus
18+ | Endast nya spelare | Spela ansvarsfullt: www.stodlinjen.se | Regler & villkor gäller.